Фан Клуб: Фулам

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Готово. Крај на ерата на веројатно првиот sugar daddy во фудбалот.

My time of serving as the custodian of Fulham Football Club would one day come to an end, and I feel that time has now arrived. The time is right because I have found a very good man in Shahid Khan to accept the responsibility and privilege that I have enjoyed at Fulham since 1997. Fulham will be in very good hands with Shahid, whose success in business and passion for sport is very evident. I ask everyone who loves Fulham and our Craven Cottage home to welcome Shahid as he begins his journey as the next guardian of Fulham Football Club.

Искрено, и покрај сите проблеми со кои се соочуваше клубот (2-3 години се најавува проширување на трибината од страната на Темза и никако да почнат, минатата сезона се продадоа Демпси и Демебеле за 25 милиони, а од нив се потрошија само 5 за Бербатов и 2-3 за Деага. Плус постојаното крпење се позајмици или со играчи на кои им е истечен договорот) не сакам да се продава клубот. Не дека имам нешто против новиот сопственик, напротив, веќе се најавуваа повозбудлива иднина за клубот. Но МАФ е во срцето на секој навивач на Фулам, човекот кој го препороди клубот и од League 1 тим, за 15 години создаде тим кој играше финале во ЛЕ, тим кој повеќе од една деценија е стандарден премиерлигаш. На Крејвен Котиџ ги донесе и Тигана и Киген и Хоџсон, ги донесе и Бербатов, Ван дер Сар, Саха, МекБрајд, Марфи, Замора, Демпси, Даф, Хангеланд. А и да не ја заборавам и фамозната статуа на Џеко пред стадион :eek: :D Сепак, да не беше МАФ, Фулам ќе го гледавме само во билтен, а и веројатно јас никогаш немаше да станам нивни симпатизер.
Се надевам дека ќе добие многу повеќе од песна.


Од интерјуата што ги изгледав и со новиот сопственик, а и коментарите на фановите (пред се од клубот кој го поседува во рагби) очекувам клубот од релативно стабилен премиерлигаш да стане тим кој ќе игра во Европа. Шахид Кан тежи 3 милијарди долари, што во споредба со 13-14-те на Абрамович и 17-18 на тој шеикот од Сити не е ништо, но побогат е од сопствениците на Сандерленд и Астон Вила заедно, а и двојно е побогат од МАФ. Така што може да се очекуваат големи работи, но може и да не снајде судбината на КПР, така што јас сум за да се оди чекор по чекор и да не се претерува.

I was recently very fortunate to have been introduced to Mohamed Al Fayed, a man I respect and admire immensely for what he has accomplished in his life and – above all – what he has given others. Today, he is giving me the privilege and responsibility of serving as the next custodian of Fulham Football Club. I am extremely honoured to accept and want to thank him, on behalf of everyone who loves Fulham, for 16 years of exceptional service to the Club. Mr Al Fayed rescued the club in its hour of need and has led it to a sustained place within the Premier League.

“Fulham is the perfect club at the perfect time for me. I want to be clear, I do not view myself so much as the owner of Fulham, but a custodian of the club on behalf of its fans. My priority is to ensure the club and Craven Cottage each have a viable and sustainable Premier League future that fans of present and future generations can be proud of. We will manage the club’s financial and operational affairs with prudence and care, with youth development and community programs as fundamentally important elements of Fulham’s future.”

Според муабетиве изгледа како идеален наследник на МАФ, а и самиот МАФ сигурно не би одбрал некој кој ќе му го запусти клубот и сето тоа што го градел со години.

За тие што ги интересира кој е Шахид Кан. На 16 години се преселил од Пакистан во САД за да студира нешто како Машински по наше ќе му дојди. По завршувањето со факултетот се вработил во компанија која произведувала делови за автомобили, по 5-6 години ја напуштил и започнал свој бизнис, за подоцна да ја купи компанијата каде прво се вработил и од неа да изгради цела империја со фабрики во САД, Мексико, Канада, Аргентина, Бразил, Шпанија и преку 12 000 вработени.
Важи за голем љубител на спортот, ги купил Џексонвил (рагби) за 750 милиони долари во 2011.

За летово, се надевам ќе не освежи барем со една полутка и еден напаѓач (а и крило и лев бек нема да се на одмет) и ќе продолжи да инвестира во младинската академија од каде излегоа Качаниклиќ, Фреи, Бригс а има уште неколку младинци кои ќе имаат што да кажат.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom