Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
ова е одприлика околината на јурија, да на рид е - вода има, но се тесни стрмни улички, соседи големи се шансите да ти се роми, тоа е стариот дел на градот и воопшто не е атрактивен за живот не нуди никакви урбани погодности, децата ќе ти учат со џиганчиња, нема продавници, после стемнување е пусто...
верувај дека не вреди без разлика што ти делува интересно, има нешто што се продава толку евтино.

... па во стан живеам, не можам да се прилагодам на станари кои не почитуваат куќен ред, премногу неодговорни безобразни нови станари се преселуваат во новите згради, џабе купен стан кога не можам на мир да живеам во него, барем во викенд, тоа нешто страшно, а за околните згради на населбата со невоспитани деца кои вриштат по цел ден, вандализам, уништуваат околина, зеленило не можам се нервирам секој факинг ден!
Куќа на село купи си, раат ќе бидеш.

... пак не ми одговоривте, зашто толку евтино се продаваат куќите во Велес, на било кое место во МКД со слични услови цената не е иста све над 100 000Е, прашав за Роми и Албанци имало во околните села во Велес само неколку семејства имало во градот!
Куќа на село купи си, раат ќе бидеш.
... на пример во кое?

тој дел е полн цигани, градот може нема голем % шипци но по селата и те како ги има,
а верувај цената е таа заради тоа што ни толку не вреди,
еве за пр. пробај најди ја улицата на мапа и ќе ти стане јасно,
прашање е и дали е легална градба

... пак не ми одговоривте, зашто толку евтино се продаваат куќите во Велес, на било кое место во МКД со слични услови цената не е иста све над 100 000Е, прашав за Роми и Албанци имало во околните села во Велес само неколку семејства имало во градот!

... на пример во кое?
Кое сакаш, празни се селата.

... на пример во кое?
Па ти кажаа. На ридот е. Комшиите ти се цигани. Таксистите не возат до таму.

Искрено, беспари да ми даваат куќа во Велес би се колебала дали да ја земам. Не знам зошто таква одбивност имам према тој град. Велес и Штип ми се многу чудни градови.

Па ти кажаа. На ридот е. Комшиите ти се цигани. Таксистите не возат до таму.

Искрено, беспари да ми даваат куќа во Велес би се колебала дали да ја земам. Не знам зошто таква одбивност имам према тој град. Велес и Штип ми се многу чудни градови.

Ти си знаеш ама не е се така црно ова ти го кажува некој што живее тука а живеел и во Скопје во своите студентски денови. Во денешно време за разлика од порано во време на топилницата и другата тешка индустрија Велес е помалку загаден од Скопје, мене на пример поради тоа загадување (воздух и звучно) кога и да отидам кај вас таму главата ме боли а тука немам мака. Во споредба со Скопје во Велес од едниот до другиот крај на градот си за 25 минути и тоа е пешки, едно скутерче и немаш мака за било каде да стигнеш одма.

друга е маката на велес, градот умира и е веќе слепо црево во државава, порано имаше >10 возови од и кон градот, автобус на макс. 20 мин денес е сведено на 1/3,
во градот веќе не функционираат многу работи пр. во велешката болница во минатото се лечеше цело повардарие и доста жители од истокот за деновиве мене да ме пратат на спец. преглед во св. николе (еј во св. николе) а колегава во тетово, за операција веќе знаеш што ќе пишам,
за работа нема некој посериозен произвотствен капацитет па така нашиве сограѓани одат да работат во: скопје, кавадарци, штип...
селата се во катастрофална состојба и без жители па пазарот е доста поскап од другите градови каде имаат јаки села,
цел нов дел од градот често смрди од фармите со свињи,
...
како почнав така и ќе завршам за жал градот полека но сигурно пропаѓа

... па во стан живеам, не можам да се прилагодам на станари кои не почитуваат куќен ред, премногу неодговорни безобразни нови станари се преселуваат во новите згради, џабе купен стан кога не можам на мир да живеам во него, барем во викенд, тоа нешто страшно, а за околните згради на населбата со невоспитани деца кои вриштат по цел ден, вандализам, уништуваат околина, зеленило не можам се нервирам секој факинг ден!
за кои нови згради пишуваш? Вел Сити?

Back
На врв Bottom