Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Доналд, различно мислење е една работа, Гурџиев и неговото спамирање е сосема 15-та!! Не ме зезај да ти објаснувам како од марс да си паднал вчера!Ipsi јас сметам дека секое различно мислење на некоја тема е провокација за оние другите.
За оние што читата од страна лесно ќе препознаат што е лага, а што не од одреден член.
Значи јас пробав со него да комуницирам аргументирано, но дали толку му сече или така му одговара, незнам и не ме интересира.
На кој начин е различно мислење кога некому детално ќе објасниш што значи одреден поим, и тој ќе продолжи по старо да го прикажува истиот погрешно?
Да, сигурно и убијците размислуваат вака - Тоа што законот има свое видување, незначи ама баш ништо, само едно мислење плус или минус нели?Тоа што модераторите дале свое видување за некои дефиниции не значи ам абаш ништо. Само, еден истомисленик плус, или минус зависно што напишале.
За телемата имаш посебна тема, ќе повторам по незнам кој пат!Оваа тема е за Кроули.Ок толку можеш за Аиваз со зборови, ќе се потрудам сам.
Рано е да поставам некои прашања околу сето тоа.
Сега за сега само се обидувам да го тргнам сомнежот од религиското во телемата, сомнежот од тоа дека е пирамидален ред кој искористува луѓе, дека нависитна жена му на Кроули паднала у транс, и дека некој ентитет и диктирал, ама сепак е разчично од она религиското, дека навистина има метафизика итн....
Засега не ми успева тоа, ама ќе видиме.
Што се однесува до религиското и телемата, ќе те прашам само една работа па ти спореди, размисли и донеси заклучок сам дали има или не сличност.
Дали Исламот дозволува верникот муслиман да го реплицира - сам да помине низ искуството кое поминал Мухамед и да го потврди или демантира?
Дали Христијанството вели дека секој може да помине низ искуството на Исус, да го реплицира и да го потврди или демантира?
Ако одговорот на прашањава е да, тогаш се слагам со тебе дека нема разлика.
Се додека нивото на комуникација не е потценувачко, се додека не се работи за лични работи и се додека е за работи кој не се во конфликт со мојата заклетва пред Редот, немам никаков проблем со тоа.Ќе поставам и еден куп провокативни прашања, тоа сигурно, и со нив сте се сретнале досега, и ќе можете да ги одговорите на соодветен начин претпоставувам.
Но, не како она со дрогат и ритуалот, само да кажеш не не било така. Тук да влееш сомнеж во мене, дека стварно било нешто друго.
Прашањево е само показател дека воопшто не ги ни погледнуваш линковите, а наводно се интересираш!То значи плаќаш за местото кај што те иницираат ли? Хм не ми е верно. Која е цената Ипси за таа чест? Како иницијаторот одлучува колку пари да ти земе или има ценовник? МОжеш ли околу тоа малку повеќе?
п.с. Да се надоврзам, ако нема негативни критики и провокаци, вие немаше да кажете што се случило со Кришнамурти. Така? Но вакак се создава некој баланс, дека не е се црно или бело.
Не ти е верно?! И што треба јас според тебе да направам за ти биде верно? Да ти приложам документи?
Оние што ме сметаат за пријател нема зошто да имаат сомнеж во мене, за останатите ми е сеедно.