Вратоврски (машни)

• Креатор на темата Креатор на темата ВМРО
  • Време на започнување Време на започнување
Кравата скоро секој ден. Имам накај 100тина дома од бренд до најобични еднобојни. Кога имам избор нормално не носам ама таква ми е работата

Во последно време ги избегнувам оти ептен се навлеков на нив и неможев да се замислам без вратоврска. Сигурно ги имам преку 50на и е еден детал кој го обожавам. Ги имам во речиси сите бои и форми, најмноги ги обожавам еднобојните црна тенка и црвена. Имам една карирана црна со црвено и таа ми е најсакана. Каде и да одам си купувам по едно парче.
Прекрасен стил дечко бтв (до авторот на темата)

Лептир никако ! Кравата да, ама ретко. Најчесто на поводи и свечености.

Интересна комбинација е инаку класична темна кондура, тегет фармерки, бела кошула со засукани ракави и црна кравата. Ја видов случајно на ТВ пред некое време и добро стои. Кога ќе залади малце едно сако, или џемпер од згоре и мака нема. ;)

103301385173952965_2u4XQS2b_b.jpg

shirt_tie_cardigan_and_jeans.jpeg

Носам работно ко ќе треба и по повод и нормално ако има некаде дрес код за тоа. Еден совет до сите, избегнете ги машните од полиестер, земете од свила. Поскапи се ама многу подобро изгледаат. Е сега ако е само за моден детал за вчаршија може и такви. Лептир не, некако глупо ми изгледа без оддело, ама и со би преферирал уба машна.

Кај ја начна темава кај се запусте. Ај подобро не пишувам и не си го искажувам мислењето за оние што “ СПОРТСКИ“ облечени навлекуваат кравата, кога ке видам некој таков ми се иде да го обесам со неа.
Лептир машна :гомце: по кловновско нешто здравје а уште ако не е еднобојна бре бре бре, се разбира освен со фрак.
Краватата не е моден детаљ па да ја носите со фармерки или палта со засукани ракави, играјте си со било што носете крзнени папучи во комбинација со тексас палто, облакајте хаљини и стартки но ве молам немојте да ставате кравата кога носите фармерица и патика , глупо е невкусно не личи навреда е и за краватата и за тие што им е незамисливо денес да отидат на работа во маичка со кратки ракави патики и фармерки.
Оставете ги краватите на мира не одат кравати на чупана веѓа и бекам флизура, кравата не е измислена за метро сексуалци туку за мажи.

Кај ја начна темава кај се запусте. Ај подобро не пишувам и не си го искажувам мислењето за оние што “ СПОРТСКИ“ облечени навлекуваат кравата, кога ке видам некој таков ми се иде да го обесам со неа.
Лептир машна :гомце: по кловновско нешто здравје а уште ако не е еднобојна бре бре бре, се разбира освен со фрак.
Краватата не е моден детаљ па да ја носите со фармерки или палта со засукани ракави, играјте си со било што носете крзнени папучи во комбинација со тексас палто, облакајте хаљини и стартки но ве молам немојте да ставате кравата кога носите фармерица и патика , глупо е невкусно не личи навреда е и за краватата и за тие што им е незамисливо денес да отидат на работа во маичка со кратки ракави патики и фармерки.
Оставете ги краватите на мира не одат кравати на чупана веѓа и бекам флизура, кравата не е измислена за метро сексуалци туку за мажи.
Се што сакав да напишам на темава беше ова, испровоциран исто од неколку постови и слики на темава...

Ова па(http://media-cache-lt0.pinterest.com/upload/103301385173952965_2u4XQS2b_b.jpg) на ништо не личи...

Се што сакав да напишам на темава беше ова, испровоциран исто од неколку постови и слики на темава...

Ова па(http://media-cache-lt0.pinterest.com/upload/103301385173952965_2u4XQS2b_b.jpg) на ништо не личи...
Па така де сега ке измислуваат топла вода демек нови трендови, касните осумдесети и рани деведесети се носеше кожни кравати на фармерка и кошула надвор од фармерка обавезно на старки, и сега некој геј фото модел го акнал во кравата некој уште по геј креатор не креативен што копира одамна исфрлена џубре мода.Ма дај ти се молам искрен сум кога велам дека ми се иде да ги бесам со краватите кога ке ги видам во такво издание.
А оној од првана слика ала ГЕЈ ЛОРД ФРАНКА мода ко од табуретка да го исекол материјалот и да го врзал на врат.

Обожавам да носам лептир машни иако е тешко да ги најдеш низ Скопје. Малку е зафркнато додека да научиш како да ги врзуваш меѓутоа има многу одлични видеа на јутуб од кои можеш да научиш доста. Финтата со лептир машните е да бидеш суптилен и да не ги носиш постојано. Само одвреме навреме колку да ги држиш луѓето во неизвесност :)

BPRL0.jpg

tdxTU.jpg

Еден совет: никогаш не носи лептир машни на интервју за работа, или на суд, или па можеби кога договараш бизнис зделка затоа што луѓето повеќе се фокусираат на машната него ли на тоа што го зборуваш.

RpYFo.jpg

IeCrg.jpg

t9sPM.png

--- надополнето: 28 септември 2012 во 04:43 ---
Интересна комбинација е инаку класична темна кондура, тегет фармерки, бела кошула со засукани ракави и црна кравата. Ја видов случајно на ТВ пред некое време и добро стои. Кога ќе залади малце едно сако, или џемпер од згоре и мака нема. ;)

Машна се носи само на одело или на спорстко палто (или, многу кежуал, на џемпер), Кошула, машна и никакво палто е свадбена униформа на деветгодишно дете.

Обожавам да носам лептир машни иако е тешко да ги најдеш низ Скопје. Малку е зафркнато додека да научиш како да ги врзуваш меѓутоа има многу одлични видеа на јутуб од кои можеш да научиш доста. Финтата со лептир машните е да бидеш суптилен и да не ги носиш постојано. Само одвреме навреме колку да ги држиш луѓето во неизвесност :)
Антоние, сине Тони, имаш ли некоја посуптилна како оваа:

Bill-Nye-4653-lab-coat2.jpg

Во последно време ги избегнувам оти ептен се навлеков на нив и неможев да се замислам без вратоврска. Сигурно ги имам преку 50на и е еден детал кој го обожавам. Ги имам во речиси сите бои и форми, најмноги ги обожавам еднобојните црна тенка и црвена. Имам една карирана црна со црвено и таа ми е најсакана. Каде и да одам си купувам по едно парче.
Прекрасен стил дечко бтв (до авторот на темата)
wow leandra :vozbud:
a vo onie priliki isto taka koristish kravata ili ne?;)
http://s017.radikal.ru/i416/1210/ba/b16bca7e7302.gif

Не научив да ги врзам и не научив, ебате неписмениот.Така ми стојат врзани поотпуштени, само ги облеквам и терам:свиркам:

.

каде можам да најдам штипка за вратоврска...( TIE BAR ) .... бев во рамстор , cobalt и една веднаш до неа се викаше некако на В..... , бев во ГТЦ во tudors , бев во citymall на втор кат две продавници една до друга само за кошули .... и во нив немаше .... дали знаете каде можам да најдам зошто очигледно во нашиве ''трговски центри''....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom