desert, и јас не те свакјам...
какви искуства имаш ти, жити се?
има голема вистина во зборовите шо ги вечиш, таков ни е народот, оговара, се курчи, се расправа за меѓите, си љубоморат еден со друг...
кој е таков, од кај сака да му е брачниот партнер и кај сака да се, никоаш нема да бидат навистина среќни...
ама... германците поарни се? или било која друга нација?
или пораснат во „западен свет„ покултурен е од пораснат во Македонија?
ако така мислиш, тогаш ми е жал за тебе...
пошто сама се ставаш во редовите на тие кои ги кудиш...
рагаца, ју комплитли рајт :wink:
ко ми рече невестава дека „не е спремна да го напушти во тој момент нејзиниот свет„ (германија), се подумав убаво, ама РЕШИВМЕ јас да дојдам тука, односно да го напуштам ЈАС мојот свет, каде шо имав убава и редовна работа, каде шо со моите приходи можев раат да си живеам, и куќа да прам, и клуб да напрам, и колку шо сакам кафинја да пијам на корзо, и ко ќе ми текни на миле, кај сакам да одам... ниту виза некоаш ми беше проблем, ниту ништо...
едноставно, сакавме да живееме заедно, и го направивме „најпаметното„ во тој момент...
е сеа, во германија сум финансиски многу „послаб„ него во МК, тука треба КИРИЈА, едно, друго, трето, петто, стото...
ТУКА СИ РОБ
ТУКА СИ НИКОЈ И НИШТО
ТУКА СИ ТУЃ
ве лажат со сјајот на пуста европа и америка и аууу-СРА-ЛИ-ја, ама кој да ви дај ум :roll:
зато, ако некој го сака пасошо мој, нема проблем , треба само тетоважата... :wink:
кје си ојме ние со невестава во „пуста„ „сиромашна„ Македонија, поарно леб и сол и кромид ќе јадам, него РОБ да бидам...
и ко шо вели дивајдер, ВИЕ КАКО МИЛУВАТЕ :!: