ВО ТЕТОВСКИТЕ СЕЛА РОВАРАТ РЕКЕТАРИ

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јуни 2005
Мислења
3.399
Поени од реакции
19
Денеска сосем случајно имав можност да разговарам со жител од едно Тетовско село (Једоарце или така нешто).
Разговорот со него спонтано се одвиваше и типот најискрено си кажа дека по тетовските села роварат албански банди кои наплаќаат рекет од селаните.
Така за Македонските села тарифата била 1000 ден. годишно,од куќа, која мора да се признае не е ни малку мала.
Македонската полиција повеќе не стапнувала во овие села и биле оставени сами на себеси.
Го прашав човекот зошто не повикуваат медиуми и неговиот одговор беше дека мил му бил животот...
И така си беше сосем помирен со судбината.
Нашата влада нигде ја нема, Македонците `ги боли` за нивните браќа од Тетовско, кои се оставени на милост и немилост од качачките банди...
Е па на 15 септември....

Cenata e razumna,ako se zeme vo predvid kolku bi koshtale "rezervisti" ili slicni nekoi formacii koj bi trebalo da gi proteraat reketarite.

ABC напиша:
Cenata e razumna,ako se zeme vo predvid kolku bi koshtale "rezervisti" ili slicni nekoi formacii koj bi trebalo da gi proteraat reketarite.

Изгледа имаш некоја иљадарка повеќе да истресеш да им се даде на рекетарите таму. Тргни по селата и давај им на луѓето, нека плаќаат разумно е. Така се прави држава со разум само :zid:

A mozebi ti ke zaminesh dobrovolno za da gi proterash reketarite bez nadohnada kako shto me teraa mene da zaminam vo 2001,"kutrite" selani shto sega plakaat reket togash si lovea riba na Crna Reka i bezbedno slushaa vesti dodeka dobrovolcite ginea na Karpalak,a Boris igrashe tenis so Leonid Kucma.Da mi se preturaat pari nema da dadam ni 5pari za toj region od kade shto trebashe 30 000 "fakti" da se izborat za denes da ne plakaat nikakov reket a ne da lovat ribi na bezbedni destinacii.

ABC напиша:
A mozebi ti ke zaminesh dobrovolno za da gi proterash reketarite bez nadohnada kako shto me teraa mene da zaminam vo 2001,"kutrite" selani shto sega plakaat reket togash si lovea riba na Crna Reka i bezbedno slushaa vesti dodeka dobrovolcite ginea na Karpalak,a Boris igrashe tenis so Leonid Kucma.Da mi se preturaat pari nema da dadam ni 5pari za toj region od kade shto trebashe 30 000 "fakti" da se izborat za denes da ne plakaat nikakov reket a ne da lovat ribi na bezbedni destinacii.

Значи сакаш да кажеш сами си ја кројат судбината селаните, државата да не им се меша? или :?:

Ne,premnogu go cuvaat kuburot za "zlovreme".Trebashe da mu ja mislat 2001 koga imashe edvaj 5 000 braniteli na sopstvenite domovi i koga ne mobiliziraa vo utrinskite casovi da im gi branime domovite shto tie gi napushtija za da "fakaat riba".

ко сме офтопик, која битка ја добија Албанците 2001 :?:

Najverojatno za toa shto "shipcite" i ne se bash tolku dobri "ribari" kolku shto se onie 30 000 vozrasni i "voenosposobni" mazi Makedonci od toj region.

не ми одговори, која битка ја добија?

коа загинаа прилепчаните?
имаше ли албанци таму во близина да пукаат со пешадиско или друго оружје?
имаше ли битка?

Многу битки добивме, ама војната ја загубивме.
Што понатаму кога чипјуни и немакедонци не водат и влечат за нос 15 години, а и претходно.

Serdarot напиша:
не ми одговори, која битка ја добија?

коа загинаа прилепчаните?
имаше ли албанци таму во близина да пукаат со пешадиско или друго оружје?
имаше ли битка?

Prilepcanite ne ni trebashe tamu da bidat ako "ribarite" si gi cuvaa svoite domovi a ne da se shetaat po turistickite destinacii.Zatoa denes ke plakaat reket ili moze da se rece "dozvola za ribolov",mislam deka i cenata e tuka nekade,komparira na onaa shto nekoj tuka ja narece "reket".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom