Video Projectors

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Само што го инсталирав. Epson Smart VW Projector

Што е потребно? Еве :

1. Најпрвин ви треба добар компјутер со VLC техника за прием на телевизии или со Видео ПИН влез и, секако, проекторот.

juin2006%20017.jpg

2. Го вклучувате најпрвин компјутерот и го подесувате да ”излегува” преку VO-RDC (video out RDC) излезот а потоа го вклучувате и видео-проекторот.

juin2006%20018.jpg

juin2006%20025.jpg

Лично, го подесив на резолуција 1,20/1,80 метри а може да биде и повисок.

Еве ги првите резултати :

juin2006%20014.jpg

juin2006%20015.jpg

juin2006%20021.jpg

juin2006%20024.jpg

juin2006%20022.jpg

Едвај чекам да видам какво ќе биде задоволството да се гледа фудбал на ѕид. :je: :je: :je: :je: :je:

Сепак, цена на задоволството : 3000 € :ija: ама вреди :music3:

3000 евра за да гледаш на ѕид? :ija:

Позајми ми барем 1000 да си купам едно југце, би бил најсреќниот човек на светот. Како и да е, со здравје да го користиш проџекторот, одлично изгледа. :wink:

Стварно убава работа, ама 3000e некако ми се многу за на ѕид да гледам. До 2000е некоја плазма голема да ама прожекторов некако солен. Кој модел на Epson ти е? Зашто гледам ги има и по 800-1000е. И кажи сликата каква е? Ова ти е домашно кино во прав смисол

Сликата и самиот гледаш каква е : кај мене сега засега е инсталиран во поткровје - вчера ги направив сликите во 2 по полноќ. Уште не ми е инсталиран во дневна. Најниската цена е 1400 € АМА : Дневната ми е 8х5 и моравме да земиме добар објектив и да има добра резолуција (опција "fond de cinе" или ”дно на кино”) бидејќи ѕидот на којшто ќе се проектира е спротивно од оној кадешто ја имам цела телефонија и Free модемот, којшто всушност е и source.

Нејсе, ќе го користам и на тераса бидејќо има ”смарт” техника т.е. може да се проектира на нерамни ѕидови и на извалкани и нечисти површини ама, секако, сликата е понеквалитетна...

П.С. Вечерва ќе се простам од стариот добар телевизор и ќе оди во вечните ловишта т.е. на блиската депонија.

Многу закон работа се тие прожекторите. Блазе си ти! - али 3000 евра за тоа јас не би дал... поубаво ке земам еден ALIANWERE -итоа хард кор конфигурација али се си има своја убавина!

А преку ден како се гледа? Бледа ли е сликата?

Се гледа. Не - не е бледа :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom