трансфер: Т-Мобиле - Вип

• Креатор на темата Креатор на темата Seniorita
  • Време на започнување Време на започнување

Подобар оператор

• VIP

Гласови: 27 71,1%
  • T-MOBILE

Гласови: 6 15,8%
  • ONE

Гласови: 5 13,2%

• Вкупно гласачи
    38

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Дали вреди да се префрлам од Т-мобајл пост-пејд, на Вип пост-пејд?
Кои ми се поволностите со истата промена..?
Што добивам, што губам..?
Дали и во ВИП "крадат" на фактура како и во Т-мобајл?

Едноставно ќе ти биде помала фактурата во ВИП. Тоа за покриеност, ако си во град нема да осетиш.

јас се имам префрлно и мераци ми е, помала сметка за 30% ми доаѓа...

јас се имам префрлно и мераци ми е, помала сметка за 30% ми доаѓа...

кој тарифен модел си?

и дали може, да се ставиме цела фамилија на една претплата? ( како до сеа во Т-Мобиле, Relax Family ) конкретно, 4 броја ..

Сите се добри за меѓусебни разговори. Но за ти-мобаил-вип или ти-мобаил-оне најефтин ти е да со ма вип.

нам ни треба фамилијарен пакет,како до сега.. меќусебните разговори ( меѓу тие 4 броја ) ни беа бесплатни

нам ни треба фамилијарен пакет,како до сега.. меќусебните разговори ( меѓу тие 4 броја ) ни беа бесплатни

не само што ќе ти бидат бесплатни разговорите меѓу вашите 4 броја, него кон цела вип мрежа ..барем така кажуваат

bottom line: која тарифа нај се исплаќа?

Јас имам еден број на Вип постпејд и четири броја вип припејд ,со постпејд бројот имаш 1000 бесплатни минути кон сите вип корисници плус дополнителни бесплатни разговори кон другите мрежи во зависност од висината на претплатата што се плаќа :)

Мислам дека вип нема фамилијарен пакет како т-Мобиле затоа што нема ни потреба бидејки зборувањето кон сите вип корисници може да биде бесплатно ако претплатата е над 590денари ;)
Јас би препорачал во зависност од потребите да земете различни тарифни модели или едноставно како во мојот случај едно постпејд бројче и четири припејд ;)

Доколку сега јас би бирал тарифен модел би го избрал Vip Smart 590 затоа што е бесплатно јавувањето кон сите вип корисници и може да се користи Vip Communicator кој вреди ако си во странство и сакаш да се јавиш во македонија или ако ти е празна батеријата на мобилниот а мора да се јавиш некаде итно :)

Дали вреди да се префрлам од Т-мобајл пост-пејд, на Вип пост-пејд?
Кои ми се поволностите со истата промена..?
Што добивам, што губам..?
Дали и во ВИП "крадат" на фактура како и во Т-мобајл?

1. Дефинитивно да
2. Помали сметки
3. Добиваш помали сметки, а доколку се движите низ планински региони не е лошо да се распрашате прво како е мрежата на Вип на тие места споредена со Т-Мобиле ;)
4. Досега лично не ми се случило да ме украдат на сметка :)

И за крај, линк до тарифните модели на вип ;)

уште нешто, при префрлањето, рекоа дека "имало" можност да земеме телефони од ВИП, точно или не?

и не ми е јасно, ако ги префрлиме значи како до сега сите 4 броја, треба да земеме 4 претплати?

уште нешто, при префрлањето, рекоа дека "имало" можност да земеме телефони од ВИП, точно или не?

и не ми е јасно, ако ги префрлиме значи како до сега сите 4 броја, треба да земеме 4 претплати?
1. Да
2. Најверојатно да, ама најубаво е да си прашате во салон. Ако сакате сите да ви се поспејд може да земете разлини тарифни модели во зависност од тоа кој колку троши ;)

1. Да
2. Најверојатно да, ама најубаво е да си прашате во салон. Ако сакате сите да ви се поспејд може да земете разлини тарифни модели во зависност од тоа кој колку троши ;)

фала :)

Јас имам еден број на Вип постпејд и четири броја вип припејд ,со постпејд бројот имаш 1000 бесплатни минути кон сите вип корисници плус дополнителни бесплатни разговори кон другите мрежи во зависност од висината на претплатата што се плаќа :)

Мислам дека вип нема фамилијарен пакет како т-Мобиле затоа што нема ни потреба бидејки зборувањето кон сите вип корисници може да биде бесплатно ако претплатата е над 590денари ;)
Јас би препорачал во зависност од потребите да земете различни тарифни модели или едноставно како во мојот случај едно постпејд бројче и четири припејд ;)

Доколку сега јас би бирал тарифен модел би го избрал Vip Smart 590 затоа што е бесплатно јавувањето кон сите вип корисници и може да се користи Vip Communicator кој вреди ако си во странство и сакаш да се јавиш во македонија или ако ти е празна батеријата на мобилниот а мора да се јавиш некаде итно :)
Чекај чекај малце
За претплата од 240 денари не добиваш 1000 минути кон вип и 35 минути кон другите мрежи?

Он топик: Префрлај се и ич не му ја мисли. Јас ке почекам до Септември да се префрлам. Овој Т-мобајл ти зема кредит од сите страни.

Едит: Сега видов дела со таа од 240 денари само со еден број:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom