K
kat.<3
Гостин
Pa sekoja Hristijanska crkva ova go ispoveda.
Kazi mi edna koja ne go ispoveda
Уште поголем благослов е кога срцето искрено верува во тоа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pa sekoja Hristijanska crkva ova go ispoveda.
Kazi mi edna koja ne go ispoveda
pA VERUVAMУште поголем благослов е кога срцето искрено верува во тоа.
Bog postoi i nisto ne go osporuva Negovoto postoenje,i istoto e dokazano uste mnoooooogu odamna.Za da veruvas vo Boga,nema potreba od dokazi.Dovolen e faktot sto postojam na ovoj svet,Necija raka me stvorila.A se ostanato,odnosno site teorii koi se protivat na Boga,se vo svojata sustina tolku prosti i neizdrzani,besmisleni.Koga barem edna bi otskoknuvala kako izdrzana,togas ne bi postoele vernicite.No ne,Bog postoi,i zatoa sekogas ke postojat i onie koi veruvaat vo Nego.Toa e najgolemiot dokaz koj gi pobiva i "najmudrite" svetksi teorii
Во ниту еден миг Радост не му придаде на Бог достигнувања на науката и издржувања на научните факти. Тој зборува за тоа дека на верата не и требаат научни факти и докази, доволна си е самата на себе таа вера, кога е чиста и искрена. И таа вера е онаа која е најголемиот доказ кој ги побива сите светски теории, нели штом ви требаат докази, како што кажа Радост.Уште еднаш ќе те цитирам за ова зашто достигнувања на науката и издржувањата на научните факти да му се придаваат на Бога како ненаучна аксиома и предмет на објаснување на појави, преставува деградација за човечката раса и е една перверзна форма на мизантропија.
Во ниту еден миг Радост не му придаде на Бог достигнувања на науката и издржувања на научните факти.
Мислев на тоа дека божја сила ме довела на овој свет.
Господ, како збир на физички закони, влијае на однесувањето на електроните, на законите на физиката и физиологијата правејќи чуда?
исто и тебе.
Бог е многу повеќе од било какви закони. А науката не оди заедно со Неговото име, никогаш.