Совет околу купување на SteelSeries Apex

• Креатор на темата Креатор на темата GlaDOS
  • Време на започнување Време на започнување

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
Локација
Скопје, Македонија
Како прво, не знаев дали е оваа тема на правото место, ако не е ве молам преместете ја.

Здраво, сакам да купам тастатура, SteelSeries Apex преку интернет. Проблемот е што не знам дали и колку ќе ми бараат на царина. Дали имал некој искуство со купување на така.. повредни работи преку интернет и колку земаат на царина? Во цената е платен и шипингот.

http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-apex-gaming-keyboard

Имаше одредена цена до која можеш да внесеш. Него, запознаен си со механички тестатури? Чим даваш веќе толку пари, можеш да инвестираш малку повеќе и да земеш тестатура што ќе трае и твоите прапраправнуци да играат на неа :)

Имаше одредена цена до која можеш да внесеш. Него, запознаен си со механички тестатури? Чим даваш веќе толку пари, можеш да инвестираш малку повеќе и да земеш тестатура што ќе трае и твоите прапраправнуци да играат на неа :)
Тоа е таа тастатура :) Проблемот е што еден ми вика дека земаат некој процент од цената околу 5%-10%, некој па ако е над 200 евра се плаќа и навистина не знам на кого да му верувам.[DOUBLEPOST=1412111982][/DOUBLEPOST]
f13fac9fcd8a2940fe31e318af7291c4.png

Последно уредено:
Како прво, не знаев дали е оваа тема на правото место, ако не е ве молам преместете ја.

Здраво, сакам да купам тастатура, SteelSeries Apex преку интернет. Проблемот е што не знам дали и колку ќе ми бараат на царина. Дали имал некој искуство со купување на така.. повредни работи преку интернет и колку земаат на царина? Во цената е платен и шипингот.

http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-apex-gaming-keyboard

Јас имав слично искуство со Logitech g19 ја најдов за 120$ од UK и се јавив во царина (не за други бидејќи и друг пат се имам горено) и тие го изгубени германци, ништо вика ќе ти дојде во пошта и ќе си ја земеш тастатура е тоа шо се скираш. И така и бидна дојде во пошта ама дојде и царинска декларација. Царина 15% данок 5% као за компјутерски делови и компоненти и сево ова пред 4 месеци на почеток на јуни.

Нормално кој знае по кој пат пратив маил и добив одговор:

Почитувани,

Царинската основица на која се засметува пропишаната царинска стапка освен царинската вредност на самата стока ги опфаќа и сите други важни елементи кои влијаат на царинската вредност а се платени за да се изврши увозот на предметната стока. Најчест елемент кој влегува во царинската вредност е трошокот за транспорт.

Со почит,

Царинска управа на Република Македонија

Јас имав слично искуство со Logitech g19 ја најдов за 120$ од UK и се јавив во царина (не за други бидејќи и друг пат се имам горено) и тие го изгубени германци, ништо вика ќе ти дојде во пошта и ќе си ја земеш тастатура е тоа шо се скираш. И така и бидна дојде во пошта ама дојде и царинска декларација. Царина 15% данок 5% као за компјутерски делови и компоненти и сево ова пред 4 месеци на почеток на јуни.

Нормално кој знае по кој пат пратив маил и добив одговор:

Почитувани,

Царинската основица на која се засметува пропишаната царинска стапка освен царинската вредност на самата стока ги опфаќа и сите други важни елементи кои влијаат на царинската вредност а се платени за да се изврши увозот на предметната стока. Најчест елемент кој влегува во царинската вредност е трошокот за транспорт.

Со почит,

Царинска управа на Република Македонија
Абе брука се бе... таму ти е како на лотарија, ако плаќаш плаќаш ако не земи си го пакетот и чао пријатно. Цела вечер останав прашувајќи за вакви работи и среќа налетав на еден дечко што има купено од SteelSeries 2 пати. Првиот пат преку DHL со 15% царина и 5% данок, 3000 и нешто, а за вториот уред 200 денари, исто, DHL, 15% царина и 5% данок. Двата биле над 100 долари. Е ај сега

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom