Па оди на некој специалист/кожен лекар. Мене ми рекоа дека црвенилото може да се повлече, но ако остане може преку некои третмани да се среди.luge bez zavrkancii da ve prasam
posto gledam ima poveke zenski odgovori,za masko nema nisto
ja imav problem so akni,seuste imam,ama drasticno se namaleni...noo tie sto gi imam mi stoi kakoo nikad da ne gi snema....znaete naj4udno mi e sto izleguvaat sekogas na isto mesto...nekogas ke gi snema,no ostanuva luznicka(crvenilo) i posle nekolku nedeli povtorno ke izleze....sto da pravam ke kaze nekoj?
pozdrav
Јас имам акни веќе 3-4 години, ама онака по 2-3. Пред година дена почнаа интензивно да ми се јавуваат. Лом бев на цело лице. Бев на дерматолог и ми препорача да земам СКИНОРЕН маст, лосион со клиндамицин и апчиња тетрациклин. Со редовно користење на скиноренот (и уште го користам), лосионот ретко, а апчињата само првите 3 месеци, ептен сум задоволен. 80% од акните ми се исчистија, ми остана само по некое црвенило (го покривам со коректор од oriflame). Сега акни ми се појавуваат по 1-2 на 3-4 дена, ама сега ич не внимавам на исхрана.И јас имам акни..А обично повеќе ми излегуваат пред да имам циклус..И траат дури по 1-2 недели..Мнооогу се нервирам така..Користам Дермогал,ми помага,ама не е тоа тоа..Што ќе ми препорачате за чистењето на акни?
akni koi se javuvaat posle pubertetot veke se hormonski, proveri si gi hormonite i jajnicite, iiiiiii ako si hrabra ke treba da piesh hormonski apcinja(jas na toa ne se nafativ)isto i mi rekoa koga ke rodish deca ke ti se izgubat, so drugi zborovi se vo hormoniteИ јас имам акни..А обично повеќе ми излегуваат пред да имам циклус..И траат дури по 1-2 недели..Мнооогу се нервирам така..Користам Дермогал,ми помага,ама не е тоа тоа..Што ќе ми препорачате за чистењето на акни?
Во никој случај ракија... Може само повеке да ги иритира.А со ракија и со памукче, нели помага? Мене за брунчиња ми помога и тоа многу.