Wikipedia

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Локација
Скопје
има ли некој пишувано на Wikipedia, нешто од искуство да ми покаже, имам намера да пишувам за музика, ако знае некој нешто што би требало да го знам нека пренесе ке му бидам благодарен за помошта

тоа за стар трек веќе ти го читав на Мак трек, имав и два коментари

се регистрирав на wikipedia, и веќе почнав да пишувам, еве дел од тоа што го напишав, ама не е довршено http://mk.wikipedia.org/wiki/Гранџ

а имам намера да продолжам да пишувам за сите стилови што не се опфатени, поврзани со рок музиката

како бе не сум напишал, ова е само мал дел од тоа што треба да го допишам, а тоа за енкодингот не те разбирам, дај појасни

Епа јас гледам хиреоглифи (насловот), а под тоа пишува Моментално нема текст на оваа страница .

епа незнам кај мене има текст, кажи како се поправа тоа

дај кажете кој знае како да се појави текстот што сум го напишал, (не бидете себични), напишав доста текст, ја зачував страницата,кај другите не го покажува, а кај мене го покажува најнормално :? :? :? :?

Гижо напиша:
дај кажете кој знае како да се појави текстот што сум го напишал, (не бидете себични), напишав доста текст, ја зачував страницата,кај другите не го покажува, а кај мене го покажува најнормално :? :? :? :?

Јас немам искуство со википедијата, но еве еден лик кој може ќе ти помогне

Совети

Инаку и кај мене покажа дека нема текст.

буричкав и таму, ама ништо нема за овој проблем :evil:

Locutus of Borg напиша:
Па не си напишал ништо. И среди го енкодингот, насловот не се чита.

Абе Locutus of Borg ти среди си Encoding-от насловот се чита... не го криви детето ништо лошо не направил... :lol:

View -> Encoding -> Cyrilic (Windows) ако ти се појавуват хериоглифи... :lol:

vodkamixx напиша:
Абе Locutus of Borg ти среди си Encoding-от насловот се чита... не го криви детето ништо лошо не направил... :lol:

Ма немој!? Се е супер со мојот енкодинг, уживај. Како може се останато да ми покажува освен неговиот текст?

Locutus of Borg напиша:
vodkamixx напиша:

Ма немој!? Се е супер со мојот енкодинг, уживај. Како може се останато да ми покажува освен неговиот текст?

Епа друже, кај мене се е ок со текстот околу и текстот на Гижо со Cyrilic (Windows) Encoding... јебига си утнал нешо у комот... види дали имаш мак поддршка инсталирана т.е. тоа може да се подеси во Control Panel -> Regional and Language Options на Windows XP... :lol:

Kaj мене е се добро подесено, па пак се појавуваат хиероглифи.
Односно, само хиероглифи во насловот, долу пишува дека моментално нема текст на страницата.

Значи до Гижо е. :wink:

Епа изглеа кај мене фаќа т.е. се гледаат буквите може затоа што по комшиска линија со Гижо... овде у комшии ми е... :lol: :lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom