Зурла vs The Universe

Член од
6 ноември 2024
Мислења
1.292
Поени од реакции
2.438
Здраво @Invisible Force, јас сум СтолеД. Дали сакаш да ги откриеш тајните на Универзумот?

Повели со сите твои прашања. Лични навреди ќе бидат санкционирани од @Acid

Ќе почнам јас. Земјата не е рамна, ти се наоѓаш на северната хемисфера и Месечината не е холограм.

Пукај.

Зурла сега станал @Invisible Force...види ти...а лани беше @The Saviour. Не може човек да го фати...само ги менува тоа рамните никови. :D

Зурла, еве едно прашањe за тебе (Извини Столе што ти упаѓам вака со клизачи):
Моjот ник и аватар се фризби: Зошто кога се фрла фризбито по некое време паѓа долу? Според вашата размноземjашка теориjа, земjата нема гравитациjа. Што е работата?

Зурел мој, ако земјата е рамна зошто имаме ден и ноќ? Зошто таму каде што е ноќ на друго место е ден?

Зурла сега станал @Invisible Force...види ти...а лани беше @The Saviour. Не може човек да го фати...само ги менува тоа рамните никови. :D

Зурла, еве едно прашањe за тебе (Извини Столе што ти упаѓам вака со клизачи):
Моjот ник и аватар се фризби: Зошто кога се фрла фризбито по некое време паѓа долу? Според вашата размноземjашка теориjа, земjата нема гравитациjа. Што е работата?
Па нели според теоријата за Хелиоцентризам НЕ ПОСТОИ ГОРЕ И ДОЛУ? Ако се спушта на земјата тогаш пишуваме за рамна земја а ако не постои горе и долу тогаш кај „ќе се спушти" фризбито ?
Автоматски споено мислење:

Зурел мој, ако земјата е рамна зошто имаме ден и ноќ? Зошто таму каде што е ноќ на друго место е ден?
Така сакал Бог да биде да има една поголема светлина која ќе свети преку ден сонцето а друга послаба преку ноќ месечината? Дали имаш видено ситуација каде во исто време се гледа ден и ноќ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom