Жици за гитари

• Креатор на темата Креатор на темата Yan Gillan
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки дај кажете некој дуќан во Скопје каде што можем да зеем добри квалитетни жици? Ми се скинаа жиците, купив нови во Тетово ама ич не чинат т.е ептен се тврди и едвај се свири на нив.

Дечки дај кажете некој дуќан во Скопје каде што можем да зеем добри квалитетни жици? Ми се скинаа жиците, купив нови во Тетово ама ич не чинат т.е ептен се тврди и едвај се свири на нив.

За акустична, електрична?
Во Скопје имаш, Мими, Цики(како и да се вика тоа во ГТЦ на 3ти), СкајМјузик и уште многу други музички продавници. Само жиците имаат бројчиња на паковањето, тоа ја означува дебелината, односно крутоста на жиците. Мислам дека најдебело е 11, а најтенко 8.

За акустична ми треба. Значи да земам осмица зш имам мали и нежни прсти :)

Не веруј ми

Коа ке и ги видиш осцилациите на жицата се ке ти стане јасно знаци зицата осцилира пола сантим лево десно од положбата кога е во мирување.
Хаха, леле епа може да е и до квалитетот на жицата ама ја досега сум немала проблеми и само еднаш (у 6 години лол) сум мењала жици така да немам баш искуство со тоа.:toe:

Во цики во гтц имаш D'addario ја од таму си купувам и ептен сум задоволен 450 денари ти се сет за електрична за акустична не памтам али би требало да се тука негде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom