На кое конкретно второ државјанство мислиш ?Zdravo Decki
Znam deka za vakvo prasanje ne treba da otvaram nova tema, no navistina mi treba pomos.
Ke moze li nekoj da mi gi kaze prednostite i slabostite na dvojnoto drzavjanstvo ?
Blagodaram odnapred.
Најверојатно Бугарско ќе еНа кое конкретно второ државјанство мислиш ?
Што те боли тебе .Плашиш се да не е бугарско?
Само предности имаш. Поготово ако си од мешан брак ти следува и по закон. Терај, земи си без гајле.Zdravo Decki
Znam deka za vakvo prasanje ne treba da otvaram nova tema, no navistina mi treba pomos.
Ke moze li nekoj da mi gi kaze prednostite i slabostite na dvojnoto drzavjanstvo ?
Blagodaram odnapred.
бате, почни да користеш македонска кирилица... благодарам на разбирањето...Мене не ме боли ами тебе те боли. Човикот пита за двојно државjанство а не за гр'чко или шкотско.
Нешто што со сигурност знам е дека немам во предвид да се продавам, посебно за Бугарски пасош. Чекам да поминат и овие 6 месеци па да влезам во 18 да не дојде ден да ме малтертираат дома да вадам бугарски пасош - Некој ќе рече што ако животот ти е во опасност и ти зависи од таков пасош, ако си сиромав па сакаш работа во странство, кола?... - Подобро ужасен крај отколку ужас без крај ( немаш појма што доаѓа во иднина и каков закон може да донесат државите за кои ти имаш државјанство )Zdravo Decki
Blagodaram odnapred.