VLC Technology

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Од неодамна FREE-Telecom стана првиот дифузер на VLC телевизии во Европа. Оваа технологија е слична на кабелската телевизија но со една битна разлика : дури и да нема PID подесувања на компјутерот - корисникот ќе може да гледа телевизија преку т.н. VLC Player којшто е единствениот софтвер потребен за ваквата технологија.

Провајдерите се плашеа во прво време случајно некој да не им ги грабне флуксовите на телевизиите коишто ги дифузираат ама сепак најдоа начин да се регулира тоа : секој нов корисник има фиксна ИП адреса којашто се вчитува при барање на флукс.

Квалитетот на сликата е одличен и еве ви неколку снап-шотови. (Имам 200 канали :je:).

Последните се од каналот на Реал Мадрид - уживанција! Секој ден има фудбал :je:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.447
МТВ ако не ја фаќаш, не се исплати... :pos:

TargeT

Сериозен СУМ
Член од
13 јануари 2006
Мислења
777
Поени од реакции
6
Ова кај нас за 20 години ќе стигне

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Кабловскиот оператор во Велес има еден каналот од ваков вид и каналот може да се гледа преку VLC Player доколку се има кабловски интернет. Инаку јас лично доколку би ми било за гледање телевизија би си купил ресивер, една сателитска антена со мотор и ќе си гледам на раат некој си 500 асални канали леженката у кревет под јорган :).

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
vardarce напиша:
Кабловскиот оператор во Велес има еден каналот од ваков вид и каналот може да се гледа преку VLC Player доколку се има кабловски интернет. Инаку јас лично доколку би ми било за гледање телевизија би си купил ресивер, една сателитска антена со мотор и ќе си гледам на раат некој си 500 асални канали леженката у кревет под јорган :).
Не можеш на тераса или во Ве Це како мене :pos:

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Macedalien напиша:
Не можеш на тераса или во Ве Це како мене :pos:
Има и за тоа решение телевизор у веце или ако си на балкон да го отвориш џамот и да гледаш преку него :)).

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
ми се допага. а што пари чини чудово?

Kajgana Shop

На врв Bottom