Студирање во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата wack0
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 јуни 2011
Мислења
2
Поени од реакции
1
Здраво дали некој има информации .. како оди студирањето во Бугарија..
прашав еден другар тој ми рече дека сега брзу се полагањата приемни во бугарските факултети и требало да се поднесат документи ( завршено средно образование ) а ние полагавме матура и сега не се знае кога ке ни дадат диплома )...
како оди тоа да не знае некој?

во врска со Македонската диплома за завршено средно.......тоа ти е некаде во август...пошо втора половина се уписи за на факултет.....значи до 10ти август диплома треба да имаш...доколку си уредено положен со сите 5 предмети....а за БГ...тоа незнам кога како

Здраво дали некој има информации .. како оди студирањето во Бугарија..
прашав еден другар тој ми рече дека сега брзу се полагањата приемни во бугарските факултети и требало да се поднесат документи ( завршено средно образование ) а ние полагавме матура и сега не се знае кога ке ни дадат диплома )...
како оди тоа да не знае некој?

ако студира он таму, што него не го испрашаш убаво? :)
btw; прашај и за смештај тие ствари, што како коштаат собите, студиите, итн. :) ако дознаеш нешто повеќе, ПП .. :) гууд лак мејт ..

Ох леле брат,незнам како е сега но јас се намачив за да отидам до таму.Само што ќе се сетам како беше тешко тоа лето,колку го изнамачив татко ми.Прво нешто што ти препорачувам е да ги преведеш дипломите на бугарски од средно.После тоа да идеш во суд да ги завериш со тој нивниот печат.После тоа идеш комплет со тоа во амбасадата и 1500 денари мислам дека беше од дипломата да ти ја заверат они.За виза сега не ти треба,но таму ако студираш земи постојана лична карта за странец.Таа ти важи колку пасошот.А за да го направиш тоа Бугарите едвај чекаат некој како нас.Ќе отидеш со некој Бугар и ќе направиш договор на нотар дека тој ти дава да живееш во тој стан 5 години.Го заверуваш тоа и со другите документи идеш во миграции.А после тоа за стан таму е потешко но има веб страни и форуми кадешто може да бараш.www.imoti.bg мислам дека беше и таму ште си намериш сквартирант или стаја :).Ако сакаш да студираш во Софија ќе бидеш изненаден колку е изградена и ќе уживаш во тоа.Но не претерувај учи и успех,ако има нешто слободно прашај.

Дали некој знае до кога е рокот за поднесување на документи во бугарија ?

Дали некој знае до кога е рокот за поднесување на документи во бугарија ?
зависи за кои универзитет прашуваш!
Ако особено се заинтересирани за некој универзитет - кажи ми.
Јас можам да проверам и а ти напишам.
--- надополнето: Jul 1, 2011 12:58 PM ---
А ако сакаш ми напиши директно на скајпот
мојот скајпот е:
plamen10101
Посакувам ти здравје и многу успеси!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom