НБА сезона 2014-2015

The Finals:


  • Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
38.170
Поени од реакции
107.693
Нема врска со НБА али ко најактуелна и најактивна тема решив тука да го ставам.
:pos::pos:
 

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.678
Поени од реакции
1.990
Имало и такви?
Не зборам конкретно за форумов, можно е и да имало а можно е и да немало овде, но кој чита /r/nba знае какви коментари имаше а и воопшто, имаше “кошаркарските експерти" и новинари од угледни медиуми кои предвидуваа да биде полош од Бузер и дека е преплатен.
 
Ф

Флеш

Гостин
Перо Антич вечерва ќе го има во ростерот да настапи ?! Да се спремам барем да останам до 1-30 часот . Знам дека му е скршен носот и тренерот најави нешто дека ќе биде овие натпревари ?! Некое инфо момци , благодарам :)
 
G

garthok

Гостин
Нема шанса последни да бидиме. Ако така изгледа на хартија. Последен ќе биди некој дисфункционален тим, како што беше Милвоки лани. Сиксерси се премногу организирани и добро тренирани за да бидат последни без разлика што на хартија имаат ростер како на колеџ тим а не на НБА екипа. Голема улога на дното има мотивацијата и бробеноста на играчите. Нема шанси млада екипа како Сиксерс да биде последна. Играчите и онака се борат за да се покажат дека вредат нешто, на терен нема никакво танкање од Филаделфија. Танкањето е во составувањето на екипата, макар што тоа беше минатата сезона од оваа ќе се оди нагоре, не е баш целта висок пик туку да им се даде шанса на младите максимално за да се развијат. Е сега млади се и ќе губат заради неискуство нормално.

За Орландо и Јута јас па обратно мислење имам, дека ќе бидат подобри од очекувањата. На западот освен Лејкерс нема очигледен кандидат за дното. Не дека не мислам дека можат да изненадат колку што ми се чини дека може брзо да се разочараат ветераните после евентуален слаб старт и оттаму натаму се наудолу да тргни. Ама има еден куп екипи за кои стварно не знам што да очекувам како Сакраменто, Денвер и Феникс. Минесота исто е голем знак прашалник. Не се толку слаби во принцип, ама ако решат да ги играат младите место старите (што во принцип им е паметно), може лошо да поминат на западот.



Зависи што подразбираш под изненадување :) Јас мислам дека ќе имаме сличен скор како и лани околу 20 победи. Инаку најсериозно, ги гледам сите натпревари и сум прилично добро информиран, не се замара толку многу со танкање управата на Фили колку што мислат однадвор. Едноставно немаат никаква намера да трошат пари, пикови и сл на играчи кои нема да имаат никаква улога долгорочно. Им даваат шанса на млади играчи, па каде завршат нека завршат (само што реално толку млада и неискусна екипа нема шанси во НБА). И сите трејдови кои ги направија бе колку да земат нешто за играчи на кои не сметаа во иднина а не толку дека ги распродаваа за да можат да губат како што трубат медиумите.[DOUBLEPOST=1412965680][/DOUBLEPOST]

Joel-Hans Embiid @JoelEmbiid · Oct 7
I averaged 39 ppg, 15 rbs, 7 ass, 6 blks #MVP

Joel-Hans Embiid @JoelEmbiid · Oct 7
I’m a beast in 2K15. I won a championship with Philly in my first year #NBA2K15 #unstoppable

За ова си ептен во право. Веќе има повеќе заебанции направено од цела екипа Филаделфија што направила откако навивам за нив.
Со здрав Коби на дното? Не претерувај.
 
Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Солидна партија на "бандажираниот" Перо
 

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.678
Поени од реакции
1.990
http://ble.ac/1ssaZQB
Шта речи..ова ако не е знак дека е престар..
ќе ја игра сезоната чисто ради-реда. Ќе даде некој совет за младите, ќе се одржува во форма од тренингот и плус ќе си лапне 9м долари. :D Ич курац не му чуе
 
Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Којзнае и колкава минутажа ке има ,ама да у право си битно ке си лапне 9 милиони и поштено ке си се врати у државичкава
 

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.678
Поени од реакции
1.990
Dirk I Lebron sakaat pomalku utakmici po sezona. Neka im kaze nekoj da ne jadat mnogu gomna :D
 

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.622
Поени од реакции
12.434
Нека не се секираат, секако нема плејофф да играат :D
 
Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Дада убаво им објасни Џоки

I love both of those guys [James and Nowitzki], but as an owner who played the game, I loved playing," the Hornets owner said. "If I wasn't playing 82 games, I still would've been playing somewhere else because that's the love for the game I had. As a player, I never thought 82 games was an issue. But if that's what they want to do, we as owners and players can evaluate it and talk about it. But we'd make less money as partners. Are they ready to give up money to play fewer games? That's the question, because you can't make the same amount of money playing fewer games." - Џордан
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom