Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Поголеми гомнари од овие нема, 100 скандали нигде народ нема да излезе.Се чека порака од штаб за да се "смени" нешто.Повеќе кај нас значело партијата отколку државата.Од 4 сабајле човек да чека ред за пасош е мизерија тешка.Да бевме како Пољаците или Французите сега владата ќе беше запалена, но оставаме еден Ахмети од Зајас да не дупи веќе 20 год..
После апсењето на првите луѓе од настаните од 27 Април не очекувај во Северна некој да протестира.
Пред 20 години на кратко ми падна во рака книгата ,,управување со толпа,, и буквално за овпј случај е добро објаснето дека ако ги исечиш најрадикалните елементи од една толпа, ти го превземаш управувањето со толпата.
Влевањето на страв е страшна работа....
20201002_113350.jpg

Да им се заблагодариже на нашиве најголеми политички партии кои не дотераа додереџево Аљи да ни става премиер.

Црвен картон за тие потрошени куртони!

424741678_937627734401862_5991912339157952699_n (1).jpg
Ja tebe vojvodo, ti mene serdare

videte kako se raduvaat kako da ne mu dades vlast posle

Да им се заблагодариже на нашиве најголеми политички партии кои не дотераа додереџево Аљи да ни става премиер.

Црвен картон за тие потрошени куртони!
Кога ДПМНЕ го постави за министер за одбрана, ДПМНЕ НИ беше криво.
Кога СДС го постави за премиер, сите ВИ се криви.

Интересно.

Последниве 7 години беше овде во Македонија или на друго место?

Младиќу,
„...нападот е најдобрата одбрана...„, така?...
Држи се до прашањето, не до „ад хоминем„.
Автоматски споено мислење:

Како си тргнал уште ќе почнеш да не убдеуваш дека Македонците самите си го смениле името и колку се расипани за тоа ги обвинуваат стратешките партњори. Еве онаа ФонДерЛ... излезе со тврдење дека Аушвиц го ослободиле САД и Британија и тоа ли го измисливме??

Потсети ме, во кој мој допис го имам напишано ова кое мене ми го припишуваш?...

Сценариото за смена на името имаше повеќе елементи, како на пример СЈО кое во дадениот момент беше употребено за сеење на страв кај Македонците.
Обвинителката и судијката сега во Уставен одлично ја извршија задачата, демонстрантите кои влегоа во собрание ги обвинија за ТЕРОРИЗАМ и потоа ги исудија на драконски казни повторно со цел сеење на страв.

После сето тоа секој обид за ОТПОР стана предмет на следење на службите а ссесовските сили имаа за задача во ској што не се согласува со насилната промена на името да го следи и прогласува за ТЕРОРИСТ итн итн

Ааааааа.....и пак доаѓаме до она кое го напишав миљон пати-дека во претходниот систем комунистите, а денес комуњарата ја има реалната власт во „нашата земјата„ и по никоја цена нејќе да ја пушти...

И после сето тоа доаѓаш ти и сето тоа го игнорираш :yid::yid:

Уште еден став кој е само твој, а не мој...

Гледајте колку е јако руското влијание во Македонија:

„....оваа држава...„, „...ова земја...„. бла-бла...

Теткава апла се меша у туѓи штипки...и појќе е од очигледно за кого навива.

Последно уредено:
7 години ја хејтатте владата арно шо е демократиа да беше комунизамо
за вербални делици ќе se одговараше ,во дмократиата видоја дека нмози секој да киритикува и измислија поблага форма hate speach govor na omraza

1706845186700.png
Дали некој знае која е границата на слободно изразување на мислење и говор на омраза[/QUOTE]

А бе комедии сте двајцата, џабе ко не сум татар XD :lolzz:.

Не станува збор според мене, туку одамна е кажано од вашите соседи. Тие имаат интерес зато шо имаат свое ЈАС, а вие немате.

Искрено не е толку за населението присвојување отколку за територија, и таму шо си имаат зацртано друго.
Ако не си бугарски татар, српски лешинар си, исти кур

А бе комедии сте двајцата, џабе ко не сум татар XD :lolzz:.

Не станува збор според мене, туку одамна е кажано од вашите соседи. Тие имаат интерес зато шо имаат свое ЈАС, а вие немате.

Искрено не е толку за населението присвојување отколку за територија, и таму шо си имаат зацртано друго.

taman rabota tatar ti si kurva u dusha... se prodade taka da, na ti 2 cherveni i teraj si magareto.

лесно се решава проблемот. Новио министер рече дека има 12 неискористени базно станици. Ете нека се 6...немора 12. Јас би купил уште 40 базни станици(минорна е финансиската ставка) и спортската сала Борис Трајковски која беше пренаменета за вакцинација од Ковид 19 би ја пренаменил за сликање за пасоши.

кадар....лесно е.....сите во СЕВЕРНА што сликаат за лична карта и возачки дозволи се обучени за сликање за пасош. Ќе им лупнам плус уште една плата и ќе сликаат за пасоши до безсвест
Да, ама он кажа и дека капацитетот на печатење пасоши со тросменско работење им е максимум 50.000 пасоши месечно, а уште скоро 1.5 мил. граѓани имаат стари пасоши. Така да, не е проблем само сликањето.

Последно уредено:
Да, ама он кажа и дека капацитетот на печатење пасоши у едно деноноќие им е максимум 50.000 пасоши, а уште скоро 1.5 мил. граѓани имаат стари пасоши. Така да, не е проблем само сликањето.
Деноноќие или месечно капацитетот е 50 000?

Да, ама он кажа и дека капацитетот на печатење пасоши у едно деноноќие им е максимум 50.000 пасоши, а уште скоро 1.5 мил. граѓани имаат стари пасоши. Така да, не е проблем само сликањето.

e dobro de 2M narod sme. za edno 2 godini ke dojdes na red

Деноноќие или месечно капацитетот е 50 000?
Пардон, лапсус. Мислев месечно со трисменско работење

e dobro de 2M narod sme. za edno 2 godini ke dojdes na red
Ми чуе, свекако не ми е приоритет пасош на кој пишуе северна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom