Мислам дека не нема многу во Македонија ама ако има некој од the community (pickup artist) на форумов нека пише за да размениме некој мислења, книги, семинари, pick up lines и такви работи. Ако сте слушнале за the community знаете за што зборам.
Во моментов читам нешто од David DeAngelo (Eben Pagan) и има јаки работи. Ако не знаете што е The community еве би артикал во Wikipedia....
Пред некое време го читав типов како вика дека прочитал "39 милиони книги" за тоа како да се пушташ на женски, и се сеќавам дека се обидував да го разберам, да ја разберам поентата за тоа што го прави ама за жива глава неможев. Како може за нешто толку едноставно и природно да читаш упатства и книги. Тоа ти е исто како да читаш книга - како успешно да се спријателиш со менаџери по дискотеки за да добиваш привилегии или нешто слично.
Сега ја читам оваа тема, сосе страната на википедиа, и гледам дека има луѓе кои што уствари даваат пари на некои други луѓе да ги носат по дискотеки и да ги учат како да се пуштаат на женски...
УАТ ТА ФАК ?!?!
ПОНУДА ДО СИТЕ ЧИТАТЕЛИ !!!!
Кој сака, за само 200 евра ќе го носам у град цела недела, ќе го тренирам, ќе му ги кажам сите цаки и финти што ги знам, за тоа како да заведе ... женска, и ако не легне нешто до крајот на неделата, нека не ми ги дава парите.
се разбира ако до шестиот ден не легне ништо, би бил солидарен до тој степен да му наместам некоја камењарка од пред мтв за 500 денари, ќе и кажам како да биде заведена, и сите дома ќе си отидеме среќни.
Океј, сега малку поозбилно:
Како што кажав овде, јас го ценам секој кој што ствара напор да научи било што, меѓутоа неможам да гледам на луѓе кои што читаат книги и семинари (хаха, искрено не сфатив што сака да каже воведниот пост со тоа "да размениме семинари", како се разменува семинар, видео?) за тоа како да фатат женски а да не почувствувам комбинација од чувства кои што варираат од нешто како заинтересираност, потсмев, сочувство или сожалување за нешто што го сфаќаат толку озбилно и работат толку силно да го постигнат, а кое што треба да е нешто нормално за еден добро вклопен и стабилен човек.
Дечки, уште еднаш да спомнам, немојте да мислите дека морално ве осудувам, баш напротив, секој е слободен и може и треба да прави што сака. Ама без разлика до каде ќе стигнете со ова, и дали ќе успеете (дај боже), секогаш ќе функционирате во менталниот склоп на некој кој што му "треба" нешто како "јака пичка" за да биде вреден. А тоа се глупости.
И за крај еден супер цитат што го прочитав негде:
"You never lose women chasing money, but you always lose money chasing women."
Пред некое време го читав типов како вика дека прочитал "39 милиони книги" за тоа како да се пушташ на женски, и се сеќавам дека се обидував да го разберам, да ја разберам поентата за тоа што го прави ама за жива глава неможев. Како може за нешто толку едноставно и природно да читаш упатства и книги. Тоа ти е исто како да читаш книга - како успешно да се спријателиш со менаџери по дискотеки за да добиваш привилегии или нешто слично.
Сега ја читам оваа тема, сосе страната на википедиа, и гледам дека има луѓе кои што уствари даваат пари на некои други луѓе да ги носат по дискотеки и да ги учат како да се пуштаат на женски...
хехе види вака брате, кога првпат едно другарче ми кажа дека постои вакво нешто му се изгазив од смеење и го направив будала, изреагирав бетер од тебе. Али после кога размислив малце подобро ова е работа што може да ти го направи животот многу посрекен и поквалитетен. Мислам дека не си довлоно информиран за што е ова и кој се Pick Up Artists, не е ова давање пари на некој да те земе вград и да те учи да бркаш п*чки хехе кој ти го кажал ова? :helou:
Заведувањето девојки е СПОСОБНОСТ која се УЧИ со тек на време, како што е способност да одиш или возиш точак, сега сите луѓе се различни и некој побрзо ги "укапирал" некој работи некој поспоро. Може ти си успешен со девојки затоа што си укапирал што бараат девојките и тоа си им го пружил. (Мада знам дека сакаше малце да се напраиш фаца и да си го задоволиш егото со пишување по форуми во сабота во 00:15 али ајде нмв).
Ако си ти толку фраер и ги имаш сите девојки што ке ги посакаш тогаш е ок и уживајси во животот. Но не значи дека ако си дел од ова дека си глуп и прост и дека немаш пич*и во животот. Поентата ми е дека со учење на оваа способност можеш постепено да имаш се поквалитети девојки и да ги имаш девојките кој на повекето од машките им изгледаат недопирливи. Со самото тоа си посрекен, значи зошто да не научиш нешто (всушност да го надоградиш знењето што ти е природно дадено) што ке те направи посрекен?
Повекето од машките не знаат што бараат девојките. Многу е глупо (според мене) да земеш став како твојот дека "јас сум тој и знам све и не сакам да се мењавам" (мада тоа си е твое мислење и ок е), секогаш можеш да се подобриш и да бидеш УШТЕ поуспешен и во карактерот да внесеш особини кој ке те направат порпривлечен за девојките. (пр. да бидеш доминантен во друштво, да имаш поголема самодоверба, да им бидеш на девојките поинтересен, да можеш да допреш девојка на улица и да се запознеш и сл....).
Види го видеово и кажими дали не е јако да можеш (без страм и страв од одбивање) да допреш девојка на улица и земеш број? btw.... дечкото некогаш бил шампион во срамежливост и немал врска како да се однесува со девојки....
Ха ова знам ми беше интересно некаде на 18 - 19 години, дури и ги прочитав книгине на Mystery и Style (The Mystery method и The Game) и мислам дека е без веза да учиш на памет opener lines за да се пушташ на жени а и не знам колку тоа ќе ти биде успешно во македонски услови, мислам на истите openers и close up's кои што тие ги користат. Мој совет само малку повеќе самодоверба и опуштеност во пристапувањето која ќе ја стекнеш нормално со тек на време и тогаш нема да ти бидат потребни никакви книги и видеа за тоа како да заведеш девојка или да и пристапиш. Како и да е, секоја чест за момциве за она што го постигнале. Neil Strauss aka Style кој до 23 години немал девојка сега е еден од најголемите pick up артисти, иако мислам дека не функционираат заедно повеќе со Mystery и останатите. Ха на почеток кога почнувале, читале многу женска психологија и развивале некои шеми и реплики за заведување на жени, па вежбале body language и тако даље. Нивното мото е дека не е се до изгледот и статусот, туку највеќе е до начинот на кој ќе и пријдете на девојката. Можете да поверувте дека овој е еден од најголемите донжуани
Самодоверба + да знаеш што да “брбљаш“ во прав моменти + да знаеш кога да престанеш ;-) тоа е тоа.
Поддршка за храбрите момци само заради една причина- не боли ништо повеќе од тоа да гледаш околу тебе жени за кои чувствуваш дека не се среќни (мисли задоволени). Тоа се преведува на друг начин што говори многу за мажите во нашето општество. Затоа викам добредојде на вакви играчи, малце конкуренција и соперништво не е на одмет патем, ќе имаат помладите од што да учат.
Ги има ли тие книги на Македонски?
Ја некое време се занимавам со ова и многу ми е интересно.
Само овие книги ги слушам како аудио книги... подобро ми е да прочитам на Македонски, ако има.
Нека пише некој ако знае. Поздрав, плеери.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.