Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Brejjj covek sto dezertiral od ARM, bil komandant na UCK, se borel protiv tebe i tvojata zemja sega stanuva Premier na drzavata i toa od partija na DUI (najgolemiot neprijatel na Makedonija i Makedoncite). Pogolem kraj za makedonecot od ova nema.

Знаеш кога ќе си подразмислиш најискрено многу е тешко да најдеш полош човек за премиер. Исто ко Бин Ладен на Америка да е Претседател

Еве сега од памет ми текнаа пар души пример Агим Красниќи и монструмите од Смилковско што се кријат на Космет да ги бапнеа место Таљат, и стварно после ова ни тие не би ме чудело да станат премиери со сдс или пак министри за одбрана со дпне, во вукојебинава веќе апсолутно се е можно и ништо не може да изненади па дури ни да стават граница утре сабајле кај Грчец

се увредија ногу ги вреѓате татари две чрвени бугаристан ,само за корис ги сакате и бугарски пасоши ,и за во еу ,а нејките блгарски телевизии нишпто бугарско ,цеца и лепа брена само ,.еми ќе лупнат вето со лажно приателство
Ај бе прекини неписмен, сме ги вреѓале, таа е вистината, татарски фашисти напраени за две црвени кога нашите дедовци и татковци ги клецкале татарките, и не ги сакаме ни за корист ни за ништо, ниту за татарски пасоши, ниту еу фашистичка ја сакаме, ниту татарски телевизии сакаме, ниту пријателство со тие копилиња и душмани сакаме, шо е до нас нека си ебат мајката со се еу, нека одат во триста пички мајчини, за куро ни се, а со нив не е лошо и вие северџаните да одите, таман многу љубите да пушите на соседите, да ви ебам се по список.

Ај бе прекини неписмен, сме ги вреѓале, таа е вистината, татарски фашисти напраени за две црвени кога нашите дедовци и татковци ги клецкале татарките, и не ги сакаме ни за корист ни за ништо, ниту за татарски пасоши, ниту еу фашистичка ја сакаме, ниту татарски телевизии сакаме, ниту пријателство со тие копилиња и душмани сакаме, шо е до нас нека си ебат мајката со се еу, нека одат во триста пички мајчини, за куро ни се, а со нив не е лошо и вие северџаните да одите, таман многу љубите да пушите на соседите, да ви ебам се по список.
не се прајте ко солза грчева патриоти по потреба со син му во бугарија а тука најголеми патриоти .треба дас е има коректни соседски односи .едно прајте друго се прикажвате ,зимате бугарски пасоши учите на факултети таму чак и јанушев со бугарски бизниси ., пола вмро потиче од бугарашки фамилии. ја би ги пратил сите вмровци во бугарија назад да не сметат тука итака се зијан.

не се прајте ко солза грчева патриоти по потреба со син му во бугарија а тука најголеми патриоти .треба дас е има коректни соседски односи .едно прајте друго се прикажвате ,зимате бугарски пасоши учите на факултети таму чак и јанушев со бугарски бизниси ., пола вмро потиче од бугарашки фамилии. ја би ги пратил сите вмровци во бугарија назад да не сметат тука итака се зијан.

Имајте коректни односи, да ви ебам пичката северџанска, ние Македонците немаме и нема да имаме коректни односи со нашите душмани. Ако ти си го продал газо за татарски пасош, не значи дека сите го продале, а за тие кои учат на татарски факултети да имавме држава се знаеше како, одземање на државјанство и протерување во бугарија или уште подобро куршум в чело. А за вас мачење се дури не молите да умрите ко кучиња да ви ебам изродите.

Имајте коректни односи, да ви ебам пичката северџанска, ние Македонците немаме и нема да имаме коректни односи со нашите душмани. Ако ти си го продал газо за татарски пасош, не значи дека сите го продале, а за тие кои учат на татарски факултети да имавме држава се знаеше како, одземање на државјанство и протерување во бугарија или уште подобро куршум в чело. А за вас мачење се дури не молите да умрите ко кучиња да ви ебам изродите.
се глеаме на избори
1706555324439.png

Аууу кои глупи изговори човече. Ако не сме учествувале во истата, немало Заев да дојде. :tapp: :pos:
Не се предизвика насилна промена на власта со Шарената, туку се придобија предвремени парламентарни избори. Шарените револуционери на купче да ги собереш нема да бидат доволни за СДСМ да добие 49 пратеници, а и башка не сите од таа маса сакаа воопшто да имаат етикета дека се сдсмовци. Голем дел од нив беа само за да Грујо падне. И да се потсетиме дека на тие фамозни избори во 2016, ДПМНЕ победи, но сепак СДСМ им го зема мандатот за влада затоа што тогаш масовно се тртеја на Албанците. Им ветуваа повеќе награди, односно предавства кон нас од ДПМНЕ. Тоа е и причината зошто СДСМ победи, бидејќи Албанците беа тогаш терани во голем број да ги дадат своите гласови за СДСМ наместо за албанските партии. Албанските партии изгубија 14 пратеници (проверив сега на Википедија), а СДСМ пред изборите имаше 34 пратеници. Оттука, скоро се добива тој фамозен број од 49 пратеници. Левица не агитираше да се гласа за СДСМ и сама настапи на изборите во 2016. Ако беа предавници и комуњари зошто тогаш не решија да учествуваат со СДСМ? Знај дека добивале понуди. И зошто не излегоа преостанатите 400 000 гласачи за да го спречат СДСМ или еве да го зацврстат ДПМНЕ предавничко кое на претходните избори во 2014 дури и со 61 си продолжи да ги пуши албанските курови на ДУИ? И зошто народот е со кратка меморија кога уште и во 2016 имало алтернативни партии?

Прегледај го приврзокот 405195
Druze djabe se penjavis, trista matni ne ve perat. Vakvi prikazni mozes da im prodavas na decinja isto kako i tebe sto ti prodale. Nikoj ne pie mastilo a i ne bese taka oddamna pa da se podzaboravi.
Sarenite kurtoni se Levica.
Liderot vi e znamenosec vo tie sarenokurtonski revolucionerni vreminja, da ne recam prv sarenokurtonec.
Liderot vas direktno ucestvuva vo SJO.
E zatoa si severdjan. Ja zasravte maski, pomiri se so faktot deka za cel svet si i ke ostanis severdjan. Ali bitno rezim srusivte, ete se isplati valjda po nekoja vasa logika i matematika.
Trkala glupi :facepalm:

Од кога се лавојте бугарски?
на личнате карти имат и бугарите и грците македонски симболи на ние имаме југословнски тко је то луд forza acm ili

1706556011374.png

i dali tie kje s otkazat od tie simboli i kje nirecat na vi gi

на личнате карти имат и бугарите и грците македонски симболи на ние имаме југословнски тко је то луд forza acm ili

Прегледај го приврзокот 405259

Лавот го имат уште 100 други држави, не е ни бугарски ни македонски...

Лавот го имат уште 100 други држави, не е ни бугарски ни македонски...
занчи не сне уникатни плагијат ,овај на личните карти бугарски некако како да е е од разловечкото знамето,
а за вергинта лјупчо реце на инфомакс дека некој го измислил од дијаспората знамето ,кога го видел грцкото со сина позадин и само ставил црвена .и лјупци не бил за знамето ама веке станало вирално во диаспората и го прифатил

Македонскиот лав е национален симбол на Македонците. Има сопствени хералдички особености. Го има како поим во хералдиката. Се разликува од бугарскиот по неколку работи, на пример, бугарскиот има една, а македонскиот две опашки.

Југословенската пропаганда ги сатанизираше националните симболи, бидејќи најголема идеолошка опасност за тој здружен социјализам беше национализмот. Кај Србите и Хрватите на пример, денес може да се види колку била успешна таа пропаганда, а колку кај Македонците.
Одреден (ја би додал и одроден) слој на Македонци ја прифатија таа лага, која ја пренесоа во "демократијата" и ја протуркаа како јавен наратив. А тоа е научно комплетно погрешната теза дека македонскиот лав = бугарскиот, а Бугарите знаете дека сакаат да не направат Бугари. Во тој правец одеше и сатанизирањето на македонските патриоти по војната, па на сите нив им беше залепена налепницата бугараши, по која основа и беа судени.
Најинтересно е што тој наратив продолжи и по осамостојувањето, нешто што воопшто не се случуваше во другите републики. СДСМ, тогаш со друго име, беше носител на тој наратив (да се потсетиме дека тогаш они беа пројугословени, другари на Милошевиќ, што се против отцепување).

Тоа е дел од вистината за тоа зошто денес Македонците немаат национален симбол ни на знаме, ни на грб.

Прегледај го приврзокот 405259

Државата ни ја водат терористи од учк кои убиваа и грозно мачеа македонски деца, им се испос*аа по гробовите сиромашкото зборува за симболите дали билњ југословенски или грчки. Ќе се свесте ли овој народ дека погрешено даден глас на овие избори (погрешно даден глас вклучува и не гласање на истите) значи продолжување на големо албанската идеја преку федерализација на државата која ни се случува само не може секој да ја види. За овие 6 7 години штрајкови направија: земјоделци, пензионери, доктори, учители, мак филхармонија, синдикати, луѓе со посебни потреби, инженери. Ни сменија име на држава алоо, покрај неуспешњн референдум. Живи изгорија луѓе во болниците кабелот го прогласија за виновен, на онкологика на болни од рак им даваа физиолошки раствор, се сеќавате на Боки 13ка и каде завршил милионот што рекоа? Шеќеринска во домот на Боки што правеше? 200 пасоши издади мвр на убијци и трговци со дрога, крив го прогласија ликот што сликал. За симболите чиј биле да збориш треба да си талент, во време кога Македонија умира

Back
На врв Bottom