Стрии

• Креатор на темата Креатор на темата mali aca
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 април 2013
Мислења
65
Поени од реакции
8
Здраво, сакам да прашам имам некои модринки , ако можи така да ги наречам, изгледаат како модри лузнички исто како оние после породување кај жените и му се појавуваат после ослободувањето од плодот, на стомакот. Барам по нет , но не можам да најдам нешто слично.
Ги имам на двете нозе во горниот дел , поточно http://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/seks/sta-zene-zaista-misle-o-muskom-telu последната стрелка од десно, над незе околу 10 см. тоа е тој дел каде на двете нозе имам такви модринки. Не се имам повредено, а можеби има неколку месеци одкога се појавија , не ме болат и се е нормално само што ги имам и естетски не е убаво. Да напоменам дека
вежбам на вакво http://images.grouper.mk/img/zdelki/topshop/ab1.jpg , па се сомневем дека е од напрегање. Ако има некој доктор нека пиши, или кој знае и има ист проблем нека појасни дали е нешто сериозно, совет, препорака за исчезнување, некоја маст и т.н. :), фала однапред .

ti prijatele imas strii kako sto mozev da te razberam nisto posebno jas gi imam na racite a toa moze da e posledica na debelenje odnosno istegnuvanje na kozata. (dokolku te razbrav tocno sto prasuvas)

ti prijatele imas strii kako sto mozev da te razberam nisto posebno jas gi imam na racite a toa moze da e posledica na debelenje odnosno istegnuvanje na kozata. (dokolku te razbrav tocno sto prasuvas)
Се потрудив што поточно да објаснам, плитко во кожата се, некогаш ќе се посмира , ама пак ги има.
Да признаам , и повеќе јадев можи и од тоа , а и од вежбање, со вежбање и јадење повеќе треба, можеби не сум правел соодветен однос спрема тоа. Иначе сум 66 кг. што не е некоја голема тежина...еве видов како што кажа ти (стрии) на google, па можам да кажам дека се исти, само нема многу како што има на некои слики.

Или нагло слабеење

Никогаш не сум бил подебел (повеќе кила) од сега, значи како растев така умерено килажата ми се зголемуваше, сега имам 20 год. и имам 66кг, 170-сетина сантиметри.

Никогаш не сум бил подебел (повеќе кила) од сега, значи како растев така умерено килажата ми се зголемуваше, сега имам 20 год. и имам 66кг, 170-сетина сантиметри.
Од прилика и ја сум толку , колку си бил макс кг ?

може да биде ако си подигнал нешто тешко со што си ја оптегнал кожата. лек против стриите е нивно сунчање. ништо друго не помага.

Од прилика и ја сум толку , колку си бил макс кг ?

Кажав, никогаш не сум бил подебел па да определам максимум, како растам така и килограмите постепрно растат.

Кажав, никогаш не сум бил подебел па да определам максимум, како растам така и килограмите постепрно растат.
Како да знаеме дали си бил дебел или не кога не кажуваш колку кг си бил макс во твојот живот ти може сметаш дека 100 кг е нормално за тебе :D

може да биде ако си подигнал нешто тешко со што си ја оптегнал кожата. лек против стриите е нивно сунчање. ништо друго не помага.

Не сем кренал тешко, во лето работам физичка работа, но тоа е секоја година до сега, па така од порано ќе се појавеле ако било од работа. Иначе некоја маст нема ли? Од сунчање поминуваат целосно? На непристапен терен се, под боксерици па треба без нив да се сунчам :D
--- надополнето: 27 мај 2013 во 19:40 ---
Како да знаеме дали си бил дебел или не кога не кажуваш колку кг си бил макс во твојот живот ти може сметаш дека 100 кг е нормално за тебе :D

Толку просто и едноставно, кажав дека никогаш не сум имал повеќе од 66 кг, т.е. сега е мојот максимум, уназат сум имал помалце кила 58, 54, и т.н , но никогаш не сум бил над 66.

Не сем кренал тешко, во лето работам физичка работа, но тоа е секоја година до сега, па така од порано ќе се појавеле ако било од работа. Иначе некоја маст нема ли? Од сунчање поминуваат целосно? На непристапен терен се, под боксерици па треба без нив да се сунчам :D
--- надополнето: 27 мај 2013 во 19:40 ---

Толку просто и едноставно, кажав дека никогаш не сум имал повеќе од 66 кг, т.е. сега е мојот максимум, уназат сум имал помалце кила 58, 54, и т.н , но никогаш не сум бил над 66.
Па без нив сончај се

Не сем кренал тешко, во лето работам физичка работа, но тоа е секоја година до сега, па така од порано ќе се појавеле ако било од работа. Иначе некоја маст нема ли? Од сунчање поминуваат целосно? На непристапен терен се, под боксерици па треба без нив да се сунчам :D.

Можеш да пробаш,на мене не ми помогна ожеби на тебе ќе иа ефект. Инаку со сунчање јас пробав на раците и не се познаваат многу односно треба да ги погледнаш одблизу па да ги приметиш.

Можеш да пробаш,на мене не ми помогна ожеби на тебе ќе иа ефект. Инаку со сунчање јас пробав на раците и не се познаваат многу односно треба да ги погледнаш одблизу па да ги приметиш.

Имам забележано, на задниот бут, но тие веќе се како лузнички, за истите станува збор, но поминати се, Не сум ги видел претходно, можеби биле исто како овие модри па поминале , и сега се како лузни, па ги забележав во последно време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom