Странска матура

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian-Sun
  • Време на започнување Време на започнување
M

Macedonian-Sun

Гостин
Имам едно прашање

Доколку македонски државјанин кој завршил средно и има диплома со положена матура во стрнаство ќе биде признаена за упис на факултет во Македонија?
Каква е процедурата?

Уште верувате во матура? Не постои такво нешто, џабе се полага. Таа од Македонија ако имаш не ти бараат па не од странство. Ги заболе нив. АКо имаш пари и партијата твоја е на влас, лесно се влегува кај сакаш.

Уште верувате во матура? Не постои такво нешто, џабе се полага. Таа од Македонија ако имаш не ти бараат па не од странство. Ги заболе нив. АКо имаш пари и партијата твоја е на влас, лесно се влегува кај сакаш.

Колку глупости на едно место.
На приватен факс ќе се запишеш и без средно може, пробај на државен, да видиме.

Да му ебам мајкаму стара, одма на политика вртите... :tapp:
Кажи му на чупето што и како треба,а не одма на политиката и со партиска книшка кај сакаш одиш.. :confused:

Да му ебам мајкаму стара, одма на политика вртите... :tapp:
Кажи му на чупето што и како треба,а не одма на политиката и со партиска книшка кај сакаш одиш.. :confused:
Како што е така кажав. Не згрешив ништо. 3та година на факс сум и гледам убо што се дешава. Самите тие си кажуваат.Најголемите пропалици, клошаришта влегуваат со пријатели ради партија и пари, а тие другите што знаат на 2 пати ги туркаат. Не згрешив ништо , добро ја познавам ситуацијата и муаебтите од сите луѓе кои ги слушам. А искрено и мене матурата ми е пропадната работа и не згрешив ништо во тоа погоре што кажав, само вистината ја искажав. Нема друга.
--- надополнето: 19 мај 2012 во 16:38 ---
Колку глупости на едно место.
На приватен факс ќе се запишеш и без средно може, пробај на државен, да видиме.
Пробав, знам :) И не сум единствен

Имам едно прашање

Доколку македонски државјанин кој завршил средно и има диплома со положена матура во стрнаство ќе биде признаена за упис на факултет во Македонија?
Каква е процедурата?
И без странска матура можеш да се запишеш на домашен универзитет. Јави се во министерството и прашај како оди процедурата за нострификација на дипломата.

При запишувањето, поените за матура ќе ти бидат соодветно пресметани. Се запишуваш во ректорат, па они го препраќаат барањето за запишување на факултетот на кој сакаш да се запишеш. Најдобро е да си прашаш на факултетот каква им е постапката:)

Како што е така кажав. Не згрешив ништо. 3та година на факс сум и гледам убо што се дешава. Самите тие си кажуваат.Најголемите пропалици, клошаришта влегуваат со пријатели ради партија и пари, а тие другите што знаат на 2 пати ги туркаат. Не згрешив ништо , добро ја познавам ситуацијата и муаебтите од сите луѓе кои ги слушам. А искрено и мене матурата ми е пропадната работа и не згрешив ништо во тоа погоре што кажав, само вистината ја искажав. Нема друга.
--- надополнето: 19 мај 2012 во 16:38 ---

Пробав, знам :) И не сум единствен
Мислам дека те праша за запишвање на факс а ти кажваш за полагање на испити така?

Ја носиш во Министерство за образование за да ти ја нострифицираат, притоа мораш да имаш апостил печат на неа, мене сите проблеми заради печатот ми беа. Процедурата трае некаде околу 1 месец, и на крај добиваш решение за завршено средно во државата во која си завршила, со кое решение се запишуваш на факс. На секој факултет имаш посебна квота во која аплицираш, и аплицирањето се врши во ректорат, а не на матичниот факултет.
Се надевам помогнав, ако имаш уште прашања слободно прашај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom