Вегетаријански фестивал во Пукет

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
T

Tetro

Гостин
Секоја година во првата декада на лунарниот месец (крајот на септември - почетокот на октомври) на островот Пукет се одржува еден необичен фестивал - "Вегетаријански фестивал."

Всушност, овој настан е верски празник, кој е придружен со шарените тајландски ритуали, масовни протести и една далеку позната пракса на самоизмачување. Вообичаено, фестивалот трае девет дена, при што будистите во Пукет почитуваат строго вегетаријанска диета за да го зајакнат својот дух и за чистење на телото.

И покрај фактот дека презентацијата на фестивалот е шокантна и сето тоа проследено со грозниот спектакл секоја година, "Вегетаријанскиот фестивал" привлекува многу туристи од целиот свет. На гостите на фестивалот им се нуди голем избор на вегетаријански јадења, како и учество во парадите низ бучните улици.

tn.jpg

veg-000.jpg

veg-002.jpg

veg-003.jpg

veg-004.jpg

veg-005.jpg

veg-006.jpg

veg-007.jpg

veg-008.jpg

veg-009.jpg

veg-010.jpg

veg-011.jpg

veg-012.jpg

veg-013.jpg

veg-014.jpg

veg-015.jpg

veg-016.jpg

Извор: diepresse.com

Верници некои се овие бе? Шо е наградата за нив таму горе?

Гледајќи ги сликиве, ми се одмили вегетаријанство. За да не ги колат животните, се колат себеси, за да не ги печат, се печат себеси?

Лелее:eek: Болно е ова бе...или барем само така изгледа!

Гледајќи ги сликиве, ми се одмили вегетаријанство. За да не ги колат животните, се колат себеси, за да не ги печат, се печат себеси?

На основа на сликиве ти се одмили вегетаријанство? Еми оди во кланица, да напраиш еден баланс со одмилувањата :)

Сликиве ко прво немаат никаква врска со вегетаријанството, тоа се само верски ритуали.

Ванатици...јас да се бодам во стомак со кутлача за ајвар оти е традиција...и како пијат вода?

Imav prilika bas toj period da bidam na odmor vo Phuket no vakvi rituali ne vidov osven normalno molenje vo nivnite hramovi.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom