Tutorial:Декодирање на Siemens C6x/C7x/M7x/M6x/S6x/S7x/SL7x and CFxx без тест поинт

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
значи на оваа тема има тјуториал за декодирање на на S-Gold базираните телефони на Сименс.

во претходната тема видовте дека постарите модели на сименси се декодираат и флешуваат со тест поинт, тоа е потребно скоро кај сите модели на мобилни телефони, вклучувајќи и новите нокии од BB5 платформа.

значи темава ја отварам воедно и за тјуториал од кое повеќето неупатени сервисери наместо да го отвараат телефонот и да ризикуваат со тоа што ќе треба да ја пресечат тест поинт траката или да лемат жички и да се потат едноставно само треба да го симнат px75v1 јава програмчето и им треба x65PapuaUtilsV111b сервисен програм за новите модели на сименс телефоните.

се што ќе ви треба за работа е:
еден ком кабел - c55
еден усб дата кабел за трансфер на податоци - c55
и да ги симнете и одзипувате сите податоци од оваа архива: http://rapidshare.com/files/95389266/Papua.rar

во архивата имате 3 верзии на папуа, во папуа тест фолдерот нека ви седат само резервните понови верзии во случај да не несака 1.1.1 верзијата да ги искалкулира кејовите од хашот и есн-то.

ајде сега чекор по чекор да почнеме:
прво ќе го уклучите мобилниот телефон без сим картичка преку ком кабeл и ќе ја активирате папуата, ќе одите на опцијата СимСим (симулирање сим) за да го активира телефонот како да има сим картичка:
sisimqe8.jpg

после неколку секунди телефонот ќе се рестартира и ќе почне да бара мрежа, ќе ви побара на која мрежа сакате да го закачите и одберете било која, јас ја одбра т-мобиле затоа што ми беше прва, ќе симнете некој суит за трансфер на податоци, затоа што морате да инсталирате јава апликација во телефонот за да ги исчитате хаш и есн броевите, јас ја користев оригиналната писи суит апликација од сајтот на бенгсименс, но можете да користите и некој друг менаџер како МБ менаџер.
за да го симнете оригиналниот сименс фајл менаџер - http://rs269.rapidshare.com/files/95393594/mpmsetup3.05.28.51.2.0_en-uk.zip

одкако ќе го инсталирате фајл менаџерот и драјверите за сименс, во Menu/Application/Viper/Viper.jar

отворете ја апликацијата преку телефонот и прифатете ги првите две команди, причекајте 20 секунди и ќе се појават броевите од имејот, хашот и есн-то.

запишете ги броевите, отворете ја папуата и исчитајте го телефонот т.е. бутирајте го.

внесете го есн бројот и хашот и одберете ја Calc SKey + BootKEY опцијата:
bootzg6.jpg

после неколку минути ќе се искалкулира BKey-от, одберете ја опцијата "enter SKEY in phone" и на крај одберете ја опцјата Freia.log
freiafw6.jpg

ќе ви се отвори ново прозорче со дијалог дали сакате да го меморирате логот, одберете ја cancel опцијата и впишете ги блоковите во телефонот.

телефонот е успешно декодиран
icon_biggrin.gif

super informacii.
samo da bese za sony ericson cid45 uste po ubavo ke bese.

super informacii.
samo da bese za sony ericson cid45 uste po ubavo ke bese.
CID45?

се читаш што пишуваш, бај д веј и за SE DB2020 платформа CID52 ќе пишам туториал во теков на следниве недели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom