Само за вегетаријанци (вегетеријански рецепти)

Член од
10 август 2015
Мислења
105
Поени од реакции
14
Што мислите за производите на БИОКУЛТ (дали се навистина органски) . Дали е навистина оргнаско млекото од ориз, бадеми, кокос.. ?
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.502
Поени од реакции
14.677
Што мислите за производите на БИОКУЛТ (дали се навистина органски) . Дали е навистина оргнаско млекото од ориз, бадеми, кокос.. ?
Нема вистински и невистински, ако има сертификат производот мора да е органски.
Најголемиот дел се увозни и одат со декларација био.
 

OmarSpears

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
3.133
Нема вистински и невистински, ако има сертификат производот мора да е органски.
Најголемиот дел се увозни и одат со декларација био.
Незнам колку се цените таму кај вас, ама овде био производите се изгор. И да сакаш здраво да се храниш неможеш, ќе банкнотираш. Соиното млеко го платив 180 денари само од радозналост да видам каков е вкусот..
Sorry за офтопик.
 
Член од
8 јули 2015
Мислења
118
Поени од реакции
53
Дали сте запознаени со соината паштета од "Виталиа"? Внимателно го простудирав составот на производот и нема ништо животинско, така да супер замена е за месните паштети, а и вкусот е одличен посебно онаа со печурки. Читав и јас дека сојата не се баш препорачува, но еднаш месечно нема да наштети.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.735
Поени од реакции
24.384
Дали сте запознаени со соината паштета од "Виталиа"? Внимателно го простудирав составот на производот и нема ништо животинско, така да супер замена е за месните паштети, а и вкусот е одличен посебно онаа со печурки. Читав и јас дека сојата не се баш препорачува, но еднаш месечно нема да наштети.
Прави си домашни, батали тоа купечките срања.
 
S

SpaceTraveler

Гостин
Брат јас кркам паштети од Виталија, сумливи ми се некако ама ај. Абе не дека има месо ама тоа лигавото од озгоер некако ми е мутаво, ама убав вкус има ааа, посебно ако имаш меко лебче.. топе се у устата хехехе[DOUBLEPOST=1446589229][/DOUBLEPOST]Сојата не се препорачува оти кај машките го зголемува призводствтото на женски хормон.
 
Член од
22 август 2006
Мислења
494
Поени од реакции
1.000
Готвев потаж од зеленчук. Користев кромид, лук, целер, пашканат, моркови, грашок, зелена пиперка. Сето исецкано во ладно цедено маслиново масло се пропржува потоа додавам мешан мелен бибер, хималајска сол, куркума во прав, магдонос.Потоа се додава вода се варат додека да омекнат и се блендираат. Откако ќе се изблендираат се проварува на тивок оган, на крај додавате малку маслиново по вкус и сервирате со неколку зрна мелен бибер.
IMG_2681.JPG IMG_2683.JPG

Одлично јадење го препорачувам на секој да го зготви !
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.735
Поени од реакции
24.384
Вегански мајонез од индиски оревчиња.
Има оваква „фина“ боја затоа што го направив со ладно цедено маслиново масло(мислам дека претерав и со количината).
Се мелат индиските оревчиња, и се блендаат со масло, малку сок од лимон, сенф и едно чешне лук по желба.

Еве го.
SAM_4192.JPG
 
Член од
10 август 2015
Мислења
105
Поени од реакции
14
Сакам да прашам за спирулината дали е подобро во вид на таблети или да се конзумира таа во прав или пак нема воопшто разлика?
 
S

SpaceTraveler

Гостин
Вегански мајонез од индиски оревчиња.
Има оваква „фина“ боја затоа што го направив со ладно цедено маслиново масло(мислам дека претерав и со количината).
Се мелат индиските оревчиња, и се блендаат со масло, малку сок од лимон, сенф и едно чешне лук по желба.

Еве го.
Прегледај го приврзокот 132840

Алал да ти е ако сакаш кажи количина шо колку... за една тегла да добијам...
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.735
Поени од реакции
24.384
Алал да ти е ако сакаш кажи количина шо колку... за една тегла да добијам...
Никогаш не пазам на количина кога спремам јадење. :( Сомели ги оревчињата, стави пола лажичка сок од лимон, лажичка сенф и чешне лук ако сакаш и потоа постепено додавај по малку масло додека ја постигнеш посакуваната густина.
 
S

SpaceTraveler

Гостин
Никогаш не пазам на количина кога спремам јадење. :( Сомели ги оревчињата, стави пола лажичка сок од лимон, лажичка сенф и чешне лук ако сакаш и потоа постепено додавај по малку масло додека ја постигнеш посакуваната густина.
Фала ти многу! Многу убаво...[DOUBLEPOST=1449832278][/DOUBLEPOST]Другари абе итно ми е, дали знае некој како да испечам сончоглед?
 
Последно уредено од модератор:
Член од
22 август 2006
Мислења
494
Поени од реакции
1.000
Веганско екстра чили манџиче.
За почеток поголема главица кромид, 3 чешниња лук, ситно сецкани на ладно цедено маслиново се запржуваат, се додаваат 3 благи суви пиперки и 2 многу лути пиперки ситно исецкани исто. Потоа лупите и сецкате 3-4 компири и тие ги додавате во смесата, 3 сецкани моркови на кругчиња и на крај околу 5 лажици грав. Додавате вода за да се покрие сето тоа. Го подтвувате на средна температура притоа додавате вода ако испари. При крајот додадете исецкани 2 патлиџани, зачинете со менел бибер, хималајска сол, црвена пипер, буковска сол, малку куркума, мелен ким. На крај во моментот немав свеж магдонос и авокадо, со што би исецкал и декорирал.
Многу е луто и многу е вкусно.
Наздравје. (y)

Screen Shot 2015-12-21 at 2.31.57 PM copy.jpg
 

Kajgana Shop

На врв Bottom