Widescreen монитори

• Креатор на темата Креатор на темата sogan_dolma
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2007
Мислења
51
Поени од реакции
1
Можат ли да се најдат овде widescreen LCD монитори? Имаме ли претставништво за DELL или Samsung (мислам дека имаме само се сомневам дека ги нудат мониториве)? Дали некој до вас поседува widescreen монитор? Колкав?

Ми се чини дека Samsung го владеат пазарот на ова поле или DELL... Искрено, само од тие две фирми би земал во предвид монитори. Acer, LG, ASUS, BenQ... Не знам...

Видов во некој ценовник (не се сеќавам точно кој) дека можат да се најдат 19'' widescreen од ASUS ама 19ка ми е без врска. Сметам дека 24'' монитор е идеална можност за HD и не се толку солени колку HDTV. (DELL гo имаат 2405FPW, а Samsung 244Т)

Што мислите вие? Добра инвестиција се?

Во Нико барај Samsung, по нарачка сигурно ќе ти донесат

deXterche напиша:
Во Нико барај Samsung, по нарачка сигурно ќе ти донесат
По нарачка сите носат.:) Него сакаш за на компјутер или како телевизор? 24" некако е премногу за монитор на компјутер. Башка на widescreen некако чудно ми е. Може зошто не сме навикнати или штознам.... Ти си знаеш.

Jas imam widescreen mnogu poveke mi se dopaga od normalniot sto znam slikata mi e pubava nekako pogolema preglednost ima :)
Inaku segde nost takvi monitori. Ako zemis nema da zgresis ;)

FLiX напиша:
Jas imam widescreen mnogu poveke mi se dopaga od normalniot sto znam slikata mi e pubava nekako pogolema preglednost ima :)
Inaku segde nost takvi monitori. Ako zemis nema da zgresis ;)

Можеш да ми кажеш каков модел имаш и дали си задоволен од перформансите? Мртви пиксели? Backlight bleeding?

За 24ка знам дека е претенциозно (искрено не е ни во границите на мојот буџет) ама сепак сакам да знам кои се опциите. Би одел на 22ка и ништо пониско. 24'' ми е ептен поради High Definition (1080p). Би можел да го користам за конзоли, HD филмови и такви работи... Додуша, за гејминг ќе морам да се снабдам со убер графичка за да идат мазно игри на 1920x1200 (или 1680x1050 на 22ки) ама не играм премногу често за да ми пречи.

А за тоа дека не е природно некако widescreen, наводно е обратно. Според одредени истражувања човековото видно поле скоро совршено одговара на 16:10 (16:9) форматот. Или така нешто... :)

Ако сака некој може да си склопи два обични монитори ако Widescreen. Сликата ќе се разделува на два дела.

Јас имам Widescreen монитор Samsung 940BW 19" и сум презадоволен мониторот е одличен има некои интересни подесувања

Јас имам видено ACER FERRARI во работа и што да ви кажам одличен е!

Во Невада го има.

Инаку ако некој сака јас би му препорачал овие два модели:

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12659

http://www.komplett.ie/k/ki.asp?sku=324783

и двата можат или ќе можат да се најдат овде и имаат добри цени.

WIDE screen е закон, задоволство е да се работи во Corel, Photoshop на WIDE да не ми сметаат тоа палетите лево десно.

Имам Widescreen на лап-топот и одличен е. Немам никакви поплаки. Добар е со тоа што не крепи повеќе од 60 Hz. Инаку оштрината е одлична, реакцијата е одлична 8 mS. Закон е. Па кој што има можност... Пробајте го.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom