Фан клуб: Милан

Џампаоло?


  • Вкупно гласачи
    55
  • Гласањето е завршено на .
C

Castiel

Гостин
Negotiations between Fininvest and Chinese group represented by advisor Sal Galatioto are continuing. A possible clause, for the remaining stake (30%) to be bought by the Chinese investors, is still under discussion. The ultimate decision (regarding the remaining 30%), it is understood, will be made by Berlusconi [China Daily].
 
Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.673
Поени од реакции
2.725
Има некое инфо негде дали Кинезите ќе ги врата @курајбер и @Нинович у Милан ?

Јас можда боље и да не пишувам. Само така ми испуњаваат желби. :pos:

Коа го потпишаа Синиза реков дека не пишувам додека е тој во Милан. Релативно брзо го тргнаа. Еве го сеа во Торино, уствари каде и му е нивото, па догодина здравје најверојатно ќе го спасува Палермо од испаѓање.

Не дека е Синиза главен кривец за било што, фала му за Ромањољи и Донарума и само тоа. Не беше тренер каков што сакав во Милан.

Моите осечаи во врска со ситуацијава во Милан можда најдобро ги отсликува желбата да умрат сите заедно. Освен 3-4ца исклучоци.
Коа ги пцуев сите поврзани било како со Милан гледајќи ги на последните 10ина утакмици и им го посакував поренаведеното, сакаа да ме избркаат од дома, мислејќи дека сум луд, пореметен и штетен за околината.

Сеа од оваа перспектива, викам дека на Милан му треба радикална промена. Некој посериозен потрес. Дали е тоа масовна чистка (ама стварно масовна), дали е промена во раководните структури, дали е промена на сопственоста или пак сите овие заедно. И сите проблематични карактери и шиликуранти како Менез, Боатенг и Балотели надвор од тим. Во ваква атмосфера, такви луѓе само ја влошуваат ситуацијата.
Од информациите до денес, најверојатно најблиску е промена на сопственоста. Знам дека сите го сакаме тоа, ама шкакљива работа е и мора да се биде претпазлив и во таа работа. Тешко дека може да биде полошо од ова моментално, ама немој да се донесеме во некоја таква ситуација, затоа што тек тогаш нема да има назад.

Така да, додека нема нешто од радикалниве работи спомнати погоре, додека не се случи нешто што би покажало искрена желба за промена и сериозен план за излез од ова срање, мислам дека нема што да се пишува за Милан. Најверојатно се е кажано.
 
Последно уредено:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.454
Поени од реакции
5.423
Зошто Менез го ставате у проблематични бе? Прошлата сезона мирен беше коа го носеше Милан на грб... сеа нормално да бара минутажа, играат шупак играчи пред него и нормално е да се буни! Сака да игра и да ја врати формата за разлика од Балотели кој игра кога сака он... ако е за тоа и Бака е таков, кога го ваѓаат одма бега ко пичка а што ќе биде да го седнат малу на клупа? Ама не рибарчето ни е најдобар играч за него несмее лош збор!


Еве една изјава интересна од Абијати:

"Kada je Bacca bio izmjenjen protiv Carpija, izašao je sa terena ljut i nije pozdravio igrača koji je ulazio u igru. U svlačionici sam ga oborio na pod, okrenuo sam se i niko me nije podržao. Očigledno je da neke stvari ili imaš u sebi ili te uopće ne zanimaju. Da je tu bio Gattuso, sigurno bi izvadio nož..."
- Christian Abbiati
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Франко Васкез, Ковачич, Сапонара. Последниот е највозможно да се врати доколку Марко Џампаоло го замени Броки. :D
 

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.570
Поени од реакции
1.093
West Ham have submitted a €20m offer for Bacca but Milan want €25m. Bacca is willing to accept if he is offered the same salary [Sky].

Пичка!
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Готово се напаливте. Нема таква вест која е објавена од Скај. Обична шпекулација е ова за платата.


Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
C

Castiel

Гостин
Nicholas Gancikoff, who would become a CEO under the new ownership,has already secured Milan's next coach, rumored to be Unai Emery ‪#‎CorSera‬[DOUBLEPOST=1464780704][/DOUBLEPOST]Milan are discussing a loan swap deal with Torino between Gabriel and Padelli, who would be Donnarumma's backup option [Sky].
 
Последно уредено од модератор:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.454
Поени од реакции
5.423
Ја би да остане Лопез онаке ко поискусен некој да има покрај Донарума ама тешко дека тоа ќе се деси... сака да брани старото нејќе да грее клупа, и Абиати да останеше не ќе беше лошо... ама коа више замина он а ќе иде и Лопез тогаш би Габриел да се врати, и онаке е шупак... место да си останеше у Карпи да си бранеше он се реши да грее клупа у Наполи, па зошто да не грее и у Милан тогаш...
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.139
Bacca's agent Sergio Barile is travelling to London to speak with West Ham [Sky Italia].
 
C

Castiel

Гостин
Barcelona were willing to offer €30m to sign Alessio Romagnoli but Milan rejected their approach, according to Corriere dello Sport.[DOUBLEPOST=1464871830][/DOUBLEPOST]Покрај Емери кинезите го сакале и спортскиот директор на Севиља. Нивните ''трансфери'' би чинеме вкупно 8 милиони доколку се одлучиме на таков потез.
 
Последно уредено од модератор:
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.838
Поени од реакции
23.083
Bacca's agent Sergio Barile is travelling to London to speak with West Ham [Sky Italia].
Нек се гони у три лепе пизде материнте и овој циганот, 30 године има, за 30 милиони ќе се најде шпиц помлад од него.

Со кинезите скоро готова е работата, најверојатно у тимот се Робин Ли, и дечките од Евергранде Груп.

Договор е 1 билион или миљарда како сакате. 700 милиона за акцијете на Милан, 200 милиона да се исплатат дуговите скроз и 100 мил за трансфери ќе има новиот тренер.
Ако се продаде Бака, Менез, и ѓубрето уште 30-40 милиони ќе се има.

Се спомнуваат имиња како Бенатија, Ковачиќ, Видал ( бекот од Барса)...

Ако заминат Бака и Менез, плус Бало нема да остане ќе требаат 2 шпица минимум. Едниот најверојатно ќе биде Паволети, другиот се надевам некое позвучно име ќе земат.

Тренер најверојатно Емери ќе биде, бил прва желба на жутите, втора опција е Пелегрини. Бел бумбар имаат и двајцата од мене, само овој аматеров да не остане
 

Kajgana Shop

На врв Bottom