Вашето возило различно од другите, или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.348
Локација
Струмица
Веб-сајт
www.kajgana.com
Верувам дека повекето од форумџиите возат понешто. Коли, мотори...
Е сега, колку сакате вашето превозно средство да биде уникатно и да дели од другите исти?
Сериско производство, да. Ама дали сте се обиделе на некој начин да го персонализирате своето возило? На пр. Алуминиумски фелни на колата, некои украси, некои преправки, tuning од било каков тип, ауспуси, неонки под колата, некои custom преправки кај моторите, а? Или повеке сакате да си е како кога е купено?

Јас на пр. менував некои делови во моторот за да добијам 90 КС со нова декла со 16 вентила + чип за контрола на моторот од Citroen C4 1.4 i на Xsara 1.4i со 75 КС, а сега ке ставам и алуминиумски фелни и најверојатно Lexus style штопови. (оние проѕирните)

Personalizacija? Of course? Nejkes da bidesh "just a face in the crowd".
E sea, dali da chachkash motor ili da ja lepish so plastiki tuka ima dilema.
Prethodno imav zaden branik i pragovi, pa otkoa gi zdrviv i si gi sobirav so lazzichka od bulevar, sea sum na standard branici and stuff. 15ki aluminiumski bandazzi, platinum finish, onie potemnite ako vi teknue. Komplet izduv na poshiroki cevki i dve sportski lonchinja(Bosal), izbacen katalizator, usis za laden vozduh(K&N), proshirenjo kukjishte na peperutkata, spushteno 35mm na sportski spirali(H&R) i gasni amortizeri napred(Bilstein).
Prema brojot na komentarive pretpostavuem tie so ulje na racete na bash dremat pred PC ;-)

Alek

epa jas vozam motor.

dsc00610.jpg

i na originalniot model, kolcata se mnogu pomali, i toj e vo edna ili dve boi. plus ovaj e so malku pojak motor. znaci :zver: e. 50cc, na udolnica skoro 90km/h go imam krenato. :)

На Нубирата планирам да сменам чип во Бугарија, да добијам некои 20КС повеќе па да заокружам 126КС со 1.6 мотор и од 0-100км/ч на 9-9,5s.

Голфот е друга приказна. Кај него се е CUSTOM. Ај да почнам.
Внатре интериер мој дизајн, седишта од Golf II GTI G60 Syncro и предни и задни, нови панели на вратите, нова конзола. Моторот 1.3 бензинец (имав шанса за 2.0 16V ама неможев да најдам декла а и 400 евра ми бараа...) со спуштена декла за 1,5мм компресија 11,5:1 од 60КС ги покачив на 80КС, така што 1300 со 80КС не е воопшто лошо (новите Golf V имаат 1.4! со 75КС).
Сакав да ставам пластики (поголеми браници, покрај вратите) ама се предомислив, надворешниот дел сакав да изгледа што повеќе оригинално.
И на крај бандашите. Стандардни 135/65/R13 (фабрички) јас (толку ми „сечи”паметот) 195/50/R15! PIMP THE AUTO! Сепак одев на фабрички податоци кои според Woflsburg, може да вози со оваа МАКСИМАЛНА димензија (Golf I Pirelli возеше со оваа димензија на тркала и гуми).

Strumiks momak, za toa K&N-ot ako sakas ja iam original K&N (ne od tajvanskine) samo so e univerzalen, ne e za Xsara konkretno. A bash "model specific" K&N-chinja se nosat u sk samo ke morash da chekash troa (mesec+) a i keseto ke go odvrzesh (100eu+)

Alek

лооол оригинале к&n колку коња појачува ? троши ли повеке со тој отколку со фабричкиот филтер?

Јас имав Лада Нива. Се на неа сам монтирав (кога ја земав сите мислеа дека ке ја растурам за делови). Ама ја продадов и ја немам повеќе. Имам слика да ја видите како изгледаше ама незнам како да ја ставам. Ај дајте малку помош ако сакате да ја видите (а мислам дека е добра).

Dzish оди на www.imageshack.us и стави ја.
Притисни на Browse...стави ја...и почекај.
Кога ќе ти отвори сликата последното поле ископирај го и прицни на ова жолто/сивото компче и paste-ирај го таму тоа што ќе го копираш.

Еве ја

Ова е внатрешноста беше поголема и подобро се гледаше ама неможам да ја прикачам.

Attachments

• Niva12.jpg
    Niva12.jpg
    156,8 KB · Прегледи: 48
  • Niva1.jpg
    Niva1.jpg
    121,5 KB · Прегледи: 53
Dzish..изглеа ќе те барам за обртомери ...и други покажувачи!

Барај ме брат. Ке ти поможам колку шо можам. За овие на ладата сите ме потекоја од кај ти се кој ти ги правеше (а јас ги правев сам) и на крај почнав да кажувам дека така ја купив.

Резервоарот од што мотор ти е? И задниот „браник” кој личи на Harley Softtail.)

Браникот е баш од Софттејл харли, а резервоарот е рачно правен, два резервоара, поврзани, околу 23 литра капацитет заедно, а межу двете полутки ми е акумулаторот, палењето, АБС-от...!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom