The Illustrated History Of The German Air Force In WW2

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Luftwaffe - The Illustrated History Of The German Air Force In WW2 - John Pimlott - MBI

20080724081854qf9.jpg

DOWNLOAD

Се што е поврзано со Германија во времето на WW2 е интересно.
Ги имаа најдобрите научници во секоја област. Ако закаснеа сојузниците да им влезат, можеби и светов Германија ќе се викаше.
Го направија првиот авион на ракетен и млазен погон.
Ги направија првите балистички ракети(земја-земја)
Го имаа првиот нуклеарен реактор. (како предуслов за атомско оружје)
Единствено што немаа беше време, сето тоа да го искористат:)

A во контекст со темава, многу забеган им беше командатот на Air Force во тоа време. Втора фаца беше, одма после Хитлер. Само многу многу војни не го интересираа... Па дури и во време кога Русите, Британците и Американците им беа "пред порти", тој одеше по Европа по музеите, и си ги подаруваше сам на себе највредните дела во тоа време. Сакаше да изгради музеј што ќе го носи неговото име.. скиците за музејот кажуваат дека во прашање било ремек дело, ама тој никогаш не успеа да го изгради.

Апсолутно, наполно се сложувам!

Ме интересира зошто тогашната pull-push технологија д тогаш наваму не е употребена?

do335_guilhermebystronski.jpg

Апсолутно, наполно се сложувам!

Ме интересира зошто тогашната pull-push технологија д тогаш наваму не е употребена?

do335_guilhermebystronski.jpg

немало потреба, млазните мотори завладеале...инаку има и после неколку авиони со таа конфигурација...мислам дека најпознат е Cessna Skymaster
foto_102_g.jpg

во поново време Адамс
Adams%20500%20Push-Pull%20003.jpg

па Defiant-ot на Берт Рутан
N147LF.JPG

па....Флечеровиов коин..
RU-38A-1.jpg

не ми текнува .., но има и дриги...

кога го спонав Флечер се сетив на ова:
transavia_pl12airtruk_jonathanrankin.jpg

замисли во Македонија летаа три вакви скаламерии во Штипскиот земјоделски комбината...додека не ги продадоа некаде во Војводина...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom