Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
E то е славната хомо логика: Ако пишиш против гејој - ти си прикриен геј, ако ги подржаваш - ти си отворен геј. Цело човештво - сите се гејови . Прикриено, потиснато, отворено, јавно , тајно... се е то геј од младо до старо од машко до женско од пигмеи до ескими
Видиш, само шо лежи тука проблемот што ја сум стрејт. Хомо си е хомо, ама педерски е да вртиш зборови.
Ја користев само твојата логика - се доека не видам , мое си е да претпоставам, така да по претпоставка - многу може да се геј.

се обидувам на секој начин да им помогнам на оние кои им треба помош, а плус, оваа тема ми е интересна да реметам луѓе со мозочни проблеми за да тепам време... :pos:
Лоша тема си избрал, нема многу такви тука, ама не те кривам, затворија подфорум Политика...
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
се обидувам на секој начин да им помогнам на оние кои им треба помош, а плус, оваа тема ми е интересна да реметам луѓе со мозочни проблеми за да тепам време... :pos:
Утринава пиша пост, избришан.
Втор пат ова.
Трет црвен.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.271
Видиш, само шо лежи тука проблемот што ја сум стрејт. Хомо си е хомо, ама педерски е да вртиш зборови.
Ја користев само твојата логика - се доека не видам , мое си е да претпоставам, така да по претпоставка - многу може да се геј.


Лоша тема си избрал, нема многу такви тука, ама не те кривам, затворија подфорум Политика...

Со претпоставки не се добиваат закони и права. За една група да покаже и докаже дека е обесправена дискриминирана... треба да покаже дека постои, дека ја има во некој број а не е само еден или двајца. Треба да се видди колку случаеви на убиени гејој имаме годиниве, колку гејови се затворени, колку гејови се избркани од работа а во отказите им стои дека причината е нивната сексуална орјентација, треба да видиме колку геја се линчовани по улици..... колку свои преставници имаат во парламентот, колку во владата , или нека соберат 10.000 потписи и побараат права. Реално денес во македонија имаме еден геј кој јавно излегува и 2-3 кои повремено се активираат по форуми. И бараат закони, права, уставни промени, повластици. И јхас сакам да имам брак со 5 жени легално од кои 2 да се 15 годишњакињи. И “логички“ тврдам дека има барем 100.000 луѓе со исти барања. Ај да смениме закон и устав?
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Bisphenol A (BPA) is a chemical compound used to create polycarbonate plastic and epoxy resins. BPA-derived plastics, commercially produced since the 1950s, have become ubiquitous because of their shatter resistance, visual clarity, high heat resistance, and electrical resistance. Polycarbonate plastics are found in an enormous range of products, including eyeglass lenses, CDs and DVDs, personal computers, appliances, power tools, sports equipment, medical devices, and food and drink containers. Epoxy resins are easily formed and resist chemicals, which makes them useful in products such as printed circuit boards, paints and adhesives, dental sealants, and coatings for the inside of metal cans.

Critics of BPA cite the potential effects of low doses as a cause for concern. Research has shown that BPA mimics estrogen, a naturally occurring hormone, and therefore can affect the body's endocrine system.
Буцио, јас ти викам џабе ми пишуваш, кога кај мене е сосема друг случај. На што ќе ја базираш твојата теорија?
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Буцио, јас ти викам џабе ми пишуваш, кога кај мене е сосема друг случај. На што ќе ја базираш твојата теорија?

Па не е само еден фактор во прашање, повеќе се. Добро тестостерон може и да имаш мерено, а естроген?

Ние сме замисла на самите себе, кога доаѓа до креација на човечко тело ние сме маж или жена, доколку не постојат вештачките отрови и радијација кои креираат деформитети во креацијата. И сега свесноста која што доаѓа на овај свет окупира возило во форма на човечко тело, маж или жена и таа свесност на многу подлабоко ниво веќе има одлучено што ќе биде и што е што, подоцна доаѓа до премислување на ниво во форма на многу пониска свесност. Па мажот сака да биде жена и обратно, ама тоа не оди така со сите вештачки хормони, операции, индоктринација на опшество кое пропагира хомосексуалност и травестија, тоа е во форма физичка на тело и затоа постои духовна криза на идентитет и несигурност во себе, дали да ти го закачат или да им го закачиш :pos::pos::pos::pos::pos:. Е на крајот не можеше да издржи хулиганот во мене :icon_lol:.
 

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Da li je moguće napraviti "gej test"?

| Kernelmag
Nekoliko zemalja Bliskog istoka nedavno je najavilo svoju nameru da planiraju da počnu da sve posetioce podvrgavaju „gej testu“ kako bi držale homoseksualce van svojih granica. Međutim, kako bi jedan takav test izgledao? Greg Stivens, naučni dopisnik sajta Kernelmag ima nekoliko hipoteza...



www.sxc.hu


Kada je kuvajtski direktor javnog zdravlja najavio da će Bahrein, Kuvajt, Katar, Oman, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati početi da primenjuju „gej test“ kako bi sprečili homoseksualce da posećuju region, to je dovelo do burne reakcije interneta i medija većina zemalja na svetu.

Međutim, ljudi nisu bili previše uzbuđeni, a jako mali broj bio je iznenađen. Ovakva odluka potpuno je u skladu sa dešavanjima u ovom regionu gde je kazna za homoseksualnost zatvor ili smrt a ideja da bi ženama bilo dopušteno da voze čini se apsurdnom, barem kada su radikalne snage u pitanju.

Kuvajt je posegnuo za ćutanjem kada su konkretni detalji u vezi sa testom u pitanju, a mnogi smatraju da je ovo samo propaganda koja za cilj ima odvraćanje gej osoba od ulaska u ove zemlje.

Međutim, ukoliko bi tvrdnje Kuvajta uzeli za ozbiljno, da li bismo mogli da pretpostavimo kako bi jedan takav test izgledao?

Odgovor je... verovatno da. Svaki „gej test“ mogao bi da potpadne pod jednu od tri široke kategorije – fiziološku, bihejvioralnu ili psihološku.

Fiziološki gej test

„Sveti gral“ gej testova bio bi identifikovanje „gej gena“ koji bi vrlo lako mogao da bude detektovan iz krvi, kože ili pljuvačke osobe. Iako mnogi borci za prava LGBT populacije smatraju da postoji genetski faktor koji određuje seksualnu orijentaciju, takav gen još nije pronađen.

Ukoliko bi takav gen bio pronađen, jedna od sociološko-političkih posledica bilo bi da bi zemlje zaista na taj način mogle da proveravaju i traže „gej osobe“.

Sa druge strane, postoji niz bioloških načina na koje bi neko mogao da se identifikuje kao gej osoba i bez postojanja „gej gena“.

Recimo, seksualna orijentacija mogla bi da se odredi nivoima hormona tokom razvoja fetusa u materici.

Takođe, poslednjih decenija pojavio se veliki broj studija koje pokazuju male, ali statistički bitne razlike, između gej i strejt osoba kada su u pitanju različite fizičke osobine.

Gej muškarci i žene imaju 50 odsto veće šanse da budu levoruki ili da koriste obe ruke, simetrija lica takođe je drugačija kada se uporede gej i strejt osobe. Prosečni nivoi aktivnosti u pojedinim područjima mozga takođe su drugačiji kod gej i strejt osoba, pojedine studije čak su pokazale da je smer folikula kose takođe nešto po čemu možemo praviti razliku.

Problem sa ovakvim testom jeste da su ove razlike u fizičkim crtama samo grubo povezane sa homoseksualnošću. U pitanju su statističke razlike između dve grupe unutar kojih takođe postoje varijacije – vrlo je malo verovatno da će Kuvajt zabraniti svima koji su levoruki ulazak u zemlju.

Bihejvioralni gej test

Vrlo je moguće da zemlje Bliskog istoka na umu imaju nešto što je bliže bihejvioralnim testovima: Kako se osoba oblači? Kako izgleda njeno držanje? Da li na sebi ima modne dodatke? Da li se njihova kravata slaže sa cipelama? Da li je tokom razgovora sa zvaničnicima upotrebio reč „čaroban“ ili „prekrasan“?

Ovakvi testovi su “najbolji” testovi, barem sa političkog stanovišta. Državni službenici mogu da odrede potpuno proizvoljnu listu kriterijuma na osnovu kojih bi mogli da tvrde da je neko gej.

Ovo bi im takođe dalo priliku i da se reše određenih heteroseksualnih osoba koje im predstavljaju problem.

Ovakvi arbitražni, kulturno definisani testovi idealni su za zemlje koje samo žele da svojim agentima obezbede potrebnu moć da izopšte svakoga ko ih čini nervoznim.

S obzirom na to da je Saudijska Arabija deportovala muškarce zbog toga što su bili “previše zgodni”, sve je moguće.

Psihološki gej test

Sa druge strane, ukoliko zemlje Bliskog istoka žele da se pokažu u dobrom svetlu kada je svet u pitanju, možda bi mogle da se odluče za psihološki test.

Psihološki testovi barem bi odavali privid naučno potkrepljene odluke. U pitanju bi najverovatnije bio test koji bi uključivao prezentovanje određene vrste stimulansa osobi nakon čega bi se procenjivala njegova reakcija – poput podsvesnog reagovanja ili odgovora na određeno pitanje.

Prednost ovih testova jeste njihova cena, umesto da posmatraju uzorke krvi ili aktivnost mozga, zvaničnici bi nekome samo trebalo da pokažu sliku ili postave pitanje.

Psihološki testovi takođe se čine “najnaučnijim”. Ukoliko ove zemlje žele da ostvare barem privid legitimnosti, testiranje nesvesnih reakcija određene osobe je svakako bolje od praćenja “instinkta”, ukoliko je odluka da se testovima traže gej osoba zaista istinita.


http://www.b92.net/zivot/antitabu.php?yyyy=2013&mm=10&dd=17&nav_id=766483
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.694
Поени од реакции
12.101
Gej muškarci i žene imaju 50 odsto veće šanse da budu levoruki
во сфрј воглавно не тераа да пишуваме со десна :ROFLMAO:

„Sveti gral“ gej testova bio bi identifikovanje „gej gena“ koji bi vrlo lako mogao da bude detektovan iz krvi, kože ili pljuvačke osobe. Iako mnogi borci za prava LGBT populacije smatraju da postoji genetski faktor koji određuje seksualnu orijentaciju, takav gen još nije pronađen.

Ukoliko bi takav gen bio pronađen, jedna od sociološko-političkih posledica bilo bi da bi zemlje zaista na taj način mogle da proveravaju i traže „gej osobe“.
мене повеќе ми одговара да "измислат" тест за гени на сериски убиец, силувател, инцестоиден педофил (како што се јавија едночудо во државава на општење татко со ќерка), рандом психопат ... Вака излегува се друго е во ред, хомосексуалноста е проблем број 1 во светот.
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Тоа е тоа, темата инцест и особено таа педофилија не доби толку на внимание како оваа.
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Дан' е дека поќе педофиличари прикриени има па се кријат да не би биле откриени по вашава логика? Или едноставно не е интересна бидејќи ниту еден досега не се произнесе дека е педофил или инцестоидно гоедо и да побара права бидејќи се 100.000?
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Педерлар на кило....
Јас би го учествувал ко Брејвик што ги учествуваше во Норвешка....оти за овие нема спас ни со молитва.
 

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
во сфрј воглавно не тераа да пишуваме со десна :ROFLMAO:

мене повеќе ми одговара да "измислат" тест за гени на сериски убиец, силувател, инцестоиден педофил (како што се јавија едночудо во државава на општење татко со ќерка), рандом психопат ... Вака излегува се друго е во ред, хомосексуалноста е проблем број 1 во светот.

Во квази шеријатска држава -

не постои сериско убивање доколку убиените се каури или ќафири,

не постои силување, кое се оправдува со еднодневниот брак што се склопува на барање на силувачот, или неможноста да најде силуваната 4 сведоци да го докаже истото,

не постои педофилија, бидејќи со првото добивање менструација е дозволено сексуално општење со децата,

не постои инцест, бидејќи со закон го дозволија тоа (ирак), сакаа да дозволат и некрофилија до 6 часа мртва жена (Египет и муслиманското братство)


Согласно ова, во ваквите држави највисоко на столбот на срамот, а со тоа и непријател број 1 останува хомосексуалноста.

Ислам, шерија лоу анд евритинг ис посибл.
 
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Тоа е тоа, темата инцест и особено таа педофилија не доби толку на внимание како оваа.
Kakva vrska imaat sea tie temi so ovaa? Zosto sporedba voopsto? Tie se bolni lugje, vie ste normalni kako site nas.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom