СП Хрватска 2009 Македонија - Полска

Статус
Затворена за нови мислења.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Де бре де бре ќе се одмочаш брее Кавадаречки менталитет :pos2::pos2: туку шо викаш за Дивиот а :pipi:

Се мочав од смеа кога подиве и го грабна голот да го тресе.:vozbud:
 

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
ЦРВЕНА ЦРВЕНА БОЈА МИ Е НАЈМИЛА, ЗА ТЕБЕ ПЕЕМЕ НАПРЕД МАКЕДОНИЈА!. Ајдеееееееееее. МАЕСТРАЛНА ИГРА на нашите репрезентативци, ја рушивме Полска. Сега уште Германија или Русија и одиме натаму. Браво НАШИ:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
 

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
:pusk: eве им го на Пољациве не можат ни со судии да не тепаат!

А за нашиве едно големо БРАВО :bravo: :eek:lee:


Што би рекол Баварецот, колку може една победа на твоите да ти го разубави денот :je:
 
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Хрвативе го изоставиле FYR или се лажам?
Првин почнаа со FYR па после нашите се побунија и упатија жалба за наставката и експресно беше тргната од организаторот.

морам да кажам уште еднаш
судиите не беа лоши! смирете малку хормони..

беа за нијанса можеби потолерантни кон поњаците во целина беа солидни. какви судиски неправди сме јаделе, ова не беше ништо во споредба.

имаше некои ситуации и седмерци за нас, и исклучувања кај пољаците шо немаше везе, ама ние тоа не го прметуваме бидејќи ни оди во прилог.

едно е јасно, после судиска одлука нема назад. селекторот е последниот што треба да рипа како зајак на судиска одлука и со неговата постапка индирекно да повлече играч од терен 2 мин. не е тој навивач бре! ок е возбуда разбирам се, ама кире ли треба него да го смирува?

судиите не беа лоши. тоа е мое мислење. на крај можеби дирекно ќе влијаеа на резултатот, но сепак не беа толку лоши за да во секој коментар ги спомнувате.

јас го гледав мечот без коментатор, и скоро во 50 минути игра од 60 можни не приметив дека има судии. што е добар знак. а доколку ги слушате нашите коментатори, тие се поголеми плачковци од деца мали
баш така иако имаше неколку спорни судиски одлуки но генерално беа ОК, зашто се случувало и кошамри да имаме од судиските двојки.

Многу битно што го запревме ово јчовек белитски кој има разорен шут со преку 110 км на саат. тоа според меен беше могу важно за поволен резултат.


Апсолутно, Бјелецки е врвен играч со разорен шут и мислам дека одклична работа заврши одбраната на овој меч.

a crven karton sto e,pak dve minuti:tapp:
Да, две минути исклучување или исклучување до крај на натпреварот во зависност од сериозноста на прекршокот и одлуката на судиите.

http://wch09cro.ihf.info/exchange/croatia/pdf/TOPPL.pdf Видете ви табелите за најдобар стрелец.Кој може да е прв?:):)И за најдобри асистенции.Можеме да бидеме среќни го имаме во нашиот тим најдобриот ракометар во светот!!
А да ми кажете од каде ги вадите овие статистики? Од официјалната страна за светското или?
 
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Едно сумирање од мене, после целиот тој делириум. :D


Полската машинерија на ремонт кај Кире Лазаров


Многу анализи, многу прогнози, многу позитивна енергија... високи дострели.
Спуштени на земја на самиот старт, уште во првиот дуел против ''просечниот'' Тунис... а потоа, рехабилитација против аутсајдерот Алжир. Така некако почна приказната на Македонската репрезентација на Светското првенство во ракомет, во Хрватска.

А денес?
Денес во трилер завршницата на сцена стапи, Кире Лазаров. Играчот кој игра во загрепски Динамо, играчот кој беше прв стрелец во Лигата на Шампиони, играчот по чиј потпис лудуваа европските гиганти. Тринаесет погодоци од 15 обиди, клучни голови кога игравме со играч помалку, асистенции, течни акции, атрактивни потези. Капитенот одигра капитенски и заедно со голманот Ангелов популарниот Диви, кој нанижа 11 интервенции... ја понесоа целата екипа. Одличен беше и Наумче Мојсовски а цепелин-головите на ветеранот Алушевски, уште долго ќе се вртат по најавните шпици на Светските првенства. Македонија денеска одигра скоро перфектно, одлично во одбраната против корпулентните полски ракометари, течни и атрактивни акции во нападот... со некои минорни грешки, но само на моменти. Ја немаше брзоплетоста од минатите дуели, ги немаше тие грешки во нападот, немаше дупки во одбраната. Конечно проработија и пикерите на нашата репрезентација. Димовски одигра сосема солидно после закрепнувањето од повредата, Ѓорѓоновски ослободуваше простор за нашите бекови... едноставно се одеше како подмачкано. Еуфорија и бодрење на трибините од двеилјадната публика и покрај неколкуте провокации од страна на искусните Пољаци. Мали подароци за Полска и од страна на судиите кон крајот на натпреварот, но тоа го прави реномето а затоа пак денешната победа е уште послатка. Некако од сенка, некако од позадина успеавме да го победиме светскиот вицешампион, екипата којашто вчера ја совлада Русија! Денеска нивната машинерија не работеше како по обичај, па затоа следеше ремонт. Конечен резултат, Полска - Македонија 29:30. Историска победа за Македонија против една од најдобрите репрезентации во светот.

Секоја чест за нашите ракометари, со ваква игра, со ваков труд, со вакво залагање, со вакво бранење на црвено-жолтите бои ја надминуваме кризата од првиот натпревар и можеме да атакуваме на медал.
 

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Одлична игра на нашите,немав живци на крај ама добро е:vozbud:
 
Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Честитки за победата... немам што да дополнам само жал ми е што не го глеав натпреварот... морав на раб :(:(

Сега зборев зо Ддиме на мсн, тој е таму атмосверата била феномаленална вчера имале средба со репрезентативците Кире им се обратил, им ветил дека ќе дадат се од себе ЗА МАКЕДОНИЈА и така и бидна, а кога даваш се од себе, иде и резултатот.

Нешто невкусно: Имало огромна нетрпеливост помеѓу Чкембари и Комити па ја би се запрашал до каде ќе оде идиотштината на тие сељаци, ОЧИ нек си вадат ко играт пелистер и вардар ... сега ЗА МАКЕДОНИЈА... тие ќе се сакатат меѓу себе....
ми се гади ...
 

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Рипав, кршев што не праев....
Важно е тоа што победивме и покрај тоа што и судии играа против нас!
Го слушав Кире после мечот на Радио и кажа дека ракоментната федерација некој луѓе дошле да вршат притисок врз нашиот тренер за да го испроовцираат. Доби црвен и + 2 мин исклучување за наш играч.
Слушајтего Кире после на вести, ако не ми верувате!
Местачи да им е*ам .......!!!
 

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
RESS KONFERENCIJA IZBORNIKA POLJSKE I MAKEDONIJE NAKON ZAVRŠETKA SUSRETA


Bogdan Wenta (izbornik Poljske):


- Čestitke Makedoniji na dobroj igri i pobjedi. Pokušali smo im parirati, ali nam to nije uspjelo i zbog toga sam razočaran. Pred nama je dan odmora, a zatim još dvije utakmice skupine u kojima ćemo pokušati pokazati bolju igru.

Ile Temelkovski (izbornik Makedonije):


- Čestitam mojim igračima na pobjedi, a Poljacima na korektnoj igri. Da bi pobijedili viceprvake treba vam ne samo želja, nego i znanje i kvaliteta, a moji su igrači pokazali da imaju sve to.
 
Член од
13 април 2008
Мислења
7.589
Поени од реакции
6.945
Алал им вера на нашите. Ова да признаам не го очекував, така да македонските репрезентативци потполно ги заслужуваат сите пофалби ...
 
Член од
22 јули 2008
Мислења
249
Поени од реакции
12
Браво Диви,Кире,Алушевски...Одиграја фантастично и докажаја дека со секоја репрезентација можиме да се носиме,само напред...одиме понатака:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
 
Член од
17 февруари 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
Me iznerviraa mnogu sudiite ne ostetija i toa mnogu 5 probivanja od kade gi izvadija jas ne znam.Inace igravme odlicno i ako taka se prodolzi ce ima pozitivni rezultati.Ali da ne zaboravame gospod gleda rakomet pa i sudiite da se protiv nas koga treba zasluzeno da pobedime ce pobedime.Pozdrav do site rakometari osobeno do golmanot Angelov i Chire :) zakon se decata nema zbor!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom