Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
4 октомври 2019
Мислења
483
Поени од реакции
854
Setame so zenata niz stariot grad raspolozeni, viduvame Italijanci manekeni vikam - Zeno kako si da ti dojdat ovie
Vika - Jas sakam Turci so brada i mese crni, ti si vakov vo momentot...
Odednas mi se povraka se gledam zabraden so nekoe mini mese 1.93 cm 80kg...a mene mi se Turci glavni klienti dosega imam islakano dvajca, nemozam organski da gi podnesam, samo brmcat so muckite.....

Od togas pominaa 2 nedeli preku den sum na 500 stomacni, i preku den vo spielplatz na yoga intermediate level, vezbam so srbin expert Viniasa joga , za 2 nedeli imame upoznaeno bosanki milfici ukrainki, i romanki...se mi e vo stand by cekam zenata pak da kaze sakam Turci...
 
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.077
Поени од реакции
6.460
Kajgi,
Denes razmisluvam i si velam, mora i Хоуп da e ostarena shtom pocnala vaka da razmisluva.

Eve jas se osejcam sekoj den kako vcera da mi bil 18tiot rodenden.
Ama jedbiga mene ushive mi imaat fateno promaja i ne slusham drugite shto velat za mene a i ogledaloto go isfrliv. Taka da dojdete na torta od vcerashniot mi 18 rodenden da probate. ;)
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.652
Поени од реакции
9.940
Има еден филм, другите не го имаат гледано ама јас го знам, таму една си ја сјеба психата. Пошто чекаше друга некоја нешто да напише и отприлика ја чука ова време навечер лошото па иди тука каде нема цитирање вика абе дечки јас само да ви кажам што видов, слушнав (нормално замислена ситуација) само и само колку да не цитира директно и да не се исмева директно врз некого.

Бедно е само по себе во недела вечер да ти е пик на вечерта тоа што ќе исмеваш друго човечко суштество, ќе полудиш така.

Многу пизма, многу ќеиф да се потенцираат туѓите недостатоци и маани, синкир ние вечни сме и ќе живееме сто години. Такви, совршени.

Така ти викам, драга, во тој филмот дојде еден дувна и свеќата се угасна.
Остана само пизмата и изречените зборови, пошто толку сме колку што сме (20 лица на крст тука) и ваљда кога некој од нас ќе скини конци ќе се присетиме на филмот што го теравме тука со него.

После ќе треба некој друг да најдаме за да го мразиме.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.139
Поени од реакции
35.656
Кајг,
некогаш не мора да пишувам за да им објасниш, јас онака добронамерно дека најголем успех во животот не се брои во лајкови и потсмев, но кога ќе прочитам дека некои самобендисани едноставно сами се цитираат во посветените колумни за други, што да им кажеш кога нештото е црно, што сакаш направи не може да биде бело?

... и запамти Кајг, денес староста е привилегија која не секој ја доживува!
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.076
Поени од реакции
84.734
Запрете ме ако сте го слушнале ова претходно.
Србиве направија милион филмови за нивни пејачи, ние ниту еден.

Ок, ова е стандард, ама... мислам дека е време да се направи еден "Бисер Балкански" за Гоце Николовски.

Тоше е премногу млад и можеби неговиот живот би требало да има прееемногу креативна слобода за да се внесе драма за неговиот живот.

Но Гоце Николовски? Со креативна слобода и додавање на минимален број на фиктивни елементи (мора, знам, сите сакате 100% реално да е, ама мора да се додадат/одземат/менуваат работи за подобар филм) мислам дека ќе имаме филм што ќе биде објективно еден од најдобро оценетите филмови... барем во земјава и балканов, ако ништо друго.

Буквално имаш основни елементи за да направиш одлична драма.

Маките на Гоце Николовски, проследени со маките на Македонија и борбата за негово ослободување од внатрешните демони кои паралелно се отсликуваат преку демоните на Република Македонија.

Преку независноста на Македонија во 1991 и војната во 2001, одекнувањето на "Бисер Балкански" како химна на народот со кој се слават сите мали успеси и причини за славење.
Песна што носи радост на милиони, но не може да го ослобди самиот пејач од неговите внатрешни проблеми.

Дури за бонус поени, мислам би било многу добро песната да не се појави до самиот крај, каде може да се направи мала креативна слобода.

Гоце Николовски, соочен со сите свои демони, сфаќа дека повеќе не може вака. Цел филм се обидува да ги победи своите негативни карактеристики и проблемите кои ги носи животот, но веќе е притиснат во ќош.
Решава дека е време за крај и пишува проштално писмо во кое соопштува дека ќе се самоубие.
Но, пред да си пресуди, време е за уште еден настап.
Ја пее Бисер Балкански за последен пат во неговиот живот - но за прв пат во овој филм со тоа име.
Публиката во филмот - емотивна поради песната.
Публиката што го гледа филмот - емотивна бидејќи знае што следува.
Фејд ту блек.
Тхе Енд.

Чалино Санчез гомна да јаде.

Срамота е да имаш таков хит за таква нација отпеана од таков пејач што завршува на таков начин, а да не го искористиш тоа за еден генијален биографски филм.
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.633
Поени од реакции
6.068
Ќеј сите знаете колку ја обожувам Catherine Deneuve, имам овде на долго пишувано.
Да се знае дека глумела во такви култни филмој ко, Убава на дење - 67ма (во филмов ја облекува Ивс Сант Лорент, да оригиналниот основач на брендот кој се потпишува на вашиот денешен парфем Либре) и Чадорите на Шербург, 64та - И ДА СЕ ЗНАЕ ДЕКА СЕУШТЕ Е МЕЃУ НАС, е таква чест. Додека Ѕвездите на нејзината генерација од другата страна на атлантскиот океан, завршија, онака како што завршија, (наводно со кутивче пилули во рака), таа сеуште е тука меѓу нас кеј и сеуште снима филмови повеќе од било кога. Да се види сјајот на младите кој станале актери и актерки затоа што растеле со неа, заедно со неа на екранот е повредно од злато и платинум. Таа почит, за една жена кој се надминала себе. Едно општество е здраво по неговата почит за старите. Младоста е убава и блескава и треба да ја уживаме дур е тука со нас. А подоцна, кога сме зрели и наживеани, е време да сме со младите во улогата на мајка/татко не само кон нашите деца, туку кон секој кој би можеле да го научиме нешто за нашиот, а воедно и за неговиот живот. Кога гледам вакви приказни си велам хеј, потенцијалот сеуште тишти на нашиот континет од преку 500 милиони народ. Тивко тивко. Фактот дека некои вакви легенди се почитувани од Португалија до Естонија, говори многу, ем за нив, ем за нас кои ги славиме. И се чини не чека нешто големо и убаво (не само економска Унија, туку Федерација). Ама само со почит кон старите, никогаш да не се заборави кој биле и што значат тие за нас.







Да знајте шо се дешава во филмов спојлер - сопруга го напушта својот сопруг на дење за секс дејтови со други мажи, пошто е садо-мазо а мажотје не сака така. Навечер се враќа кај него, него подоцна му се случува несреќа па останува парализиран. Таа има грижи на совест - на крајот од денот таа сеуште е вљубена само во него. Ако ваква Драма излегла тоа време (60ти јеботе) Америка, тука би бил крајот на кариерата на таа извесна Америчка актерка - факт. 30ет години подоцна се појави Шерон Стоун во 90ти со Основни Инстинкти. Скоро пола век им требаше. Сепак, никогаш не и дадоја на Стоун улоги на Мајка. Улоги на мудра жена. Ја оставија да ја одбележи само таа една улога и приватно како човек, како демек курвата. А тоа зборува волумени за тоа јудејско општество, ој супериорно, ој што им попува на сите - па дури и на нас европјаните.
Ама не и во Европа, можиш да глумиш во што сакаш. Еден ден си Лезбејка (Леа Сејду), друг ден си Бонд Девојка - исто Леа, пошто зошто да не??? зарем тоа не се само улоги? Во нашите филмски кругови се цени афтентичност. Смелост. Ако си храбар ко Лав, ќе те биди. И Катхерин е олицетворение на токму тоа. Која Дама еј. Поминав пред некој ден пред еден филмски факултет овде - со големо реноме е. Можев да го видам младежот. Која гордост ми се.



ИКОНА, ГЕНИЈЕ, МАСТЕР ВО СВОЈАТА ПРОФЕСИЈА. МАЈКА. ЕВРОПА БЕ! ЗАСЕКОГАШ НАЈ.
И до 200та ако можи да ни поживеј. <3

 
Последно уредено:

Johnny B

Психопат
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.295
Поени од реакции
10.538
Просечниот коефициент на интелигенција на форумот опаѓа со секој изминат ден. Одредени ликови немилосрдно го туркаат надолу. Глупоста навистина нема граници.

Него друго ќе велев.
@Scirea е man of culture (y) Треба да го наградиме за неговите придонеси. Петиција да му се даде ќерката на Алегри :cool:
Штета што не се нафати на времето да влези во групниот чет за педераши....... ова..........кантераши :icon_lol:
 
Член од
17 септември 2022
Мислења
692
Поени од реакции
1.575
Toa "normalen" e relativna rabota no "realen" nikogash ne bilo pozelno. Realen do nekoja mera moze no so vreme ucish da ne bidesh ni tolku i da ja igrash igrata. Ja bev realen so eden komshija deka treba da smeni nacin kako si go raste sinot i da pripazi na zena mu i sega vekje ne mi pravi muabet.
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.633
Поени од реакции
6.068
Има нормални не е дека нема, ја би да го предупредам секој човек највнимателно да се чува од таквите. Некој може себе да се продава за нормален, а може да испадне Тодор Александров. Бугарофилијата е растројство и двоење на личноста во психоза. На таквите не можите да им помогните, без разлика што сте умислиле, само подалеку, нивни проблем е тоа и со себе ќе го носат в гроп.

Мене ме предупреди во ПП еден другар Џоле, ретко Србин на форумов. Ме изненади, но. Но.
Ако не се лажам ликов му ја кидна, не беше ова платформа за него. Не е ни за мене. Но не му ја киднувам. ХеХе. Ова не важи за луѓе кој зеле пасош за да преживеат. Туку за оние стварните македонски Бугари, посебна врста на болни. А ќе ви се продаваат ко нормални и добри.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom