Што направи?
Само продолжи да си го покажуваш вистинското лице. Не било нацизам, туку шовинизам, можеме да ги бомбардираме цивилите. Без разлика што САД и воопшто западот препознава и предупредува на нацистички групи во во власта и безбедносните структури во Украина. Без разлика на фактот што групи тогаш таргетирани од официјален САД за терористички и неонацистички, денеска се хероите на Украина. Само продолжи, му правиш услуга на форумов.
Дури и темава ти е отворена сходно на ситуацијата, да те прикаже за миротворец, суптилно потпикувајќи ни кукавичко јајце. Првата војна во Европа после Хитлер.... Бомбардирање на Македонците со Напалм во Грција не е војна, војните во СРЈ не се војни... Клетник!!!
Дали има барем малку траги на самосвест, што сега, треба за секоја војна во истоијата да се изјаснам "на чија страна сум бил"? Дали си во ред или да побараме помош?
Ти ќе ми кажуваш мене зошто е отворена темата? Јас не знам што сум ја отворил али ти знаеш?
Јас често апелирам на разумна дискусија лишена од оф-топици, клевети и навреди но гледам дека мојот коректен апел нема дејство.
Темата е за војната општо, како цивилизациски феномен, колку пати треба да се каже за да се сфати?
Јасно и гласно поставена.
76 години беше јасно укажано зошто, значи конвенционална војна меѓу две завојувани нации-држави, без граѓански војни, востанија, побуни и други форми на кофликт меѓу луѓето.
Земајќи предвид дека во Русија има купишта нео-нацисти и фашисти, да видиме која страна е пофашистичка од другата, бројки.
Но тоа нема да е он-топик.
Темата е за војните, зошто настанале, како се развивале, дали се неотуѓив дел од човековата природа, дали се еволутивно условени......но пред се кои би биле резултатите на еден подолг период на светски мир, да кажеме 25 години без војни, што би се сменило, дали цивилизациски би биле напред или не.