Излегување од плакарот и реакција од родители - ЛГБТ

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.898
...Abe pederski, istopolovi akti imalo od pamtiveka.
Aj da se ebes so isti pol, ebi si se, koj ti brane, ama kako mozes be sebe da se identifikuvas so eden akt?
U zivoto praves miljion aktivnosti, pa ne se identifikuvas na miljon nacini. Eden doktor,lekar ili bilo koj drug ugleden profesionalec da kazeme sam sebe gordo so ego kako planina se identifikuva so negovata profesija, ali cim mu zavrse rabotnoto vreme veke ne se zamara so toa.
Dakle alooooooooo Frankfurt, ti po 24 saata li se ebes non stop, samo toa praves nisto pa da se identifikuvas so "gej"? :tapp:
LGBT zaednica! Kakva jebana zaednica bre, neli sfakjas deka se samo mislovni retardirani imenki svesno kreirani od bolni psihi za sasvim drugi celi? Sfakjas li ja poentata? Moj kurac ja sfakjas, da ja sfakjase nemase da go upotrebes nazivo "izleguvanje od plakar". A "izleguvanje od plakar" moze da znaci miljon drugi raboti. Nemora da izlavas od plakaro jebote. Ti mozes da se ebes gejski i bez etiketa.
Gejski prava! kakvi prava be budalo? Da ne ti doaga nekoj doma dodeka se klecas so nekoj i ti zabranuva?
Dakle toa bolnoto u psihata, koa covek ke se identifikuva so eden akt. Istoto ne vaze samo za gejoveto, tuku i za nogu drugi etiketi za koj se drzat lugjeto....
...Aj i ja pa so sam se touku raspisuval na ovaa jebana retardina tema. Touku od mene. Ebite se u gz sea slobodno :D
Абе ти си бил апла ненормален. Убаво ти рече овој пред мене дека си за лечење.
 
S

staycalm

Гостин
Da predlozese psihijatarka aj da razmislam ;)
Tuku ti ocigledno prvite 3 zbora si gi procital i odma instinktivno odgovaras. Procitaj go celo toa so sum pisal. Mojta poenta ne e omraza. Nogu podlaboka e, psiholoska.
Срце он бе, психолошка поента. :love: туку од Штип ли си?
 
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.273
Maкедонското општество е втемелено на здрави природни божји закони и основи.
Затоа и му е тешко на гејојте да излезат и го споделат нивниот срам со најблиските. Не се тука во прашање само тата мамо бато, дада... тој проблем опфаќа многу поширок круг на луѓе, баби и дедовци, стрини тетки вујковци... че почнат совети како “во оној манастир имаше еден таков ненормален па со молитви и постови го излечиле“ ќе почнат муабети (уз по некоја солза) како “на Стефче синот се женил ете уше малце и дете чекаат“ таткото со наведната глава ќе оди на работа и ќе мисли дека одеднаш сите кажват вицови за педери поради неговата мизерија и му се насладуваат на маката, на стара баба нем да и кажат ништо за да си умре жената мирно и спокојно, брачеди и братучетки ќе се дистанцираат и само реда ради ќе имаат контакти а после секој таков ќе бидат испрашувани од загрижените родители “да не те допре? оди брзо измиј се со жешка вода и сапун ако се ракуваше со него“
Немаме ние како општество ништо против хомосексуалцие само го сметаме како непријатна неубава работа и се надеваме а и молиме да не зафати некој наш близок пошто сите ќе страдаме....
 
Член од
9 јули 2016
Мислења
129
Поени од реакции
52
Типичен пример дека педерите се неписмени. Институција незнае да напише.
Мајкл е сигурно пописмен од тебе. Не сакаше да напише институција, туку интуиција. Инаку не знае се пишува одделно, не „НЕЗНАЕ„, па сега види кој е неписмен.[DOUBLEPOST=1468177184][/DOUBLEPOST]
Таква е и нивната перцепција кон ова најверојатно. Не беше мој избор тие да дознаат, едноставно информацијата ја извадија од мене мислејќи дека имам други проблеми (што немаше врска). Едноставно, следеле интуација - барале проблем што не постои и патем нашле на нешто што не ни сонувале.

Во однос на констатацијата дека не размислувам толку далеку: Јас сум доволно образован, начитан човек, што нештата умее да ги види од повеќе аспекти - се со цел да дојде до одредена реалена и непристрастена слика што поблиску до вистината. Не се плашам да вршам проверка на нештата во кои верувам и да ја тестирам нивната функционалност, како и нивниот ефект. Така што, моите размислувања ги кршат хоризонтите за кои многумина мислат дека претставуваат крај на светот. И да, интересен медицински факт: тоа што сум геј - не ме прави стерилен. Барем до сега не се покажала ваква корелација.

Литературата во која се обработува оваа проблематика стриктно во Македонија е многу скудна и не баш достапна, па затоа се решив да отворам тема на форумов. Дури и хомофобичните коментари се добродојдени зашто, иако повредуваат, ги доловуваат стравовите и предрасудите што постојат кај моите родители, па штом формирам подетална слика - ќе можам да развијам поефективна стратегија за нивно сузбивање.

Сега, прашањето повеќе се однесуваше на тоа што по аутирањето? Како да им се помогне на родителите отприлика да сфатат што навистина се случува и да можат да живеат со тој факт? Како да не дозволат подбивни коментари карактеристични за македонското општество да влијаат врз квалитетот на нивнот живот?

Би замолил за конструктивна дискусија и истата да не се развива кон тоа дали ЛГБТ-лицата треба да имаат права или не, дали да им се дозволи посвојување, стапување во брак и слични нешта. Тоа се сите теми сами за себе.
Најпрвин за подбивните коментари: Бидејќи Македонија е едно големо село и во тоа големо село важно е секому што мисли секој за него, е многу тешко како да се снајдеш. Факт е дека подбивни коментари ќе има секогаш. Твоите сигурно веќе од соседи, сосетки ќе почнат да добиваат прашања од типот: Зошто не се жениш ти? Кога внучиња и слично. Мислам дека во такви случаи твоите треба јасно и едногласно да одговараат дека не знаат и дека ќе видат кога ти ќе одлучиш.
Кон тоа да сфатат што се случува е многу тешко. Првото нешто што ми падна на памет е да им пуштиш ВилиГрејс да се „опуштат“, но не знам дали тоа ќе помогне. Можеби би требало да ги поведеш на патување до метропола некаква во ЕУ во Амстердам, каде што ќе видат двајца мажи фатени за рака. Но, сите овие чекори, бавно и без усилба. Прашање е дали имаш брат или сестра?
 
Последно уредено:
S

staycalm

Гостин
„Maкедонското општество е втемелено на здрави природни божји закони и основи.“

Доволно е првата реченица да ја прочиташ за да препознаеш човек каков е, што ќе изгубиш секаква можна желба за некаква си дискусија.
 
Член од
9 јули 2016
Мислења
129
Поени од реакции
52
„Maкедонското општество е втемелено на здрави природни божји закони и основи.“

Доволно е првата реченица да ја прочиташ за да препознаеш човек каков е, што ќе изгубиш секаква можна желба за некаква си дискусија.
Да! А да попие малку вода од Дојранско, како што наложи старешината.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.273
„Maкедонското општество е втемелено на здрави природни божји закони и основи.“

Доволно е првата реченица да ја прочиташ за да препознаеш човек каков е, што ќе изгубиш секаква можна желба за некаква си дискусија.
E шо да праиме кога е така, не можме да се лажиме, појди по свадби крштевки венчавки... ќе видиш во најголем број случаеви традиција и вера, се слават матури полуматури имендени слави... уз присуство на блиска и подалечна родбина, приатели другари колеги...
Ти би сакала да не е таков твојот народ али то е реалноста. На запад се поинаку развивани историски општествата таму е нормално и вонбрачни заедници и вонбрачни деца и легализирана дрога и проституција и хомосексуалство....
 
D

deli

Гостин
off topic
Што е со оние кои немаат плакар?
дали шифоњер или пак некое регалче ке заврши работа?
 
Член од
9 јули 2016
Мислења
17
Поени од реакции
11
Те прашав дали си имал секс досега? Поточно ме интересира дали си сексал женка од видот хомо сапиенс?
Ако толку сакаш да им помогнеш на родителите фати си женска.
А за другите како мислат не се замарај, ниту што ќе зборат, тие што јадат г секогаш зборат.
Што си ги повредил родителите, си ги повредил, гледај сеа тебе да ти е убаво и пази да не го кркаш ќотекот некаде.
Секс сум имал, но не со женска поради тоа што женска физиономија многу малку (ич) сексуално не ме привлекува. Сепак сум имал девојки во тинејџерството, но тоа не е тоа.

Претпочитам сериозни врски, а ништо сериозно не може да обстане ако се базира на лага од сам почеток, а не е ни фер да искористам човечко суштество, на кој било начин, само за да бидам прифатен или да направам некого среќен - како што многумина тоа и го прават. Тоа е кукавичлук, до некаде разбирлив - но сепак е погрешно бидејќи, за разлика од хомосексуалноста, станува збор за свесен избор на поединецот.

Инаку, тоа дека јас лично сум ги повредил не е точно поради фактот што не сум јас оној што го моделира начинот на кој човековото тело функционира, ниту пак оној што „избрал“ кои нешта сексуално ќе ми бидат привлечни. Впрочем, она што нив ги повреди е системот на верувања со кој растеле, систем кој не се базира на научната вистина и не толерира различност, особено поинаква сексуална ориентација.

Би се согласил со останатото.[DOUBLEPOST=1468182304][/DOUBLEPOST]
Maкедонското општество е втемелено на здрави природни божји закони и основи.
Затоа и му е тешко на гејојте да излезат и го споделат нивниот срам со најблиските. Не се тука во прашање само тата мамо бато, дада... тој проблем опфаќа многу поширок круг на луѓе, баби и дедовци, стрини тетки вујковци... че почнат совети како “во оној манастир имаше еден таков ненормален па со молитви и постови го излечиле“ ќе почнат муабети (уз по некоја солза) како “на Стефче синот се женил ете уше малце и дете чекаат“ таткото со наведната глава ќе оди на работа и ќе мисли дека одеднаш сите кажват вицови за педери поради неговата мизерија и му се насладуваат на маката, на стара баба нем да и кажат ништо за да си умре жената мирно и спокојно, брачеди и братучетки ќе се дистанцираат и само реда ради ќе имаат контакти а после секој таков ќе бидат испрашувани од загрижените родители “да не те допре? оди брзо измиј се со жешка вода и сапун ако се ракуваше со него“
Немаме ние како општество ништо против хомосексуалцие само го сметаме како непријатна неубава работа и се надеваме а и молиме да не зафати некој наш близок пошто сите ќе страдаме....
Баш така. Општеството ако ни беше темелено врз научни вистини се ќе беше поинаку и сега немаше ниту јас да патам поради мојата природа, ниту моите да чувствуваат каков и да е срам. Останува да се изајде начин како да се направи некој поднослив оптимум од ситуацијата во која што сме.
 
Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.273
Баш така. Општеството ако ни беше темелено врз научни вистини се ќе беше поинаку и сега немаше ниту јас да патам поради мојата природа, ниту моите да чувствуваат каков и да е срам. Останува да се изајде начин како да се направи некој поднослив оптимум од ситуацијата во која што сме.
се менува и тоа пополека, така да за неколку децении нема да чуствуваш никаков страм од својата орјентација овде
 
Член од
9 јули 2016
Мислења
17
Поени од реакции
11
Мајкл е сигурно пописмен од тебе. Не сакаше да напише институција, туку интуиција. Инаку не знае се пишува одделно, не „НЕЗНАЕ„, па сега види кој е неписмен.[DOUBLEPOST=1468177184][/DOUBLEPOST]

Најпрвин за подбивните коментари: Бидејќи Македонија е едно големо село и во тоа големо село важно е секому што мисли секој за него, е многу тешко како да се снајдеш. Факт е дека подбивни коментари ќе има секогаш. Твоите сигурно веќе од соседи, сосетки ќе почнат да добиваат прашања од типот: Зошто не се жениш ти? Кога внучиња и слично. Мислам дека во такви случаи твоите треба јасно и едногласно да одговараат дека не знаат и дека ќе видат кога ти ќе одлучиш.
Кон тоа да сфатат што се случува е многу тешко. Првото нешто што ми падна на памет е да им пуштиш ВилиГрејс да се „опуштат“, но не знам дали тоа ќе помогне. Можеби би требало да ги поведеш на патување до метропола некаква во ЕУ во Амстердам, каде што ќе видат двајца мажи фатени за рака. Но, сите овие чекори, бавно и без усилба. Прашање е дали имаш брат или сестра?
Точно, иако имам 22 години сега - се подготвувам како да ги поучам родителите и за тој период на прашања од останатите за женачки, деца и слично. Сепак, има добри 10 години до тогаш, многу може да се промени. Па, за 10 дена на балканот република создале и ја снемало - а не за 10 години.

Сериите од тој тип мислам ќе бидат контрапродуктивни. Ми требаат некои позитивни приказни што даваат слика дека можно е да имаш „нормален“ живот и семејство и во хомосексуална врска. Нешто, на што нашево поднебје ни од далеку не е подготвено да види. Така што, ова во комбинација со преселба во Западна или Северна Европа би можело да ја олесни тежината.

Имам помлад брат, а воедно и забрана да го информирам него за ова (иако мислам знае) од страна на родителите. Се плашат како тоа ќе влијае врз него. За брат ми не се грижам, оти е мошне бистро дете и веќе има развиено критичко размислување - нешто на што се радувам. Многумина воздрасни се далеку од тој стадиум.
 
S

staycalm

Гостин
E шо да праиме кога е така, не можме да се лажиме, појди по свадби крштевки венчавки... ќе видиш во најголем број случаеви традиција и вера, се слават матури полуматури имендени слави... уз присуство на блиска и подалечна родбина, приатели другари колеги...
Ти би сакала да не е таков твојот народ али то е реалноста. На запад се поинаку развивани историски општествата таму е нормално и вонбрачни заедници и вонбрачни деца и легализирана дрога и проституција и хомосексуалство....
Човече, те цитирав пошо напиша ЗДРАВИ ПРИРОДНИ БОЖЈИ ЗАКОНИ И ОСНОВИ, прво, господ не постои па за да бидат божји, второ, какви и да се и чиви и да се, воопшто не се здрави и правилни, доколку за тебе е правилно да омаловажуваш и да му ускратуваш права на некого затоа што не е како тебе, во било која смисла, раса, секс. ориентација и уште 350 работи ондак до тебе е нешто. И не ми почнувај со приказните дека всушност имаме повеќе права од хетеро особи пошо тоа е најдебилно нешто што би можел човек кој што се смета сам дека има повеќе од 50 IQ да го каже. И по 10ти пат ќе ти повторам, машко сум.[DOUBLEPOST=1468183426][/DOUBLEPOST]
Имам помлад брат, а воедно и забрана да го информирам него за ова (иако мислам знае) од страна на родителите. Се плашат како тоа ќе влијае врз него. За брат ми не се грижам, оти е мошне бистро дете и веќе има развиено критичко размислување - нешто на што се радувам. Многумина воздрасни се далеку од тој стадиум.
Многу ми е жално кога ќе слушнам вакво нешто.. Можда мислат дека и тој ќе СТАНЕ геј? :(
 

Kajgana Shop

На врв