Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    673

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.629
Поени од реакции
26.138
I vo vojna ima pravila. Drugo e da napagjas voeni objekti drugo e bolnici. Inace prevrtuvanje na realnosta. Ti gi krivis napadnatite a ne tie sto napagjaat. Uste kafe da im svarat na Rusite za dobredojde. Mislev deka pravoto na samoodbrana e univerzalno pravo. Ama ovde uvek nesto novo ke naucime.
Ако се кријат крвниците во болници, треба да ги поштедиш ?
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.629
Поени од реакции
26.138
Ocigledno drugo sfakanje imame za toa sto e infrastruktura i toa sto e napad na civili i civilni objekti. Tuku ne znam sto Belgrad 99ta ima vrska so ova kolku sto znam ni Rusija ni Ukraina togas imaa uloga. Ama ok, koga treba nesto da se pravda se pravat takvi sporedbi.

A nistenje na Azov ne se pravi so nistenje cela drzava i narod. Ako borbata na Rusija protiv fasizmot bi bila iskrena, mozea prvo kaj niv da pocnat. Vaka Rusija pridonesuva aktivno na toa Ukranicite na takvi grupi da im se priklucat. I propaganda e, deka Ukrancite se fasisti. Citakji ovde covek ke pomisli vo Ukraina ima vtora SS ili SA koja ja prezede drzavata.
Да многу подруго сваќање имаат од тебе што се цивилни објекти и болници нацистите, пошто се кријат во нив.
 
Член од
23 мај 2019
Мислења
3.817
Поени од реакции
4.580
... некаква сериозна дискусија на форумов е невозможна, се поставуваат вести како аргументација за став дека оваа е напад на Русија ама после ноколку страни повторно со пропаганда дека Русите бомбардираат градинки, болници, ПЕКАРИ и.. и излегува дека се води разговор на глув и слеп, но секако треба да се продолжи со изнесување на вестите-фактите-аргументите кои ја раскринкуваат западната пропаганда (или немојте да се чудите кога ќе почнат да ве убедуваат дека САД ја ослободил Европа од нацифашизмот) затоа што покрај овие кои учествуваат во дискусијава барем уште толку има кои само ги следат коментарите и врз истите носат заклучоци.

Возила со симболи на ОН и амбулантно возило,
се користени да превезат MANPADS-и со кои е соборен рускиот авион кај Харков на 06.03.2022


“...
Само да се напомене дека во март 2021 година, во регионот Краматорск, претставниците на вооружените сили на Украина запленија околу дваесет возила Land Cruiser-200 на Специјалната мониторинг мисија на ОБСЕ, кои сега ги користат вооружените сили на Украина за покривање на транспортот. на персонал, оружје и муниција.

Имаше извештаи и за испорака во Украина од европските земји на амбулантни возила, но без медицинска опрема, која исто така ќе се користи за испорака на оружје и муниција до вооружените сили на Украина. Ова, пак, е директно кршење на членот 11 од Дополнителниот протокол на Женевската конвенција од 12 август 1949 година, што повлекува одговорност на украинското политичко раководство за воени злосторства кои немаат застареност.
...“


 
Член од
12 декември 2010
Мислења
9.980
Поени од реакции
10.658
Кој е агресор а кој се брани овдека? Кој беше агресор 2001.Споредбата ти е срање.Тебе да те гранатираат кај ќе се криеш.?Ќе бираш место а? Многу јаки пред компјутер бе експерти,многу.Не сте осетиле на своја кожа,од дома е јако да се курчите..Недај боже ни да осетите.
Поентата е секој гледа да си спаси жива глава па така и русите кога ке ги пукаат од такви објекти нормално е да возвратат, ова ако неможеш да го сфатиш или водиш инат или си екстремно туп


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.629
Поени од реакции
26.138
So tebe Jamajka golema e prijatele.Dosta golema,dolga i shiroka.
Ligi ti padnaa na vojnava.

Ve ima tuka nekolku clenovi,si znaete koi ste,bukvalno orgazam dozhivuvate na ofanzivava vrz Ukraina.
Kako e mozhno zhivotot na nekoi lugje do tolku prazen da e,pa nemajki sto drugo da pravat,24 saati na den se sitat na Ukraincive sto stradaat vo vojnava,kao demek obichniot narod zasluzhil,ete go nashiot car Putin sega ke im pokazhe niv i na Zapadot kolku e golema i silna majka Rusija.

Narodov vo drzhavava e za grevovi.
Лиги ми паднале? Со што тоа ти заклучи дека лиги ми паднале? Со тоа што пропагиорам дека нацизмот треба да биде уништен? Да беше нешто што не е документирано, признато и познато, ајде де. Ама не е така.

И да, единствено нешто што го кажа точно е дека народов во државава е за гревови, поготово оние кои подржуваат нацисти.
 

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
3.818
Поени од реакции
8.449

Наместо спрема Одеса, руските трупи од Николаевка се движат спрема Кривој Рог.
Се води борба за Гулајполе во Запорожје.
Киев е окружен од три страни, Украинците се обируваат да се пробијат до Борисполе каде е опколена група на Украински единици.
Во Мариопол се водат борби.
 
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.734
Поени од реакции
9.802
Сосема правилно. Требаше порано додуша ова да направат...Мада треба и оние канали со руска пропаганда што се, да престане да ги плаќа.
Не може Руска пропаганда па и уште пари да земаат. Нека им плаќа путин ако се мангупи.
Немаат гајле, како што рече @kano ќе си аплицираат за естонско е-државјанство и ќе си прават бизнис така и се ќе биде океј и...

 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.629
Поени од реакции
26.138
Немаат гајле, како што рече @kano ќе си аплицираат за естонско е-државјанство и ќе си прават бизнис така и се ќе биде океј и...

Estonia has suspended accepting new e-residency applications

Тие веќе што имаат (верувам не се малку) со мала провизија ќе им учинат на своите сограѓани.
 

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.123
Поени од реакции
5.839
Секако мислеле дека азовци ке ги пречекаат мирно и сосема случајно удрија на нив одма а не на Киев, целта им е да ги исчистат, да си платат за се што праеле врз руското население
Ти во меур живееш или воопшто не си информиран дека Русија од 3 страни ја нападна Украина, плус бомбардираше воени и цивилни цели и во централниот и западниот дел. И таму да не има Азовци?

Не ни изгледа бескорисно, бескорисно е. Во моментот кога западот не се сложи да воспостави зона за забранети летови над Украина, приказната за Украина беше завршена. Понекогаш храброста е чиста глупост. На крајот од војната Русите ќе добијат се што сакаат, а како врви војната и како ќе растат и нивните загуби ќе сакаат се повеќе. Затоа најпаметно за Украина е капитулација и обид да се спаси она што може да се спаси од државата пред Русите да заклучат дека Украина всушност не постои.
Да размислувале вака и Советите во ВВ2 сега немало да живеат во Европа.

да одием по ред:
(1) Како што и најави на почетокот Русија токму тоа го прави ниту со еден чекор ја нема надминато декларираната цел.
(2) Има и такви случаи, тоа што ти не сакаш да ги видиш не значи дека нема, вчера поставив видео на кое се гледа како цивили ги поздравуваат руските војници, област на Херсон.
(3) Ова сега е исто што и на почетокот, војна на целиот тнр западен свет против Русија, тоа беше на почетокот тоа е и сега, Украинците се искористени за потребите на ЕУСА, им инсталираа квислиншка власт исто како и нам и сега се жртви, тоа беше улогата што им ја намени слободарскиот запад.
Еве најнова изјава на Лавров:

Да, они се уште со наративот дека влегоа во Украина за да ја "ослободат", ама ниту Украина, ниту остатокот од светот (резолуцијата на ОН за осуда на нападот на Русија) тоа го гледа така.

И преку кур од муабетот дека на Украина им инсталирале квинслишка власт и дека Зеленски е марионета на САД. Напрај муабет со некој Украинец да видиш дали си во право.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.629
Поени од реакции
26.138
И преку кур од муабетот дека на Украина им инсталирале квинслишка власт и дека Зеленски е марионета на САД. Напрај муабет со некој Украинец да видиш дали си во право.
Голем дел од Украинците, оние од днр и лнр, со оружје, рамо до рамо со Русите, докажуваат дека не си во право.... Додуше има и од другата нацисти, кои докажуваат дека си во право.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.629
Поени од реакции
26.138
Ovie рУсиве стварно со боринче си го бараат од цел свет... Ма треба нато да им влезе пепел и дим да ги направи.
Треба и јас мислам, уште одма треба да им влезе не треба да се мисли. Јас незнам која е причината што до сега не им влегоа... Ти текиња на некоја причина тебе ?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom