Драга Кајгана (виртуелен дневник)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.503
Поени од реакции
19.925
У нешто за да веруеш,треба да га докажеш.

Драа.
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.000
Поени од реакции
84.537
Сега и ти имаш избор.
Излези и гласај.

1715144113809.png
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.477
Поени од реакции
9.426
Си живееш, старееш и си мислиш луѓето како што ги паметиш последно кога си ги видел, така и останале. Во средно бев заљубена во еден лепотан од тафталиџе, не знам што ми текна викам да видам баш што се десило со него, мислам нешто во некоја музичка група беше пред сто години, на тв беше еден од групата нивна и се сетив затоа, ми излегуваат апели за помош, барам кај пријателите, починал пред некоја година од рак...
Јебемти живот, утре што ќе се деси.
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.383
Поени од реакции
22.916
Драга,

се верува во нешто што не е докажано или за кое што нема цврсти докази. А ако нештото е докажано или има цврсти докази тогаш тоа се знае дека е така.
 

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
2.295
ДК,
3 дена без кафе, се чувствувам поспано, низок притисок, лабавко, малце чудно, моево е камилата сакала рогови и останала и без уши, од меретната Смедеревка си го изреметив стомаков и сега неможам ни кафе да пијам. А не пиев многу,по 1 чашка мала, ама чкарт вино си е чкарт, не сакам да видам више ни алкохол, ни кафе. Староста захтева да отфрлам се штетно ако сакам да го сочувам здравјето, тоа е за жал органите ни стареат, не може веќе да се јаде и пие како порано. Јебем ти живот,ваков под режим.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.893
Поени од реакции
35.340
Кајг,
пред најмалку десет години, отишол со све партали и домашната приколица, таму преку бара, иако све си имаше овде, ама пустото алапача за повеќе, па сега од таму ќе ми ја крои политиката овде, па ќе ми кажува приказни за кого НИЕ тука да гласаме и што да правиме, а бе ај гледај си го Бајден и Трамп таму, не туку гледај ваму и не продавај муда за бубрези, што не си останал тука, а што ти фалеше, значи не можам да ги поднесам вакви лицемерни кричери! :boksix:
 
Член од
17 септември 2022
Мислења
654
Поени од реакции
1.418
Ako ne znaesh moze da bidesh vernik ili ateist, ako znaesh togash si gnostik, gnoza, gnosis- znaenje... ako si realen i vikash pojma nemam sho ima na drugi dimenzii i dali takvi dimenzii uopshte ima - togash si agnostik. Najzdravi lugje se vistinskite vernici ili tie ufilmani deka znaat oti ima gospo poshto nivnniot strav od smrt e stishen i so toa nemaat jaka egzistencionalna aknkcioznost. Nekoi se duri i blagodarni sho postojat i so toa vibriraat ubavo, fino, pozitivno a so toa se i dolgovecni, ne zderat mnogu oti dopamin im dava postoenjeto. Isto taka nemaat potreba da pishuvaat sekoj den po soc medii za da im stavaat lajkovi oti ekstra dopamin neli ne im treba.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.696
Поени од реакции
18.216
Ја неам докази ни за постоење на душа, ама знам дека пред се сум душа со тело, кое за некое време нема ни да постои.

Тоа што ја или некој трет се бави со регресивна медитација и има спомени од минати животи според некои општо-прифатени норми не е доказ, туку верување, али за мене не е ни тоа ни тоа, туку просто знаење. :)
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.383
Поени од реакции
22.916
Драга,

Братја, сестри, комради, комрадици, другови и другарице, нато ботови и еу изроди денес е 9 мај. Денот на татковинската војна. Денот кога Русија (тогаш СССР) му покажа на светот дека секогаш е на страната на вистинските вредности што треба да ја одликуваат една цивилизација а тоа се работа, труд, образование, стабилност, безбедност и семејни вредности.
Се спротивно од тоа што се сега ЕУ и НАТО.
Денес истата таа Русија е пред слични предизвици како пред 80-тина години.
СЛАВА !!!
 
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.489
Поени од реакции
5.509
Драга,

Што чуден ген има во нашиов народ стварно не можам да сфатам.
Се што е поврзано со нашата култура и традиција им е „сељачко“.
Се наше им смета, ама затоа без проблем ќе слушаат грчка музика на таверна дур јадат гиро, ќе се восхитуваат на албански, турски, грчки фолклор, обичаи, историја - само пошто е поразлично од нашето, ќе се напраат летва во кафана на српско, ќе причаат како се из скопЉе, ќе ставаат слики од Новак Џокович со „Нолеее <3 и српско знаменце“, ќе го прошетаат пола балкан и/или европа ќе се сликаат на 300 тврдини, историски знанемитости итн. а тука цел живот во Скопје или Македонија поминат еднаш до Кале немаат отидено, за Кокино мислат дека е кокиче, Крушево и Охрид им се тотално неатрактивни дестинации итн итн.

Не, воопшто не ми е целта да плукам по ниту еден народ и култура, ама добро бе од што мочка треба да си правен за Се што е Македонско, дел од твојата култура, ген, да ти смета?
До толку ли на некој луѓе „прогресивно“ им е испран мозокот?
 
Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.375
Поени од реакции
7.491
Зошто Македонците такви автошовинисти?
- долготрајното подничарерње и немање на своја империјална култура ги произвело да бидат такви?
Сам си го дае одговорот бе друже. Заради тоа и сме дојдени на ова дереџе. Поздрав
 

Kajgana Shop

На врв Bottom