Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Имаш проблем со интелегенции и ентитети различни и посупериорни од луѓето на Земјата? :)
Имаш проблем со тоа дали постојат или не?
Мислиш дека Кроули сам создал ваков систем како телемата? Изменил таен Ред како О.Т.О. во кој ја инкорпорира телемата како систем на постигнување?
Тогаш е многу помудар од сите наназад познати пророци и философи :)
Не би сакале да му ја дадеме таа моќ на еден што користел дроги, јаки вина, куп жени и мажи по своја волја за некоја колосална цел... :)

Има разлика од Мухамед, бидејќи тука „кај нас“ имаш метод како и ти и некој друг да го постигне тој „мистичен транс“ како Кроули (па и да го надминеш и поправиш Кроули ако треба) и да се потврди или не дали е точно нештото.
Кроули пред се сакал научен пристап кон овие работи за да не бидеме како муслиманите, христијаните... да се верува без проверка... :)

Книгата на Законот е дадена... не е дело на Кроули.

„Но запамти добро дека Законот доаѓа од A.'.A.'., а не од О.Т.О. Овој Ред всушност е првото од религиозни тела кои службено го прифатија овој Закон, и неговиот целокупен Ритуал беше ревидиран и преуреден во склад со таа одлука.“ - Liber CCC ( Khabs am Pekht )

Читајте ни ги делата - доаѓаат уште на македонски јазик :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Имаш проблем со интелегенции и ентитети различни и посупериорни од луѓето на Земјата? :)
Имаш проблем со тоа дали постојат или не?
Мислиш дека Кроули сам создал ваков систем како телемата? Изменил таен Ред како О.Т.О. во кој ја инкорпорира телемата како систем на постигнување?
Тогаш е многу помудар од сите наназад познати пророци и философи :)
Не би сакале да му ја дадеме таа моќ на еден што користел дроги, јаки вина, куп жени и мажи по своја волја за некоја колосална цел... :)

Има разлика од Мухамед, бидејќи тука „кај нас“ имаш метод како и ти и некој друг да го постигне тој „мистичен транс“ како Кроули (па и да го надминеш и поправиш Кроули ако треба) и да се потврди или не дали е точно нештото.
Кроули пред се сакал научен пристап кон овие работи за да не бидеме како муслиманите, христијаните... да се верува без проверка... :)

Книгата на Законот е дадена... не е дело на Кроули.

„Но запамти добро дека Законот доаѓа од A.'.A.'., а не од О.Т.О. Овој Ред всушност е првото од религиозни тела кои службено го прифатија овој Закон, и неговиот целокупен Ритуал беше ревидиран и преуреден во склад со таа одлука.“ - Liber CCC ( Khabs am Pekht )
Хепта то што си пишал се само зборови пријателе. Ништо повеќе засега.

Почнав да читкам нешто за Кроули и телемата, и почетокот е разочарувачки за мене.

Ќе видиме после извесен период, како ќе биде:)

Постов во кој се споменуваат ентитети, интилигенции, мистични трансови, не е на некое повисоко ниво од религиските свети списи.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Хепта то што си пишал се само зборови пријателе. Ништо повеќе засега.

Почнав да читкам нешто за Кроули и телемата, и почетокот е разочарувачки за мене.

Ќе видиме после извесен период, како ќе биде:)

Постов во кој се споменуваат ентитети, интилигенции, мистични трансови, не е на некое повисоко ниво од религиските свети списи.
Па само зборови де, што сакаш ти? Јас се отепав зборувајќи и ништо, што е и доказ во моја полза: без ваше заморување и работа - се е само зборови!

Е добро де, кој вели дека не треба да биде разочарувачки за тебе... ? :) Добро е тоа...
Што очекуваш ти, да читаш книги и се да ти е полно и рамно? Логички ќе си врзиш ова со она и... ќе отфрлиш :) Како тетка во продавница...
Само немој да ми кажеш дека читаш книги ЗА Кроули или неиницирани што зборуваат за телемата ...

Тебе како лаик може да ти се зборува како сакаме, а ти можеш да се сложиш со тоа или не... ентитети, молекули, физички закони, трансови, супстанции... битно е ете како со тебе - да предизвикаме да почне да чита човекот и да се разочара од кажаното и да види дека има нешто друго зад сиот тој хиероглифски систем на пишување(кој што мора да се научи за да се разбере мајсторот).
И да почне да пробува од напишаното не да отфрла постојано ова или она без да има директно искуство...

Дали јас велам некаде дека Книгата на Законот има повисоко ниво од другите свети списи?
Дали јас сум рекол или Кроули дека некоја света книга е на не знам кое ниво?
Дали ти сметаш дела светите книги имаат некакво ниво? Под-ниво можеби? И по што судиш за светите книги? ПО верниците? ;)

Пријателе, фаќај се за работа пријателее :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па само зборови де, што сакаш ти? Јас се отепав зборувајќи и ништо, што е и доказ во моја полза: без ваше заморување и работа - се е само зборови!

Е добро де, кој вели дека не треба да биде разочарувачки за тебе... ? :) Добро е тоа...
Што очекуваш ти, да читаш книги и се да ти е полно и рамно? Логички ќе си врзиш ова со она и... ќе отфрлиш :) Како тетка во продавница...
Само немој да ми кажеш дека читаш книги ЗА Кроули или неиницирани што зборуваат за телемата ...

Тебе како лаик може да ти се зборува како сакаме, а ти можеш да се сложиш со тоа или не... ентитети, молекули, физички закони, трансови, супстанции... битно е ете како со тебе - да предизвикаме да почне да чита човекот и да се разочара од кажаното и да види дека има нешто друго зад сиот тој хиероглифски систем на пишување(кој што мора да се научи за да се разбере мајсторот).
И да почне да пробува од напишаното не да отфрла постојано ова или она без да има директно искуство...

Дали јас велам некаде дека Книгата на Законот има повисоко ниво од другите свети списи?
Дали јас сум рекол или Кроули дека некоја света книга е на не знам кое ниво?
Дали ти сметаш дела светите книги имаат некакво ниво? Под-ниво можеби? И по што судиш за светите книги? ПО верниците? ;)

Пријателе, фаќај се за работа пријателее :)
Не се возбудувај, нема потреба. ДУр разгледував на твојот блог, и некои дискусии со тебе, и се тоа завиено во метафора и симболика е во ред.

Ама не знаев околу начинот на кој е напишана книгата на законот:P

Сори ама тоа ме потсеќа на други нешта, почнивајќи од египетска и страогрчка митологоија до онаа последната воено-полиитчката доктрина.

Епа да, читам прво за Кроули, и секако што имаат противниците на телемата да кажат за него.
Треба да се видат и двете страни н апаричката нели.:)

Ова е работа, или хоби:confused:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не се возбудувај, нема потреба. ДУр разгледував на твојот блог, и некои дискусии со тебе, и се тоа завиено во метафора и симболика е во ред.

Ама не знаев околу начинот на кој е напишана книгата на законот:P

Сори ама тоа ме потсеќа на други нешта, почнивајќи од египетска и страогрчка митологоија до онаа последната воено-полиитчката доктрина.

Епа да, читам прво за Кроули, и секако што имаат противниците на телемата да кажат за него.
Треба да се видат и двете страни н апаричката нели.:)

Ова е работа, или хоби:confused:
Доналтчо....добра недела.
Со кое Его си станат денеска?....Пред два дена велеше дека немаш време за губење и дека не читаш од јузери литература, а сега гледам дека си заинтересиран за секташиве. Се прашувам дали знаеш добро да го употребуваш терминот „губење време“?
Очигледно дека Егата се менувааткај тебе секој ден и дека сеуште не знаеш на кој начин функционира човекот.

На добар пат си како да си го „губиш времето“.

Мислиш дека си попаметен од Кришнамурти кој побегнал од сектата како од огин?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Доналтчо....добра недела.
Со кое Его си станат денеска?....Пред два дена велеше дека немаш време за губење и дека не читаш од јузери литература, а сега гледам дека си заинтересиран за секташиве. Се прашувам дали знаеш добро да го употребуваш терминот „губење време“?
Очигледно дека Егата се менувааткај тебе секој ден и дека сеуште не знаеш на кој начин функционира човекот.

На добар пат си како да си го „губиш времето“.

Мислиш дека си попаметен од Кришнамурти кој побегнал од сектата како од огин?
Поздрав:P

Епа тоа е Гурџи случајно налетав на тоа како е напишана книгата на законот, и не видов разлика од некои други нешта, па викам ај да подразгледам нешто околу тоа.

Сеа ми текна на кого мислеше со тоа секташи:P

ЕВе да не се мачам јас да изнаоѓам, можеш накратко да кажеш кој е за тебе Кроули, кој е тој Ајваз, и на крај зашто е то секта. Како нивен противник би очекувал некое солидно објаснување.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Поздрав:P

Епа тоа е Гурџи случајно налетав на тоа како е напишана книгата на законот, и не видов разлика од некои други нешта, па викам ај да подразгледам нешто околу тоа.

Сеа ми текна на кого мислеше со тоа секташи:P

ЕВе да не се мачам јас да изнаоѓам, можеш накратко да кажеш кој е за тебе Кроули, кој е тој Ајваз, и на крај зашто е то секта. Како нивен противник би очекувал некое солидно објаснување.
Не сум противник на никој, секој си го бира својот Пат, секој ке си жнее тоа што посеал.
Во денешно време има шалабајзери колку сакаш, и секој си ја кажува својата Вистина, па лесно човек (како тебе) може да залута по Патот и да се најде во ќорсокак од кој нема излес.
Го имам кажано мислењето за такви шалабајзери и како човекот може лесно да се изгуби, да не се повторувам сега.

Еве ќе ти кажам само едно....Кришнамурти е земен од Индија од страна на сектата, за да биде нов Месија. Човекот требало да ги научи сите видови религии за да им даде правец на секташите и да ја открие Вистината. Откако ги открил нивните цели, побегнал од Англија и од сектата, па овие цел живот го прогонувале и му правеле магии.

Ако сакаш аргументи, еве само еден ќе ти посочам.
Оваа секта воопшто не го разбира поимот Воља, на чии темел е поставена.Нивната слободна воља и прави што ти е ќеф, е најголема штета на сите религии.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не сум противник на никој, секој си го бира својот Пат, секој ке си жнее тоа што посеал.
Во денешно време има шалабајзери колку сакаш, и секој си ја кажува својата Вистина, па лесно човек (како тебе) може да залута по Патот и да се најде во ќорсокак од кој нема излес.
Го имам кажано мислењето за такви шалабајзери и како човекот може лесно да се изгуби, да не се повторувам сега.

Еве ќе ти кажам само едно....Кришнамурти е земен од Индија од страна на сектата, за да биде нов Месија. Човекот требало да ги научи сите видови религии за да им даде правец на секташите и да ја открие Вистината. Откако ги открил нивните цели, побегнал од Англија и од сектата, па овие цел живот го прогонувале и му правеле магии.

Оваа секта воопшто не го разбира поимот Воља, на чии темел е поставена.Нивната слободна воља и прави што ти е ќеф, е најголема штета на сите религии.
Хмм. Ок. Го почитувам кажаното, сеуште ќе се воздржам од подетални коментари.

Она што ми паѓа прво у очи е дека ти ги сметаш за секта, и како едни од многуте шалабајзери, согласно содржината која ја презентира книгата на законот, и оцените дадени од луѓе кои биле вклучени во тоа. И то е во ред за мене.

Ако е точно тоа за Кришнамурти, тогаш си во право. Интересно е што ќе каже другата страна за ова.

Инаку, мене за телемава, кажав веќе, најмногу ме интересира како тоа некој наводен интилигентен ентитет се појавил у нечиј транс, и му диктирал книга:confused::eek: .
Зошто токму овој ентитет е различен од Светиот Дух кој и с ејавил на Марија на пример?
Дали е истиот со оној од пештерата на Мухамед, за кој има индиции дека е Абраксас лично:P

Зошто и длаи навистина се плаќаат пари на иницијаторот во телемата итн?

Зошто одредени членови на форумов припадници на телемата, најжестоко се спротивставуваат на Библијата, цело време набивајќи им на нос, дека таа треба буквално да се сфаќа и не е точна. Дали ја сметаат за свој противник? Итн...

Повеќе ме интересира како затворен систем и неговата функционалност, отколку самата суштина на телемата.

И нормално е првин да почнам да разгледувам какви се спротивнит емислења и оние неутралните, и како е оценета севкупно теелемата како философија, религија, секта, што и да е истата.

Секој фил што сакам да го гледам барам оценки на имдб да видиш отпирлика дали вреди да се потроши време на него, или прашуваш неколкумина со спротивставени ставови и заклучуваш што понатака.
Банален пример, но во суштина е така. Исто и со телемава засега постпаувам.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Apokalipto со цел да небиде и оваа тема загадена и спамирана, би те замолил да му го одземеш пристапот до темава на членот Gurdjieff од проста причина што единствена намера му е провоцирање и континуирано изнесување невистини.
Не навлегувам за причината на тоа, можеби е до неговиот интелектуален капацитет а можеби е производ на тешка исфрустрираност, но неговата опседнатост со телемата и телемитите создава офтопици и оневозможува квалитетна дискусија.
Ние одлучивме да го игнорираме, но тоа не го спречува да продолжи со неговите провокации и лаги за природата на Редот, неговите цели и мото.
Овој цитат е само еден од многуте примери за тоа:
--- надополнето: 14 април 2013 во 13:15 ---
Зошто одредени членови на форумов припадници на телемата, најжестоко се спротивставуваат на Библијата, цело време набивајќи им на нос, дека таа треба буквално да се сфаќа и не е точна. Дали ја сметаат за свој противник? Итн..
За телемата има посебна тема на подфорумот религија, оваа е за Алистер Кроули.
Што се однесува до болдот, нема потреба од заобиколени - индиректни прашања, можеше и лично да ми го поставиш тоа прашање.
Ако јас не се согласувам со библијата и куранот, незначи дека сите телемити се мои клонови и размислуваат идентично со мене. Плус, за оној што има објективно гледање на работите и што ги следел моите дискусиии, не е тешко да види дека никому не набивам во нос ништо, непознавањето на верата од самите верници не е мој проблем што ме доживуваат како закана.
--- надополнето: 14 април 2013 во 13:19 ---
Повеќе ме интересира како затворен систем и неговата функционалност, отколку самата суштина на телемата.
Е тоа неоди така пријателе! Не е тоа бутик каде што можеш да влезеш да испревртиш се наопаку и да речеш не фала не ме интересира и да си одиш!
Тука работите функционираат баш на обратниот начин! Ако не те интересира самата суштина на телемата, неможе да го видиш тој "затворен систем".

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Дури нема навреди, не гледам и причина за тоа, сепак човекот има други гледишта од тебе а од таму и спорењето и здравата дискусија,

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Apokalipto со цел да небиде и оваа тема загадена и спамирана, би те замолил да му го одземеш пристапот до темава на членот Gurdjieff од проста причина што единствена намера му е провоцирање и континуирано изнесување невистини.
Не навлегувам за причината на тоа, можеби е до неговиот интелектуален капацитет а можеби е производ на тешка исфрустрираност, но неговата опседнатост со телемата и телемитите создава офтопици и оневозможува квалитетна дискусија.
Ние одлучивме да го игнорираме, но тоа не го спречува да продолжи со неговите провокации и лаги за природата на Редот, неговите цели и мото.
Овој цитат е само еден од многуте примери за тоа:

--- надополнето: 14 април 2013 во 13:15 ---

За телемата има посебна тема на подфорумот религија, оваа е за Алистер Кроули.
Што се однесува до болдот, нема потреба од заобиколени - индиректни прашања, можеше и лично да ми го поставиш тоа прашање.
Ако јас не се согласувам со библијата и куранот, незначи дека сите телемити се мои клонови и размислуваат идентично со мене. Плус, за оној што има објективно гледање на работите и што ги следел моите дискусиии, не е тешко да види дека никому не набивам во нос ништо, непознавањето на верата од самите верници не е мој проблем што ме доживуваат како закана.
--- надополнето: 14 април 2013 во 13:19 ---

Е тоа неоди така пријателе! Не е тоа бутик каде што можеш да влезеш да испревртиш се наопаку и да речеш не фала не ме интересира и да си одиш!
Тука работите функционираат баш на обратниот начин! Ако не те интересира самата суштина на телемата, неможе да го видиш тој "затворен систем".

Ипси мислам дека е кукавички потез барањето за отстранување на Gurdjieff од темава, само затоа што е противник и тоа жесток на истата. Критиките се добредојдени и оние лошите, па ако не држат вода, тогаш читателот сам ќе одлучи, и повеќе би биле во ваша корист.
Затоа јас апелирам до Apokalipto да не го отстранува Gurdjieff, бидејќи може да допринесе за добра негативна критика.

Понатаму, не ти ги упатив лично тебе забелешките, оти не си само ти, затоа и заобиколив, иако ти си најгласниот меѓу нив. Ништо страшно, се пронајде себе си и еве си тука одговараш.

Замисли сеа тебе не ти се допаѓа Библијата и MIKI1 да бара твое отстранување од темата? Не оди тоа така. Јас имам доста несогласувања со Gurdjieff по некои прашања на други теми како Исламот и Тесла, ама таман работа да барам да го исфрлат од темиве.
Ваквото барање укажува на немоќ, барем мене така ми изгледа.
ЈАс сакав да видам тоа што го напишав и д аосознаам некои работи за телемата, и добредојдени се критиките од двете страни.

Ипси јас 36 години живеам и функционирам на одреден начин, за кој не можам да се пожалам што и како ми донел. Сметам дека тоа е патот да видам што и како е телемата, и каков став да имам кон неа. Дали е дуќан, секта, метафизика, религија, философија сам ќе одлучам, откако ќе ги слушнам одговорите за тоа што го барам.

Значи сеуште немам одговор кој е Ајваз, и зошто е тој различен од Светиот Дух. Како тоа вие верувате дека отј се појавил итн..? Дали трансот е под дејство на тешки дроги кои создаваат халуцинации итн...?
Сигирно со овие прашања сте се среќавале низ времето и не би било тешко да ги одговорите.
Она што го читам низ нетов, од критиките, оние негативните, е многу здраворазумски и рационално објаснето зашто да се каже едно големо НЕ на телемата.

Научен сум да ги слушнам двете страни. Затоа и прашувам тука и вас, кои ве сметам за пријатели, кои ќе споделат соодветни искуства.

Ако не треба да прашувам, јас ќе се повлечам. СОлободно кажете ако сметате дека не треба да одговарате на овие прашања.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Незнам зашто се нервираат секташиве....можеби затоа што некој знае повеќе од нив ама им смета тоа, и секој аргумент кој е против сектата го сметаат за провокација. Ајде Ipsissimus кажи дали не е така за Кришнамурти, дај аргументи дека тоа не е точно, а не само да се гребеш кај модераторот и да пријавуваш ако не е по твое. Тоа е за мали деца, порасни и зборувај со аргументи ако си способен.
Кроули направил секта(пардон, не ја направил тој) и нормално дека сакал да има што повеќе членови во истата.Начинот со кој дошол на врв на сектата ќе го разледаме друг пат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Би прашал, иако и претходно прашав, ама беше скокнато - дали за иницијација треба да се плати на иницијаторот? Ако е да, колку и зашто?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ипси мислам дека е кукавички потез барањето за отстранување на Gurdjieff од темава, само затоа што е противник и тоа жесток на истата. Критиките се добредојдени и оние лошите, па ако не држат вода, тогаш читателот сам ќе одлучи, и повеќе би биле во ваша корист.
Затоа јас апелирам до Apokalipto да не го отстранува Gurdjieff, бидејќи може да допринесе за добра негативна критика.
Има разлика од критика и од лага. Значи на членот безброј пати му беше објаснето дека "Прави што ти е волја" не значи прави што сакаш, значи сум пишувал цели страни детелно објаснувајќи, наведувајќи цитати, извори, аргументи.....и што е резултатот натоа? Еве:
Понатаму, за упорното ословување на телемитите за секташи, еве што му беше лично објаснето од модераторот на подфорум религија:
Ова е дефиниција за Секта
ОТО не спаѓа во таа дефиниција
плус „секташи“ да не се правиме наудрени од твоја страна е спомнато со навредлив каратер
твоите офтопичарења се доволно познати на подфорумов па не ми треба некоја посебна причина за да испитувам што и како било ... не губам време на форумџии со стекната репутација на офтопичар (во 90% од постовите)
Замисли сеа тебе не ти се допаѓа Библијата и MIKI1 да бара твое отстранување од темата? Не оди тоа така. Јас имам доста несогласувања со Gurdjieff по некои прашања на други теми како Исламот и Тесла, ама таман работа да барам да го исфрлат од темиве.
Ваквото барање укажува на немоќ, барем мене така ми изгледа.
ЈАс сакав да видам тоа што го напишав и д аосознаам некои работи за телемата, и добредојдени се критиките од двете страни.
Тука нема никава врска дали мене или тебе или на билокој друг нешто му се допаѓа или не, тука треба критериум да бидат аргументи. Како што посочив, членот користи провокации, невистини и офтопици, ако тоа е ок на подфорумов нема проблем.
Значи сеуште немам одговор кој е Ајваз, и зошто е тој различен од Светиот Дух. Како тоа вие верувате дека отј се појавил итн..? Дали трансот е под дејство на тешки дроги кои создаваат халуцинации итн...?
Сигирно со овие прашања сте се среќавале низ времето и не би било тешко да ги одговорите.
Она што го читам низ нетов, од критиките, оние негативните, е многу здраворазумски и рационално објаснето зашто да се каже едно големо НЕ на телемата.

Научен сум да ги слушнам двете страни. Затоа и прашувам тука и вас, кои ве сметам за пријатели, кои ќе споделат соодветни искуства.

Ако не треба да прашувам, јас ќе се повлечам. СОлободно кажете ако сметате дека не треба да одговарате на овие прашања.
Не, трансот кој е споменат нема врска со никакви дроги.
Што се однесува до Аиваз, ти кажав колку што е можно со зборови да се објасни, за повеќе потребна е работа - пракса.
--- надополнето: 14 април 2013 во 14:09 ---
Би прашал, иако и претходно прашав, ама беше скокнато - дали за иницијација треба да се плати на иницијаторот? Ако е да, колку и зашто?
Да, се плаќа за иницијаторски трошоци, бидејќи иницијацијата е физичка церемонија - ритуал за кој се потребни услови, место, регалии и слично.
И тоа го има на линковите кој ти ги посочив: http://www.oto-mk.net/?p=39

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Има разлика од критика и од лага. Значи на членот безброј пати му беше објаснето дека "Прави што ти е волја" не значи прави што сакаш, значи сум пишувал цели страни детелно објаснувајќи, наведувајќи цитати, извори, аргументи.....и што е резултатот натоа? Еве:

Понатаму, за упорното ословување на телемитите за секташи, еве што му беше лично објаснето од модераторот на подфорум религија:
Вакви пропаганди и лажни верзии се карактеристика за вашата секта....
Еве што само после еден пост напиша exlexmk откако му објаснив дека сте секта со религиозен карактер...
Читај горе дефиниција за ОТО ... ни јас се замарам што е ОТО ни пак ме интересира шо вика Хепта дека е ОТО ...
си има дефиниција за ОТО и ќе ти ја повторам

Ordo Templi Orientis (O.T.O.) (Order of the Temple of the East) is an international fraternal and religious organization founded at the beginning of the 20th century. English author and occultistAleister Crowley has become the best-known member of the order.

со акцент на RELIGIOUS ORGANIZATION ... затоа припаѓа во подфорумов каде што е ....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom