Драги мои
Дами и господа, другари и другарки, антипензионери, колеги, членови и симпатизери и сопартијци од Здружение на клабери на Град Скопје и останати.
Ви благодарам пред се за честитките. Ви ги честитам празниците, да ми бидете здрави пред се, да ве следи среќа, и убави моменти. Исто така сакам годинава да не го тупите толку со интернет и фејсбук, туку да излезете надвор, да стекнете искуства, нови познанства, дечко/девојка, да пројдете барем пола од журките, концертите, кино проекциите, театрите и нормално кафаните што јас сум ги прошол во моите дваесет и втора половина години (ова е нескромно ама па роденден ми е). Учете, надградувајте се духовно и дајте си време за Вас. Јас сум благодарен што животот сум нашол змајеви другари и другарки кои ги ценам до смрт, што живеам на Балканот каде што има кафани, што уживам во музиката од секаков тип, журка од секаков тип и дружење од секаков тип. Додека ме држи сила, останувам со клабингот, а секогаш до најблиските.
П.С. Совет до машките. Жените се кучки, најдете и задржете ја таа што будна ќе стори во дворот, ќе брани семејство, и нема да 'рже и дави вас туку вашите проблеми и што би рекол Жељко Самарџик-Као Бога да Вас гледа док јој китим злато зошто ништо није скупо кад крај себе имаш праву жену. Не секоја е достојна за вас, задржете го достоинството што во последно време ви е катастрофално барем вака форумски читано и запомнете мајку му дека имате јајца. А сега пошто јас припаѓам на многу калибри, Ве поздравувам со многу песни со нашиот генерален спонзор.
За кафанџиите
За трансерите
За хаусерите
За комерцијалистите
За рокерите
Честити празници!