Ги баталувам цигарите!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Како страстен уживател во димот на цигарите, досега ни на памет не ми паднало да ги оставам. Уживав во нивниот вкус во моментите на радост, моментите на нервоза, со кафе, со пијалок, но во последно време толку ми станаа гадни, што остана само навиката. Од пред неколку дена решив дека денес ќе ги оставам. Се подготвив психички, денес се препушив за уште толку да ми станат гадни, во моментов ја допушив и последната и сум решен навистина да ги баталам засекогаш.

Има некој да ми прави друштво барем во првите недели од апстиненцијалната криза кога е најтешко заедно да се мотивираме?

Од денес сум непушач. :helou:
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Не друштво, ама да те бодрам можам. Јас сум непушач и многу луѓе што ме послушаа, а беа страстни пушачи сега ми викат ”фала”. Една другарка се врати во градскиот хор (го поврати гласот), нема мамурлок, болки во главата, гнасни плунки. Иако ќе ти требаат години дур да ги прочистиш градите ...

Оваа слика нека ти е совет, место розеви...

 
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
и јас сум не пушач и ке ти кажам едно големо браво ако можеш таа гадна навика да ја одвикнеш.Поштувам такви луѓе.Издржи можеш ти.Имај карактер
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ja mozam da gi ostavam.. Ne pusam dolgo.. Godina dena e vise.. Ali ipak ne e tolku mnogu ebate.. Ipak neam ni glavobolki.. Ni toa plunkata gadna ni niso.. Na pocetokot imaf i mi bese odvratno ama sea ne.. Jezda se iam prepuseno do ZLABOGA pa bef i u bolnica.. Ipak neznam zs NEJKAM da gi ostavam seuste.. Uzivam u nif..
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.487
Поени од реакции
5.963
Секоја чест за потегов, татко ми беше пушач долги години и се откажа со цврста волја. Значи сепак ако се сака се може. :)
Ги мразам цигарите и не знам како да им докажам на другите околу мене посебно на оние што сега почнуваат со нив дека се уништуваат.
Дробовите, Volkswagen навистина се дури страшни.
 

HungryWolf

Deep In Tha Forrest
Член од
30 јануари 2007
Мислења
793
Поени од реакции
4
Imash golem support od mene zatoa stho i jas reshiv od denes da ne pusam :) od sabajle koga stanav so kafe izdrzav da ne zapalam cigara, posle rucek izdrzav, i izlegov nadvor da setnam i ne zapaliv stho znaci najslatkite momenti koga sme uzivale t.e. posle jadenje , so kafe , so alkohol, sum gi pominal i nemam gajle, nemam nikakva volja , ne ni pomisluvam da zapalam, sum primetil edno nestho a toa e navikata samo da ja drzis cigarata ne e zavisnosta od nikotin, dokolku ti dojde takva navika zemi jadi nestho, bez razlika blago soleno, ili izlezi nadvor ako mozesh igraj basket, fudbal bilo koj sport taka najlesno i najbrzo ke gi otkazesh, sekoja cest za site nepusaci , ne pusam veke 14 saati :):) i malku od malku se oseka deka e mnogu podobro nego li da pusis...
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.180
Поени од реакции
34.389
Не ми се верува дека ќе ги баталиш брачко.
Ама ако си сериозен, и јас ти се придружувам. :)

Гоу, гоу, гоу!
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Volkswagen, drugpat ne mi gi stavaj belite drobovi javno, na internet, jasno!!!

Doctor-patient discretion, ti tekinja!

Mistik, so zdravje, aj imam uste nekade 8 steki, pa ke probam da gi batalam, za edno 80 kutii ke ti se pridruzam.
 
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Мистичен! Ајде почни една Кајгана - АнтиСмокинг Кампања....

Јас како непушач нема да се пронајдам, но, многу.... би требало, да послучаат... не џабе Кајгана форумот има ВЛИЈАНИЕ!!!
 

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Гоу Мистичен!! само напред!!!
морам да кажам дека се успева само со цврста волја!!!!
како можам јас,секој ден опкружена со околу 15 цигари наеднаш околу мене да кажам не,на секое нудење дим или цигара да кажам не...можеш и ти!!! а,околу моите лични искуства не би коментирала многу..
благодарам на разбирањето :)
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Јаоо, Мистик, свака част. :)

Камо да можев да те дружам... Ама и да се нафатам, знам дека џабе ќе зборам само, пошто кога станува збор за пушењето, не сум човек од збор. cigara:

Нешто мора да се предузме... hurt:

У секој случај, поддршка од мене. top:
 

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
25
Gi ostavam veke 3 godini :pos: ama nesto slabo mi ide:)
Ne sum osetil deka treba da gi ostavam...ednostavno uzivam vo cigarata....so kafe, posle jadenje, na muabet, pred kompjuter, so alkohol....abe sve! :)
 
D

Delux

Гостин
Мистичен,би требало понатаму што почето да се дружиш со непушачи,во спротивно ништо од тоа...знаеш кога гледаш некој како ужива во кафе и цигара тешко е да му одолееш на искушението да не запалиш цигара!!
 

HoRRoRMaN

Beyond Perfect ~Divinity!
Член од
7 декември 2005
Мислења
526
Поени од реакции
2
pusev godina i 4-5 meseci,neznam kako ama mi se stvori mnogu jaka zavisnost,no za sreka pred 1,5 meseci se odluciv da ne pusam,pa pocnav da namaluvam cigarite,se dodeka pred 3 nedeli rekov e tolku,i veke 3 nedeli nemam zapaleno cigara,i se e SUPER!
taka da te podrzuvam samo napred Мистичен
 

Kajgana Shop

На врв Bottom