Што кога ви велат "Те сакам", баш кога...

  • Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување

RealenTipac

Доста Филозофии и Фантазии
Член од
8 август 2006
Мислења
23
Поени од реакции
0
Абе додека не наполнам 25 години, и додека таа нема повеќе од 23 години што и да ми рече јас нема да верувам на тоа што го кажала!
затоа фино лепо и поставувам 3 прашања на секога девојка која што ќе ми го рече тоа
- Дали мислиш дека сакаш да го поминеш целиот свој живот со мене?
- Сакаш да си со мене без оглед на се?
- А што би правела ако ме снема мене уште наредниот ден? - ова прашање им го поставувам и од наредниот ден веќе не ме ни гледаат! И ги уверувам дека незнаат што е сакаме!
 
С

Сатори

Гостин
...

Кога се наоѓаш во ситуација во која не сакаш да го повредиш тој што е пред тебе, јас обично барам време за да се изладат работите, а ако ништо не се смени кај мене во тој одреден временски период, тогаш морам да кажам НЕ, зошто после станува гадно...
 
N

NeMiRnA

Гостин
uff teska situacija,se osekam vinovna,gledam da go najdam sekogas najbezbolniot nacin ama sekogas obratnoto mi se slucuva.Premogu grubo mi e da kazam ne te sakam i slicno,ednostavno neznam kako da ja sredam situacijata,pa sami na kraj si sfakaat,a tolku mi e krivo,mrazam da povreduvam luge:(
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Еднаш ми се деси ова .. и тоа со еден другар со кој бев малку повеќе блиска. Си праевме нешто муабет и на сред муабет ми рече “те сакам“. Посекако прво се насмеав, после му реков не сери колку и да си сериозен јас не ти верувам тоа не смее така да биде .. пошо ние сме другари и само на тоа може да останеме моите чувства за тебе никогаш нема да се сменат, во моите очи ти секогаш ќе си само еден добар другар. Од тогаш не го имам видено.. :(
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Dokolku toa dete ne me privlekuva togas bi bila najiskrena so nego,ke ja rascistam situacijata bez da mu davam lazni nadezi, i ne bi sakala nikogas poveke da se pravi muabet na taa tema.Eden moj druga ednas mi rece deka me saka i deka saka da ima nesto poveke so mene,premnogu se zvuniv koa go lsusnav toa ni najmalkko ne ni sonuvav deka moze toj da mi kaze takvo nesto,kako prvo bevme dobri drugari,a kako vtoro bese dobr drugar i so mojot decko.No se sluci sto se sluci,jas bev sosema iskrena so nego i potoa nekoe vreme vladeese edna napnata situacija megu nas,nemu mu bese sram ,mene isto taka.Edene period bevme dosta oddaleceni duri i koga se srekavavme na ulica bevme na edno zdravo i glavata na drugata strana,Sega e super,se se stabilizira,nikogas poveke ne sme pravile muabet na taa tema i megu nas normalno si tecat rabotite,sto e najvazno pak sme drugari.

Najzalno vo vakvi situacii e toa sto mozes da go izgubis najdobriot drugar,nekoj komu si veruvala omu si se doveruvala od koga si barala pomos i na koj si omagala.Jas sum srekna sto mozevme jas i drugarot da go nadmineme toa,iako na pocetokot bese tesko,zatoa sto ne bi sakal da izgbam nekoj koj mi e mnogu drag prijatel.
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Многу лоша ситуација. Ми се има случено и за малце ќе се впуштев во врска од сожалување... Многу ми е тешко да одбијам некого за таква работа, зошто знам колку ќе го повредам. Ама ова само кога се работи за близок другар, во спротивно отворено си кажувам. Ама дури и тогаш после одбивањето се чуствувам лошо...
Затоа се трудам да ги избегнувам таквите ситуации, колку што може.
 

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
mi sew ima sluceno i nekolku pati drugar da ispadne nekoj sto me sakal>Mi kaza kolku me saka kako licnost bidejki me poznava mnogu dobro mojot karakter i smisol za humor moite postapki .... eh da se toa i mozda i poveke no jas stvarno prvo neznaev kako da reagiram zato stvarno go gledav samo kako drugar i prvo se isplasv so ako mu kazam kako jas go gledam i custvuvam ke go izgubam i kako drugar!I taka i bese no po izvesen period svati deka situacijata e takava i prodolzivme da bideme toa sto bevme-NAJDOBRI DRUGAR!!!!
 
Член од
27 јуни 2006
Мислења
16
Поени од реакции
2
Poveke pati se imam najdeno vo vakva situacija,i najcesto gledam da ne ja povredam licnosta tuku kazuvam na primer "simpaticen si ama za sakanje treba mnogu poveke".A ponekogas i samite svakale po muabet deka ne ja biva.
 
Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
jas licno ne veruvam na zborovi, baram dela sto ke dokazat vo toa sto taa go veli
 
Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
па ако ми се допаѓа вистина тогаш и јас му велам дека го сакам
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
денеска секоја будала го изговара тоа Те Сакам на различен понекогаш и смешен начин..
Да ми се има случено да во незгоден момент добијам шамар од особа со точно тие два збора Те Сакам..
Како прво и прво тоа се 2 збора...
Како второ и второ треба да ги докаже тие 2 збора ..да ја пренесе вредноста на тие Те сакам
И трето чуствата и емоциите не ги одредуваш ти туку твоето срце ..И неможеш на секому да му кажеш Те Сакам и да си во можност истовремено да ги докажеш тие 2 збора
 
D

Delux

Гостин
Ептен зебано...ова ќе го спојам со темата кој има гз да ми каже ТЕ САКАМ:pos:
 

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Еднаш ми се случи дечкото на кој му раскинував (а одевме 6 дена) да ми каже дека ме сака. Логично му одговорив дека не ме знае доволно за да ме сака (што и беше точно). Ако се работи за поголема и поозбилна врска би ги земала тие зборови во обзир, па може и ќе сменат нешто без разлика во кој момент се кажани.
Што се однесува до другарот/другарката, би ја преиспитала ситуацијата, како јас се чувствувам за другата личност и колку би можело тоа да ни го уништи дотогашниот однос, па би донела одлука. Донесов еднаш една таква (слична) одлука, и еве веќе долго време не зажалив, а мислам дека и никогаш нема :)
 

Ѓорѓески

Бивши Скај Дог
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.661
Поени од реакции
945
Нема врска дали одите со некого 6 дена или 6 месеца некогаш кажаното Те Сакам после 6 дена врска е поискрено одколку кажаното Те Сакам после 6 месеци.
 

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Ми се има случено порано некој да ми каже Те Сакам а јас да не го чувствувам тоа. Тогаш објаснив се најискрено дека не го сакам, сакам друг, бла бла, во секој случај ја кажав целата реална ситуација и бев сосем искрена со него.
Тешко ми е да ги кажам јас тие зборови на некој освен ако не сум сигурна 100% во тоа што го чувствувам, така да сега, кога дечко ми ми каже те сакам јас не знам што би кажала на тоа па едноставно само го прегрнам :toe:.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom