Волонтирање во МЦМС

• Креатор на темата Креатор на темата morbidmkd
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 мај 2012
Мислења
59
Поени од реакции
17
Локација
Скопје
Ќе имам малку вишок време во наредниов период и заинтересиран сум да се пријавам како волотер во некоја организација/здружение. Ја најдов организацијава на нет случајно и станува збор за македонски центар за меѓународна соработка. Се занимаваат со како што пишува на нивниот сајт "зајакнување на капацитетите на граѓанските организации, локалните самоуправи, државните институции, претпријатијата, училишта и сл". ме интересира да не има некој некои малце "понеофицијални" иформации за тоа со што точно се занимаваат, начинот на кој работат, можда дури одредена партиска поврзаност и некои други слични информации од тој тип.

Убаво што си се решил на волонтирање, и јас тоа го правев на времето.
За МЦМС немам многу информации, но јас секогаш волонтирав во организации во чиишто цели верував. МЦМС некако според описот погоре ми се чини се работат (а на крај може ништо не испаѓа, дека нели кој работи се не работи ништо доволно добро). Би ти препорачал прво да одлучиш целна група на која би сакал да го посветиш твоето време, нерви и нешто пари, па потоа да бараш одредена организација. Или што знам, нешто чии директни искуства во иднина може да ти послужат во професионалниот живот.

МЦМС е организација каде што вработените земаат плата. :D

Убаво што си се решил на волонтирање, и јас тоа го правев на времето.
За МЦМС немам многу информации, но јас секогаш волонтирав во организации во чиишто цели верував. МЦМС некако според описот погоре ми се чини се работат (а на крај може ништо не испаѓа, дека нели кој работи се не работи ништо доволно добро). Би ти препорачал прво да одлучиш целна група на која би сакал да го посветиш твоето време, нерви и нешто пари, па потоа да бараш одредена организација. Или што знам, нешто чии директни искуства во иднина може да ти послужат во професионалниот живот.
не сум сигурен дали да пробам да аплицирам затоа и барам повеќе информации, инаку треба да дипломирам на правен летово после тоа одам на посдиполомски по што морам да стажирам кај адвокат, па во мегувреме барам нешто поврзано со право ако има некој некој предлог за некоја организација каде што би барале волонтер од оваа област слободно нека пише

не сум сигурен дали да пробам да аплицирам затоа и барам повеќе информации, инаку треба да дипломирам на правен летово после тоа одам на посдиполомски по што морам да стажирам кај адвокат, па во мегувреме барам нешто поврзано со право ако има некој некој предлог за некоја организација каде што би барале волонтер од оваа област слободно нека пише
пробај со МОФ .. знам дека имаат програма учиме право и предаваат по средните школи .. незз точно како иде тоа . распрашај се . знам дека даваат и сертификати а дека програмата УЧИМЕ ПРАВО е финансирана од американска амбасада. (се надевам дека не ти кажувам касно )

пробај со МОФ .. знам дека имаат програма учиме право и предаваат по средните школи .. незз точно како иде тоа . распрашај се . знам дека даваат и сертификати а дека програмата УЧИМЕ ПРАВО е финансирана од американска амбасада. (се надевам дека не ти кажувам касно )
фала ти на одговорот али не е битно , се откажав. кој знае колку сајта отворив, 30 мејла пратив и па џабе никој не сака да те земе за без плата а не па уште и пари да му бараш... само у македонија тоа :facepalm:... а за ова моф не ни пробав видов дека бараат само студенти на додипломски за предавачи а ја дипломирав оваа година од есен ќе запишам мастер така што мислам дека џабе би ми било и таму

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom