Заминување во манастир

• Креатор на темата Креатор на темата Forest wanderer
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 август 2024
Мислења
13
Поени од реакции
22
Сакам да заминам во манастир и да се посветам на духовен живот. Сум чул дека ваква опција има за во Бигорски ама ја сакам некој во околината на Скопје. Кој манастир во Скопскиот регион би ми го препорачале за оваа намена?

Среди си го животот и оди поредовно во црква ко за промена. Гледам си пишал трагичен пост пред некое време, не прави такви глупости, не се иде за тоа во манастир, за таму треба огромна сила и смиреност која очигледно тебе ти треба. Тргни до црква,манастир и збори со некое свештено лице во кое мислиш дека можеш да се довериш. И нека биде Господ со тебе.

Сакам да заминам во манастир и да се посветам на духовен живот. Сум чул дека ваква опција има за во Бигорски ама ја сакам некој во околината на Скопје. Кој манастир во Скопскиот регион би ми го препорачале за оваа намена?
Shto grevovi imash sto nemozhs mir da najdish?
Vo manastir mozhis sekogas da odis ama toa nema da te smiri ako na gusha ti tezhat golemi grevovi.
Najdobro e da so ja otvoris dushata i da se soocis so vistinata.

Биди лав прво па после прави што сакаш. Ова е најбитната животна лекција што било каде би ја нашол. Најтешката фаза кај луѓето е да преминат од камила у лав. А кога еднаш ќе станеш лав тогаш трансформацијата у дете е неминовна и прашање на време.

А демек ние овде од форумов сите манастири сме ги прошле, духовно сме надградени па можеме совет да ти дадеме!?
Животот е премногу краток за брзоплети одлуки, полека.

Сите сме имале во животот некој период кога сме сакале да не снема, сме мислеле дека сме го промашиле патот, не сме си го ценеле здравјето и тд итд.

Ај ти прво објасни ни ја причината за бегство, пиши ни колку години имаш, учиш, работиш, со кого живееш, што правиш...па ние овде ке се обидеме да ти дадеме совет, се разбира секој од свое лично искуство.
Поздрав топол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom