Зошто женските избираат погрешен маж?

• Креатор на темата Креатор на темата Вештерот
  • Време на започнување Време на започнување
Потчинување е. Потчинување и ако жената ја издава забраната и ако мажот ја издава забраната. Потчинување е затоа што слободната волја на било кој од партнерите да одржува другарство е укината. Немаш право да ги бираш пријателите на партнерот, во никој случај.
Ако купам црвена кола (пошо госпожата така сака) е потчинување?

Нема погрешен и погрешна,секој човек си прави избор и на крајот од денот треба да сватиш дека мораш да живееш со тоа што си го избрал.
За секое тенџерче поклопче,и за секое поклопче тенџерче.
Е сега при правењето на избор може да направиш утка во калулација,ама пак тоа си е твој избор никој не те тера со сила да бидеш со некого.
Во денешно време “ рангот“ игра голема улога , уф ама знаат да си го заебат животот тие со рангот, ама пак тоа е нивни избор и тие мораат да живеат со него.
Муабетот дека некој е со погрешниот или погрешната,не држи вода секој е со оној со кој што заслужува да биде.
На еден разговор една девојка,која што нај веројатно сакаше да се прикаже како романтична душа, еманципирана, обарзувана,убава. Во еден дел од разговорот на шала на смеа,повеќе навистина и само бендисано го нафрли муабетот : Цел живот го чекам принцот на бел коњ, арно ама на мене само коњите ми доаѓаат. Во тој момент и искра инспирација, и реков : Па најверојатно ти доаѓаат коњи, затоа што ти си кобила.
Во кратки црти,не можеш да очекуваш принц ако не си принцеза.
Истото важи и за машките.

Ако купам црвена кола (пошо госпожата така сака) е потчинување?

Ако ти ја изедначуваш важноста на пријателите со важноста на колата- тогаш да. И успут, свака част, приоритетите ти се на место

Ако ти ја изедначуваш важноста на пријателите со важноста на колата- тогаш да. И успут, свака част, приоритетите ти се на место
Не ја изедначувам важноста на колата со важноста на пријателите... јасно е дека колата е поважна.

Околу приоритетите, секој со мувата на капата...

Во единствениот натпревар од 27-то коло одиграно денеска билдерите повторно триумфираа. Иако девојките типуваа на Сапиосексуалците со коефициент 1.15 наспроти 15.00 за билдерите кои според нив (девојките) само радикални шовинисти твдат дека се фаворити, реалноста повторно го докажа спротивното. Имено, интелектуалната кондиција, познавањето на стратегиите и техниките на Томас Стерн Елиот како и подобриот ментален терен кои сапиосексуалците го поседуваат се недоволни за да се совлада противникот чии главни адути поседот на топките (possession of balls) како и физичката надмоќност и агресивноста во играта се покажаа како клучни во натпреварот. Збунувачки беше и на трибините каде што девојките кои типуваа во тип на денот во полза на Сапиосексуалците, на самиот натпревар ги бодреа билдерите. Конечен епилог:

Билдери-Сапиосексуалци 1:0

http://off.net.mk/zhivot-i-zabava/brak/menuvam-pretstedatel-za-bokser

Во единствениот натпревар од 27-то коло одиграно денеска билдерите повторно триумфираа. Иако девојките типуваа на Сапиосексуалците со коефициент 1.15 наспроти 15.00 за билдерите кои според нив (девојките) само радикални шовинисти твдат дека се фаворити, реалноста повторно го докажа спротивното. Имено, интелектуалната кондиција, познавањето на стратегиите и техниките на Томас Стерн Елиот како и подобриот ментален терен кои сапиосексуалците го поседуваат се недоволни за да се совлада противникот чии главни адути поседот на топките (possession of balls) како и физичката надмоќност и агресивноста во играта се покажаа како клучни во натпреварот. Збунувачки беше и на трибините каде што девојките кои типуваа во тип на денот во полза на Сапиосексуалците, на самиот натпревар ги бодреа билдерите. Конечен епилог:

Билдери-Сапиосексуалци 1:0

http://off.net.mk/zhivot-i-zabava/brak/menuvam-pretstedatel-za-bokser
Суши оваа што си ја навел за пример,да може сега ке си ги изеде сите гомна што ги исрала од времето кога го заменила обама за боксерот,до денес ама буквално секое гомно би го изела и соџвакала по 8 пати :pos:

Суши оваа што си ја навел за пример,да може сега ке си ги изеде сите гомна што ги исрала од времето кога го заменила обама за боксерот,до денес ама буквално секое гомно би го изела и соџвакала по 8 пати :pos:

Иако не можеме нели да го докажеме тоа, и јас исто мислам дека и иде сега да си касне од клиторисот. Ама не е тоа поентата, друго е муабетот. Малата кај Обама ја запалил интелектуалниот капацитет, сега води компанија и има скап апартман. Значи не збориме тука за маалска Трпана која си сфатила дека треба да биде домачица додека муж и ќе љока во биртија и ќе ја тепа после тоа. И покрај тоа што има СиВи на некое си ниво, она избира класична балканска србенда сосе сите атрибути. А барем јас, ти и останти Балканероси точно знаеме за каков профил станува збор :). Зошто така настапила? Второто прашање е дали ако Обама не станеше претседател, туку ако завршеше како некој си просечен човек со образование, онака субурбан типац со куќа со ограда, куче и дворче, тип што често можеш да го упознаеш во некој бар, во музеј или слично, дали тогаш ќе сакаше да си касне од гомното 8 пати или немаше да сакаше уопште или еве евентално еднаш до два пати?

Иако не можеме нели да го докажеме тоа, и јас исто мислам дека и иде сега да си касне од клиторисот. Ама не е тоа поентата, друго е муабетот. Малата кај Обама ја запалил интелектуалниот капацитет, сега води компанија и има скап апартман. Значи не збориме тука за маалска Трпана која си сфатила дека треба да биде домачица додека муж и ќе љока во биртија и ќе ја тепа после тоа. И покрај тоа што има СиВи на некое си ниво, она избира класична балканска србенда сосе сите атрибути. А барем јас, ти и останти Балканероси точно знаеме за каков профил станува збор :). Зошто така настапила? Второто прашање е дали ако Обама не станеше претседател, туку ако завршеше како некој си просечен човек со образование, онака субурбан типац со куќа со ограда, куче и дворче, тип што често можеш да го упознаеш во некој бар, во музеј или слично, дали тогаш ќе сакаше да си касне од гомното 8 пати или немаше да сакаше уопште или еве евентално еднаш до два пати?
Една поамбициозна познаничка еднаш ми рече дека она нејќе амбициозен маж пошто сакала да има и деца и кариера истовремено. Па сакала некој што ќе е по дома повеќе време со децата (со други зборови ми рече дека бара папучар) да може она да си тера работа.
п.с. Инаку добро прашање отвори на кое тешко дека некој знае да одговори.

Една поамбициозна познаничка еднаш ми рече дека она нејќе амбициозен маж пошто сакала да има и деца и кариера истовремено. Па сакала некој што ќе е по дома повеќе време со децата да може она да си тера работа.

Да не е Пумата случајно :pos::pos::pos:? Ако другарка ти стварно сака такво нешто посакај и среќен пат за Скандинавија, или уште малце нека се стрпи Скандинавија кај и да е ќе дојде кај нас.

Да не е Пумата случајно :pos::pos::pos:? Ако другарка ти стварно сака такво нешто посакај и среќен пат за Скандинавија, или уште малце нека се стрпи Скандинавија кај и да е ќе дојде кај нас.
Не е Пумата. Инаку оваа познаничката е стварно онака со десетки на факултет, посветена на студии хард кор бубалица .

Насловот кажува се. Ајде некој нека ми објасни како е можно една убава и паметна девојка да се ’’пали’’ на пијаници, маалски силеџии или пак џаболебари кои едвај завршиле некакво си образование, а за работа не сакаат ни да чујат. Што гледаат девојките во нив? Што ги тера да не одберат образован, работлив и нормален човек.
И второ прашање. Како женските дефинирате погрешен избор?
БАШ МИ Е ЖАЛ ШТО СПОРЕД ТВОЕТО ОБЈАСНУВАЊЕ СЕ НАОЃАШ ВО ПАМЕТНИТЕ,СО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ И ШТО СИ РАБОТЛИВ,А НЕМАШ СРЕЌА ВО ЉУБОВТА.ПА ПОЧНИ ДА ПИЕШ ,СКИТАШ И НЕ СЕ ФАЛИ СО ДИПЛОМАТА НА СЕКОЈА ЖЕНА,НЕ ЈА УВЕРУВАЈ ДЕКА СИ НАЈПАМЕТНИОТ,ПА ВИДИ МОЖЕБИ КЕ ТИ ПОЈДЕ.УБАВИТЕ .ЖЕНИ БАРААТ ВОЗБУДА,А РУЖНИТЕ СЕ ДРЖАТ ЗА ТВОЈАТА ДИПЛОМА,РАЗБЕРИ ГИ.
--- надополнето: 7 мај 2012 во 12:03 ---
Додека бев студент во Стив Наумов,јас и моите другари бевме хит.Пиевме ,пушевме трева,журки,така да околу нас имаше квалитетни жени,тоа беше фантастично.Затоа и не го завршивме факултетот.Еден совет за младите.Завршите ги студиите додека сте млади,дипломирајте ,па тогаш удрите по забавите и пиењето,дрогата НЕ.Ке си поминете убаво и по студиите.Ние уживавме,во најубавите години,но и по студиите се убави години ако знаете да си ја наредита работата.Не ја правете нашате грешка.поздрав до сите млади средношколци и студенти,а посебен поздрав до апсолвентите и вечните студенти.

Насловот кажува се. Ајде некој нека ми објасни како е можно една убава и паметна девојка да се ’’пали’’ на пијаници, маалски силеџии или пак џаболебари кои едвај завршиле некакво си образование, а за работа не сакаат ни да чујат. Што гледаат девојките во нив? Што ги тера да не одберат образован, работлив и нормален човек.
И второ прашање. Како женските дефинирате погрешен избор?
Паметна девојка однапред ќе знае каква е математиката со пропалицата со која си има работа и нема да трча по таков.

Фактот е дека постојат многу „паметни“ девојки (не значи дека ако завршиле факултет или ако имаат добар просек во образованието дека се паметни), кои се залетуваат по некој „лепотан“, и после тоа кукаат како ги за*бал. И тука важи она: за маж да биде коњ, жената треба да биде кобила.

Сега ќе речете: била заслепена од љубовта. Глупости. Таа не била заслепена од љубовта, туку била површна. Не се залетала по него заради тоа каков човек е, туку се залетала по физичкиот изглед или материјалната состојба.

Околу прашањето што ги тера да не одберат образован, работлив и нормален човек. Хех, тоа е мит. Секоја паметна девојка сака до себе паметен човек. Доколку тоа е дополнето и со добар физички изглед (не зборам да бидете разбацани или незнам што, доволно е да внимавате сами на себе), имате добитна комбинација.

И едно нешто што е секогаш најважно, САМОДОВЕРБАТА. Ако немаш самодоверба, ништо. Девојките не сакаат машки кои изобилуваат со несигурност. Самодовербата е единствената граница кај секој човек. Само да не се претерува, па самодовербата да премине во ароганција. Докажано е дека секоја девојка сака маж кој знае што сака во животот.

За прашањето за женските не можам да дадам одговор, јас сум машко сепак.

Од причина што им е полесно да слушат за тоа колку пари праат газдите на кладилниците, колку се испило шприцер на концертот од Супер Весна, колку пари се има на зунга покер одколку да ги напрегнат малку вијугите и да разговараат со некој за музика, филм, концерти, книги.
Е сега ќе рече некој дека не се сите девојки такви, не се ама тие се или сингл или немаат погрешен маж до нив.

Па и мажите сакаат послободни девојки за авантура, а кога треба да се женат, бираат нешто сосема поинакво. За сериозна врска мора и двајцата партнери да имаат слични интереси и желби, во спротивно истата нема да опстане. Инаку, тоа што можеби за тебе е погрешно гледајќи отстрана на прв поглед, за некој друг е можеби исправно:) Во љубовта нема правила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom