По 100-ти пат пронајден лек против ракот

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.574
Sekoj zabolen od spomenatite indicii, mora, po lekarskiot pregled i analiza, da gi povika najbliskite od semejstvoto i so niv bespogovorno da se dogovori - ce ja sproveduva li natumu navedenata dieta SAM i so pomos na najbliskite?

Ili ce ocekuva cuda od lekarstva ili ozracuvanja...

Ova go potenciram od iskustvoto na mojot brat koj denes nema nikakva traga od rak na prostata po analiza na krvta.

Na prviot kontrolen pregled e konstatiran karcinom od PSA-367, a od pred mesec dena ima 0,00.

Naskoro prvite soveti...
1. Пишувај кирилица.
2. Напиши го тоа што сакаш да го напишеш, немој со метода „повеќе во следната епизода“. Ова е сериозна тема која не остава место за такви глупости освен ако не бараш да те молат или евентуално некој да се полаже да ти плати за „конечниот одговор“ така што ако не го напишеш тоа што наводно е лек и продолжиш со овој начин и темпо ќе бидат избришани постовите.
3. Ако мислиш дека навистина тоа е лекот и сакаш бесплатно да го споделиш, приложи некаков доказ за ефикасноста. Ако сакаш да заработуваш од маченици ќе бидеш баниран од темава.
 

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
- Ce vi go prezentiram vo celina dopisot od brat mi...

Po BIOPSIJA-ta vo bolnica sleduva tretmanot na samolekuvanje:

Važno!Za sekoj pacient.

Teško e da se privikneš na nejadenje tri do pet dena.Posle e sve polesno.Prvata nedela dena na WC samo proliv,zeleno!Normalna e takva nus pojava.Ova ti go pišuvam da ne se uplašat luđeto.Site tie lekarstva vo tabelata se poprilično gorki i po okus odvratni(barem mene).Spirulina ima oduren miris i okus.Maslo od crni kim,kako-taka.Askorbat e gorčliv,kako i soda-bikarbona i magnezium hlorid.Green magma isto e odurna.Sokot od zelenčuk e supeer,prema napomenatite,a salata za edena stepenička ušte podobro.
Recepti:
Sok od zelenčuk.
Morkov……2 kg.
Cveklo 0.6 kg.
Rdokva 0,6 kg
Brokula 0,6 kg.-brokula može plod ali i listovi.
Seto to se stava po nekoja količina vo blender i se mele so nešto voda,po želba.Voda obična,ne kupovna.Ovoj zelenčuk najdobro na ekološki način izrasnati.Jas obično dobivav okoli 3 litra sok.
Mešana salata
Se pravi od sekoja vrsta zelenčuk i rastenija,što ne se otrovni-generalno.Da nabrojam:Zelena salata(Puterica ili kristalka),blitva,listovi od cveklo,broku-la,spanać,kromid i luk(samo zelen). Se pravi od sekoja vrsta zelenčuk i rastenija,što ne se otrovni-generalno.Da nabrojam:Zelena salata(Puterica ili kristalka),blitva,listovi od cveklo,brokula,spanać,kromid i luk(samo zeleno) i da ne nabrojuvam ponataka.Ednostavno se zeleno od bavča.Samo da kažam:imam jadeno i listovi mladi od loznica(ne prskana),koprivi popareni,kiselici, mladi listovi od javor,rikula i dr.Ednostavno sve zeleno što ne e otrovno.
Važno e da salatata nema ni zrno sol niti kapka maslo.Samo sok od limun.Prašanje e kolku salata,količinski.Kolku saka bolesnikot.Nema granica.Malu treba da se pazi na raznovrsnost.
Askorbat
Vo prvo vreme kupuvavmegotov,ali bidejći naučiv kako se pravi(poeftino e duri i za 80%)jas sam go pravev.
Askorbinska kiselina-čisti C-vitamin(se kupuva vo apteka ili po drogerii 50% koli-čina.
Soda-bikarbona (nasekade ja ima) isto 50% količina.
Vo posuda od rosfraj ili emajl se stava mala količina mlaka voda i prvo se ras-tvoruva askorbinskata kiselina,dodeka ne se potpolno rastopi(Kako bistra voda da e rastvorot).Ako treba se dodava voda.Na toa,malu po malu se dodava soda bikarbona.Ne odenaš,bidejći reagiraat i se peni.Koga će se rastvori do bistrina ovoj dvoen rastvor posadata se stava na radiator ili vo rerna na 30-50 stepeni da se ispari vodata.Za nekolku dena,se dobija askorbat,kompakna ploča.Se krši i se mele ili vo blender ili vo mlin za kafe,tolku sitno,kolku što može bolesniko da ja progolta.
Šparoga
Može sveža ili konzervirana.Podobro e sveža,ali ima samo vo sezonata,prolet i malu leto.Može da se upotrebuva na dva načina:
Može sveža ili konzervirana.Podobro e sveža,ali ima samo vo sezonata,prolet i malu leto.Može da se upotrebuva na dva načina:
1 način:Sveža se sitni so nož za odprilika 4 lažici normalni za supa.I takva bez ništo se žvaka i jade.Isto i za konzervirana.Ili…
2.Vo blender so malu voda i se pie kako sok,ali količinski tvrda supstanca,šparoga da bide okolu 4 lažici.
Iskustveno,sekoj za sebe će vidi.
Posni sir
Jas ne uspeav da nabavam bez masnotii,t.e. so 0,00%masnotii.Nabaviv so 0,7% i toa od krava.Podobro e od koza.
Se preporačuva da se pie ušte tri pati na den po 2 dcl. Surutka od kozje mleko.
Magnezium hlorid.
Se kupuva gotov vo apteka.Doma se zema edna lažica na kup polna (piramidalno) se stava vo šiše stakleno od polovina lita i se stava oladena provriena voda.Ili 1 litra so dve lažici čvrsti magneziu hlorid.I toa e toa.
Najmalku dve litra voda na den da se ispie(so sila).Mokanje do bezsvesti.Vo sekoja litra voda istisnat po eden do dva limuna.

--- надополнето: 15 октомври 2013 во 18:07 ---
Ponatamu:


Mnogu važna napomena:
Mnogu e važno,ne znam po koj pat ova go velam:Vo vreme na ovaa dieta nema ništo drugo jadenje ili pienje.Nema ona:Maa!Samo malce lepče so kobasička ili gravče.IliMalu sol vo salatata ili malu šećerće vo sokot!Ništo od toa! Ne doađa vo obzir šećer,skrob,masla(osven vo tabelata),brašna.Ednostavno nisto,ama baš ništo drugo osve vo tabelata.40-60 dena ovaa tabela eOče naš!
Ušte eden recept,ne e do sega spomenet.Ne e tajna,ali
Klistriranje(čistenje na debeloto crevo,koje vliaje na funkcii na prostatata).
1 litra voda.Se svari obično kafe(tursko kafe),malu pojako.Se ostava na mirno da se nataloži i se stava vo plastično šiše.Šišeto predhodno e napraveno taka,izvadena zatka i na mesto nego staveno e crevo od eden ili nešto poveće od metar.So pomos na najintimniot člen na semejstvoto ili sam se stava crevoto vo čmar i se istisnuva so pritisok(poleka),što pogolema količina kafe.Jas toa go pravev sam vo kada vo kupatilo.Se leži na edna strana okolu pet minuti,pa na druga,za četvrtina grug.I taka 4 pati po 5 minuta.Potoa na WC i seto toa nadvor.Ova se povtoruva sekoja nedela.Taka…
Sakam da napomenam bidejći isto e važno deka site posudi se od staklo,emajl,rostfraj,keramika ili porculan.Ne smee da se upotrebuva plastika ili teflon.Nie gi isfrlivme site posudi od teflon.
Jas izdržav 60 dena i oslabev,kako znaeš 20-tina kilogrami.
Moram malu da prodolžam
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 18:11 ---
I ponatamu...


Posle ovaa dieta sleduva „normalna“ dieta.Jas ja primenuvav eded mesec i nešto.Može da se jade:Site zarzavati,listovi i koreni(ali ne onie što imaat skrob vo kore-not)grav,grašok,boranija,što poveće morkov i cveklo,celer,kromid,mlad ili glavički,poveće luk sekakov.
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 18:20 ---
Ve molam da se strpite...

Tekstot so tabelata se podolgi i cekam da se prefrli na 14. strana
 
Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Sok od zelenčuk.
Morkov……2 kg.
Cveklo 0.6 kg.
Rdokva 0,6 kg
Brokula 0,6 kg.-brokula može plod ali i listovi.
Seto to se stava po nekoja količina vo blender i se mele so nešto voda,po želba.Voda obična,ne kupovna.Ovoj zelenčuk najdobro na ekološki način izrasnati.Jas obično dobivav okoli 3 litra sok.

Сум слушнала за овој рецепт и многумина го фалат дека има ефект.
 

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Od žitarici samo proso.Site sostojci ne se varat,tuku samo bareni na parea i toa najpoveće 5 miniti;polu surovo.Može malu maslo od maslinki(onaka da se začini vo činijata).Malku sol,ali dietalna(najdobro hime-lajska sol).količina na solta ¼ od nekakva normalna za zdrav čovek.Leb napraven samo od pčenkarno brašno,oves,jachmen i obična pčenica so ravnomerni proporcii,a namesto kvasec,soda-bikarbona i malu,malku sol.
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 18:31 ---
Natamu...

Da napomenam:Vo vreme na ovaa dieta se pie od tabelata:
Sok od zelenčuk-dva pati na den
Askorbat-dva pati na den
Maslo od crni kim-dva pati na den

--- надополнето: 15 октомври 2013 во 18:32 ---
Spirulina i green magma-dva pati na den
Magnezium hlorid- dva pati na den
Soda bikarbona dva pati na den.i jas piev i se ušte piam(ali ne mora)CHAGA-kapsuli,koi se kupuvaat vo prodavnici za vegetarijanci(zdrava hrana).
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 18:33 ---
Posle ovaa polesna dieta sledi dieta za celo vreme do polna godina dena od početokot na dietata po tabelat(na koja sum i jas sega).Će se obidam pokratko.
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 18:34 ---
Istoto od predhodnata dieta(lekarstvata),ali vo ovj period može meso od odmašni kokoški i pilinja,bez koža,predhodno kožata izvadena(oderani),sekoja riba so omaga-3(sardina,losos idr.) i podosta govedski koski (bez meso).Može varena ili parena hrana,ali nikako pečena.Krompir ili voopšto skrob ne.Koskite što podolgo da se varat sami(jas sabajle od 5h pa do pladne). Koskata se vađa i vo vodata se dodava ova-ona.Nema makaroni ili takvi stvari,testenina i sl.Sol,himelajska ili dietalna samo malku vo varivoto.Što pomalku leb.Sekoj den se sprema svežo jadenje i,ako ostane od denta nema za utre:Podgrevanje e zabraneto.Toa e otrov.Nema alkohol,pušenje ili gazirani raboti.Verboten!! Zabraneto!
Nema kolači i slatki raboti.Posle edna godina može dve-tri ćebapčinja,pola kolač ili pak ¼ od burek.Nema niti pivo.Posle edna godina može teleško ili juneško,jagneš-ko ili ovčjo,samu pomalku,ali svinjsko meso nikako. Verboten!Za cel život e zabraneto jadenje spremeno vo rerna!
Ponekogaš može meso od skara,ali samo ponekogaš,kako i čebapčinjata i burekot!Ednaš do dva pati mesečno.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Скенирај наоди потпишани од специјалист, вака рекла казала знам и јас
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.574
- Ce vi go prezentiram vo celina dopisot od brat mi...

Po BIOPSIJA-ta vo bolnica sleduva tretmanot na samolekuvanje:
КИРИЛИЦА!
Така, сега кога го расчистивме тоа. Биопсијата во која болница? После неговото „самолекување“ освен со испитувања на крвта, со што друго е докажано отсуството на малигнитет?
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Stom znaes-prodolzi sama... Mozebi utre ce procitam sto znaes?
Не знам, затоа прашувам, убеди ме. Не сум празна во лејката па да верувам на рекла казала. Пред да постираш се ќе ти биде сметано за офтопик така да приложи доказ.
 

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
-
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 18:20 ---
Вака сега другар. Татко ми беше болен од карцином на бели дробови. Овие филмови и диети ги прави Слаѓана Велков, контактирав со неа и испратив целосна документација и ги добив овие диети. Практикувавме дома целосно според ова што е напишано, единствено спирулина не зеде татко ми и магнезиумот неможев да го најдам магнезиум хлорид во прашок туку земаше магнезиум таблети (не шумливи). Купив нов соковник за полесно правење на соковите и да излегува повеќе сок, имав зеленчук во големи количини и тоа домашно производство без никакви препарати прскан ниту пак вештачки ѓубрива. ОД ОВА НЕМА НИКАКВА ПОМОШ. Според Слаѓана Велков која го шири учењето за јадење на сирова храна, строго зеленчук никако месо, гледање во сонцето и тн не видовме никаква помош од ова туку татко ми изгуби уште повеќе килограми и стигна до 46кг. Слабо батица со вакви методи, ми е криво што воопшто се решивме за вакви методи и се зезнавме начисто. Дај боже на некој да му е подобро али чисто се сомневам дека од овие чуда се излекувал. Нека му е бог напомош на сите кои се борат против оваа гнасна болест ние пробавме речиси се али џабе, ова не е болест само за оној кој ја има туку и за сите околу него бидејќи е кошмар но во реален. Несакам никој да го помине она што го минавме и да изгуби некој близок како што изгубив јас бидејќи од денот кога му го открија па наваму ми се смени животот (нормално кон лошо), никогаш веќе нема да бидам истиот ниту јас ниту моите дома.
 

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Mnogumina se vo potraga od lekuvanje na rak.
Sakav da pomognam.
Na tipicno nehuman nacin bec odbien.
Solznost mi e uste da ja prenesam tabelata na lekuvanje... Blagodaren za sorabotkata...


05:00
1 dcl soka od povrća + 1 žlićica ascorbata mala
Ulje crnog kima - 2 dozatora = 30 kapi
Koštice od marelice - 5 kom
06:00
PAN ALONE - 2 kaps soda bikarbona-žličica
07:00
50 gr posnog sira sa 0% masti i u njega se dobro umjesa 3 velike zlice lanenog ulja + 30 gr indijskog oraha sirovog + koštice od marelice - 5 kom
B17
2 kaps
Antioxidans
1 kaps
Immunity
1 kaps Sok od šparoge(3 vel.žlice)
Kalcij Complex
Cink
Broccolin
Magnezij klorid
1 kaps
1 kaps
1 kaps
1 kavena šalica - mala
08:00
1 dcl soka od spiruline + 1 žlićica ascorbata mala
09:00
1 dcl soka od povrća + 1 žlićica ascorbata mala
Koštice od marelice - 5 kom
10:00
PAN ALONE - 2 kaps
11:00
Mješana salata sa uljem (maslinovim ili bućinim) + 2 žličice konopljinog ulja
30 gr indijskog oraha sirovog + koštice od marelice - 5 kom
B17
2 kaps
Antioxidans
1 kaps
Immunity
1 kaps
Kalcij Complex
Cink
Broccolin
1 kaps
1 kaps
1 kaps
12:00
1 dcl soka GREEN MAGMA + 1 žlićica ascorbata mala+ soda bikarbona-žličica
14:00
1 dcl soka od povrća + 1 žlićica ascorbata mala
Koštice od marelice - 5 kom
14:30
PAN ALONE - 2 kaps

--- надополнето: 16 октомври 2013 во 10:37 ---
15:30
Mješana salata sa uljem (maslinovim ili bućinim)
30 gr badema neslanog i neprženog + koštice od marelice - 5 kom
B17
2 kaps
Antioxidans
1 kaps
Immunity
1 kaps
Kalcij Complex
Cink
Broccolin
1 kaps
1 kaps
1 kaps
17:00
1 dcl soka od spiruline + 1 žlićica ascorbata mala
18:00
1 dcl soka od povrća + 1 žlićica ascorbata mala+ soda bikarbona-žličica
Koštice od marelice - 5 kom
19:00
1 dcl soka GREEN MAGMA + 1 žlićica ascorbata mala
19:30
PAN ALONE - 2 kaps + Ulje crnog kima - 2 dozatora = 30 kapi
20:30
50 gr posnog sira sa 0% masti i u njega se dobro umjesa 3 velike zlice lanenog ulja
10 gr badema i 10 gr indijskog oraha + koštice od marelice - 5 kom
B17
2 kaps
Antioxidans
1 kaps
Immunity
1 kaps Sok od šparoge(3 vel.žlice)
Kalcij Complex
Cink
Broccolin
Magnezij klorid
1 kaps
1 kaps
1 kaps
1 kavena šalica - mala
21:30
1 dcl soka od povrća + 1 žlićica ascorbata mala
Koštice od marelice - 5 kom

Dietu sprovoditi najmanje 40 dana.Sem navedenog ne smije se koristiti nikakva druga prehrana.Izuzetno je štetno koristiti šećer,škrob,kuhinjsku sol i proizvodi od brašna.Svakodnevno 30-60 minuta se kretati na zraku.Poželjno je sem navedenog konzumirati sve vrste semenja i koštice(što gorčije-to bolje).
 
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.056
Поени од реакции
6.663
Mnogumina se vo potraga od lekuvanje na rak.
Sakav da pomognam.
Na tipicno nehuman nacin bec odbien.
Solznost mi e uste da ja prenesam tabelata na lekuvanje... Blagodaren za sorabotkata...

види,без лутачки,убаво ти нагласија,членовите ти побараа дијагноза и степен на карцином пред диетата и резултатите после диетата и поминати неколку месеци на нејзино практикување.

ако сакаш навистина да помогнеш,постирај тука дијагноза и резултати,можеби на некој навистина ќе му помогне тоа.

дотогаш нормално дека никој на ништо нема да поверува и да го бара спасот во непроверено,поздрав и секое добро.
 

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Случајно налетав на овој Српски сајт каде се збори за некој нов лек, имунофан. Ова е некаков универзален лек кој го подобрува имунолошкиот систем, ткн. имуномодулатор. Но пред се е наменет за болните од канцер.
Овој лек е дело на тројца Руски професори кои биле предложени за добивање на Нобелова награда.
http://www.pravda.rs/2013/11/26/ruski-lek-protiv-raka/
http://verauzivot.com/?page_id=1036
- Три руска професора Василиј Лебедев, Владимир Комаров и Николај Збуков, творци „Имунофана“ били су 2008. године међу предложеним кандидатима за Нобелову награду из области медицине
- „Имунофан“ је створен да спаси човека од соматских, психичких, онколошких, инфективних и низа других тешких обољења
- „Имунофан“ је добио државну дозволу Русије за широку медицинску примену пре хемотерапије и терапије зрачењем, у току хемотерапије и зрачења и пре операције
- Нарочито деловање има код оболелих од рака у ИИИ и ИВ стадијуму
- Владимир Путин инсистира да овај препарат буде на располагању целој медицини и да се продаје по најнижој могућој цени како би био доступан најсиромашнијим грађанима Русије.
 

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.004
Секое природно создадено овошје,зеленчук,мед ореви,бадеми,лешници се лекови против ракот.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom