Вода после јадење?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Локација
Охрид
Веб-сајт
kladilnica.forumup.com
Дали е вистина дека не требало да се пие вода веднаш после јадење?Демек водата го забавувала варењето на храната и излачувањето на желудочните киселини.

Како може водата да го забавува варењето на храната, кога таа го подобрува метаболизмот и ги разлага материите?

Па и мене не ми е логично,ама денеска еден другар ми викат прочитал за ова некаде.:toe:

Прв пат слушам,ама јас секогаш пијам вода...

nemam pojma - ama znam deka posle jadenje (mislam posle dobro jadenje) samiot organizam tera na tecnosti - da taka ako nema koka kola - oti podobro go razrabotuva jadenjeto pijam voda!

tocno e! imam citano i jas nekade i vo skoro site dieti pisuva deka voda treba da se pie neli po 2 litri vo denot ama nikako vednas posle jadenje! samo posle 2 sati! mada posle jadenje najubavo e da si se napies voda dustata ti bara i najslatko e togas :)

Јас па знам (Праев муабет со Тања Турунџиева од Вита Диет Клубот) дека вода се пиело ПОСЛЕ јадење, а не за време на јадење.

По еден саат некаде.

Ама јас неможам да издржам...и си пијам одма :) или дур јадам, па неам гајле од стомачни тегоби. (да чукнам в дрво)

Јас па знам (Праев муабет со Тања Турунџиева од Вита Диет Клубот) дека вода се пиело ПОСЛЕ јадење, а не за време на јадење.

По еден саат некаде.

Ама јас неможам да издржам...и си пијам одма :) или дур јадам, па неам гајле од стомачни тегоби. (да чукнам в дрво)

те опна 2000-3000 ден !? : ))

btw за прашањево се разбира дека не штетно , водата ја разредува храната и воедно помага за стварање на желудечен сок ... пфф

Па за време на јадење не треба да се пие вода, бидејќи ја разредува желудочната киселина а за после најубаво е пола час да не се пие

Ako mislis deka e stetno, ne pij.

Da te vidam sto ke pravis ako se zadavis za vreme na jadenjeto, ke kasnes leb ? =))

Абе јас секад пијам вода после јадење, цел живот го праам тоа. Ај ќе пробам да пијам после саат време да видам шо ќе биде.

Ако издржам саат време! :pipi:

Такоѓе. Ако ми се пие, ќе пијам пред јадење, после јадење, за време на јадење. Не сум будала, па и водата на распоред да ја ставам.

Викаат дека 2 саати после јадење не се пиело вода сум ја слушал онаа Тања,море мамата па и вода ли да неможам да се напијам после јадење,такви луксузи не си дозволувам јас пијам кога ми се пие

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom