Звук преку HDMI кабел - GeForce 9400 GT

• Креатор на темата Креатор на темата statusQuO
  • Време на започнување Време на започнување
А другата варијанта DVI -HDMI постои таков кабел(т.е на google го има,ама неам појма дека кај нас постои такво нешто...не сакам да ме гледаат како да им зборувам на јапонски коа ќе ги прашувам продавачките)???...оти како што гледам кажуваш дека а VGA а S-video дека исто срање се !!??

Ако имаш LCD TV кој има VGA влез или па DVD Player кој има VGA влез и е поврзан со било кој ТВ, ќе дава далеку поквалитетна слика од S-VIdeo.
Во сите случаеви, S-Video e најнеквалитетното решение.

Оди во таква продавница (пример Loging) и прашај дали ИМА кабел DVI to HDMI да видиш што ќе ти речат. Остај го ти гугле :)

На гугле и ова го има, па оди побарај го во продавница за миленичиња :)

images

Ако имаш LCD TV кој има VGA влез или па DVD Player кој има VGA влез и е поврзан со било кој ТВ, ќе дава далеку поквалитетна слика од S-VIdeo.
Во сите случаеви, S-Video e најнеквалитетното решение.

Оди во таква продавница (пример Loging) и прашај дали ИМА кабел DVI to HDMI да видиш што ќе ти речат. Остај го ти гугле :)

На гугле и ова го има, па оди побарај го во продавница за миленичиња :)
Ај на брзина види го па кажи дали таков треба(од пц-то DVI...за во тв-то HDMI)...и за крај кажи ми кај поточно се наоѓа Anhoch на Водњанска(ако знаеш),пошто таму ги имаат на залиха и графичкат кабелот!

Ај на брзина види го па кажи дали таков треба(од пц-то DVI...за во тв-то HDMI)...и за крај кажи ми кај поточно се наоѓа Anhoch на Водњанска(ако знаеш),пошто таму ги имаат на залиха и графичкат кабелот!

Тој е кабелот, моја грешка, цело време сум зборувал дека не постои DVI то HDMI a цело време паметот ми е дека не постои VGA то HDMI (VGA е аналоген сигналот, HDMI е дигитален и затоа не може само со кабел од едно во друго)

Значи слободно и кабелов и графичкава можеш да си ги земеш од Anhoch.

Eвe точно кај се наоѓа (после Dal Fufo), има и голема реклама, нема да утнеш.

Тој е кабелот, моја грешка, цело време сум зборувал дека не постои DVI то HDMI a цело време паметот ми е дека не постои VGA то HDMI (VGA е аналоген сигналот, HDMI е дигитален и затоа не може само со кабел од едно во друго)

Значи слободно и кабелов и графичкава можеш да си ги земеш од Anhoch.

Eвe точно кај се наоѓа (после Dal Fufo), има и голема реклама, нема да утнеш.
Фала многу брат...те изнамачив денес...ајде позз лека ноќ и здравје ќе видам утре што ќе направам па ќе пишам!

jas imam geforce 9500 gt 1gb. go ukluciv pc so lcd preku hdmi kabel
imam zmuk preku hdmi no potrebno e preku s-pdif kabel da ja povrzis maticnata so zvukot vnatre vo kompjuteort i posle koga sakas sa imas zvuk na lcd samo odis vo sound i odis default za hd audio i gotovo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom