Средба со бивши на вашето/а момче/девојка

• Креатор на темата Креатор на темата draganask
  • Време на започнување Време на започнување

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Не знам дали има ваква тема па затоа простете ако се повторувам. Ме интересира кој е вашиот став околу оваа тема. Значи вашето/а момче/девојка на X начини е во комуникација со негови/нејзини претходни љубови. На пример.. некој од неговите/нејзините другари или другарки уште комуницира па ги гледате на нивни родендени збиранки и слично.. не знам дали ме сфативте.. а за тие што ме сфатија.. што мислите на оваа тема? благодарам.:toe:

Па зш да не .... ама имаме ваква тема :smir:

Не, не ме сфати. Пршањето не ми е за средби со свои бивши љубови, него за случајна средба со бивши на вашиот сегашен дечко или сегашна девојка. Дали ситуацијата ви е непријатна, неубава или ви е сеедно.

Непланирана средба :) .... па нема што тука , со повеќето бивши ни здраво немам ама со тие што си имам муабет нормално дека ќе застанам и ке напрам некој муабет та била та не била девојка ми со мене .... и девојка ми со бившиот да се сретне не би ми било чудно, од чиста култура и почит барем едно здраво .... не е да замериш, само да не биде нешто повеќе :)

Непланирана средба :) .... па нема што тука , со повеќето бивши ни здраво немам ама со тие што си имам муабет нормално дека ќе застанам и ке напрам некој муабет та била та не била девојка ми со мене .... и девојка ми со бившиот да се сретне не би ми било чудно, од чиста култура и почит барем едно здраво .... не е да замериш, само да не биде нешто повеќе :)

мм се надевам дека ме сфати и мислам дека ме сфати. ме интересираат мислења и на други членови.. или можеби јас сум единствена на која и смета :toe: да кажам здраво и некои такви работи океј.. ама едноставно нивното присуство не ми е пријатно и не сакам да сум во такви ситуации.. можеби и момчето не ме сфаќа затоа што он не бил ставен во таква ситуација од моја страна..абе.. долга е прикаскава.. нема врска.. ете само очекувам мислења да не тупам :smir:

Не е до тебе Драгана, општа нормална појава е ... ваљда:podsmev:
Не сум се наоѓала во некои такви ситуации, ама вака да замислам, не ми е баш пријатно. Можеби би кажала едно "здраво" доколку е неизбежно, а радо би поминала и без тоа. :kesa:

Не е до тебе Драгана, општа нормална појава е ... ваљда:podsmev:
Не сум се наоѓала во некои такви ситуации, ама вака да замислам, не ми е баш пријатно. Можеби би кажала едно "здраво" доколку е неизбежно, а радо би поминала и без тоа. :kesa:

и јас.. едноставно не ги сакам тие ситуации.. а ете од страна на момчето многу често немам разбирање :( :toe:

Не сум се нашла во ваква ситуација,и неќам да се најдам.А и поќе од здраво да прај мојот сегашен дечко со некоја бивша ќе ми смета,посебно да застани заедно со мене и да си прат муабет.

~*~

Не знам дали има ваква тема па затоа простете ако се повторувам. Ме интересира кој е вашиот став околу оваа тема. Значи вашето/а момче/девојка на X начини е во комуникација со негови/нејзини претходни љубови. На пример.. некој од неговите/нејзините другари или другарки уште комуницира па ги гледате на нивни родендени збиранки и слично.. не знам дали ме сфативте.. а за тие што ме сфатија.. што мислите на оваа тема? благодарам.:toe:

Трагикомично, секогаш кога ќе ја завршам врската со тогашниот дечко, станувам страшно добра пријателка со неговите бивши.Лесно ни оди муабетот, се разбираме и итн. веројатно бидејќи вкусот на дечкото не се менува и бира слични девојки.

Во таква ситуација, да се имам најдено, дури и си поразговаравме со девојчето, крајно таа мене ама баш ништо не ми згрешила, немам зошто да не бидам пристојно и пријателски настроена кон неа.:devojce 1:

Epa ako se najdam vo vakva situacija ke mi e nezgodno i ako mojot decko zastani da prai po 100 sati muabeti so nekoi negovi bivsi nema da mi bide seedno...

Нема што тука да се прави фама барем не кај мене...тоа е чиста култура на пример си идел неколку години и да ја завртиш главата па не иде бе...едно здраво што правиш во животот и слично нема да ви наруши сегашната врска секако,едноставно мене не би ми пречело средби со поранешни дечковци на девока ми...се е до довербата во личноста :toe:

Абе какви муабети какви бакрачи.....чим си расчистил со некој/а толку збогум.....оти има болни умови ќе чекаат некој да го фатат во очај и пак ќе пробуваат да се врати се по старо....а може и фак френдови да си станат.....така да ...со бивши застанување јок!
:smir:

Ke zavrsi krvavo ako se sluci takva rabota kaj mene. Ich ne mozam da go pdonesam toj idiotot. Jez-da ne go znam licno, ama od ona sto imam slusano za nego, ne znam kako se dovleckal do toa da bide bifsi na zenska mi..

mi smeta i ke mi smeta da pravi muabet i da ja spomnuva i isto da ide na kafe pa da ne pravime maubet epten ke mi smeta.normanlo e toai na nego ke mu smeta ako jas go pravam istoto so moi bivsi

Не, не ме сфати. Пршањето не ми е за средби со свои бивши љубови, него за случајна средба со бивши на вашиот сегашен дечко или сегашна девојка. Дали ситуацијата ви е непријатна, неубава или ви е сеедно.
Па сеедно ќе ми е се додека на неа и е сеедно што го видела. Што има лошо во тоа, и тој човек и јас човек:) имам седнато со бивши на сега моја бивша женска:pos: и она беше со нас....нормален муабет све ок, ама врската им завршила на убав начин:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom