Вежбање - наутро или навечер?

• Креатор на темата Креатор на темата Best1
  • Време на започнување Време на започнување
Сабајле. Одморен, наспан повеќе сила се има :D

Небитно. Секој период од денот е добар за вежбање. Но ако планираш за подолг период, тогаш гледај да го правиш секојдневно во ист термин.

Исклучиво наутро. Забрзуваш проток на крв (со тоа и храна и кислород за телото и мозокот).

Навечер телото се подготвува за сон, па забрзаната работа на срцето е само шок.

Исклучиво наутро. Забрзуваш проток на крв (со тоа и храна и кислород за телото и мозокот).

значи јас долго време сум го шокирал мојот организам :tapp: :)

време е да прекинам со тоа :)

Сабајле фала богу кажаа више сите :) Ем се расонуваш ем поише енергија имаш за денот ем се...

сабајле е боље
не смета ни вечер али полабаво вечер.

од поручек :) секој ден во 2:10 до 3 хахахахха наутро немам многу сила за да вежбам а би сакал да можам :)

Spored mene na sredina.Nasabajle uste ne ti se razdvizeni dobro muskulite,navecer ti e malce splasnat organizmot,zatoa najdobro e 4 saati posle spienjeto:):):):))))

Мене ич не ми е проблем навечер.
Ќе се истегнам, ќе напраам вежбите и после кратка медитација заспивам за 2 секунди. :)

Nemam vreme nautro pa terminot za vezbanje mi e okolu 12 na polnoc pred legnuvanje

Од сабајле бидејки немаш храна од мускулите почнуваш да торшеш /ако вежбаш/ од масните наслаги така да ако сакаш да ослабнеш од сабајле. /инаку секој термин за онака разгибавање е океј/

Од сабајле бидејки немаш храна од мускулите почнуваш да торшеш /ако вежбаш/ од масните наслаги така да ако сакаш да ослабнеш од сабајле. /инаку секој термин за онака разгибавање е океј/
wha?
Прво се троши енергијата на лагер па потоа резервите.
Што значи сабајле не најаден си полн со енергија (не резерви).
Ми нема логика малце ова.

wha?
Прво се троши енергијата на лагер па потоа резервите.
Што значи сабајле не најаден си полн со енергија (не резерви).
Ми нема логика малце ова.
Wha? Па така пишува у списание за диети така да :)

Црногорската:pos: - сабајле кога стануваш се истегнуваш и навечер пред да си легнеш исто ке се истегнеш еднаш и тоа е доволно за еден ден.А плус ако го рачуваме тоа додека спиеш што се истегаш и се превртуваш по креветот тоа е плус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom