Сортирање (парирање) на чорапи.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ова после перење мислам мал практичен проблем посебно ако има многу парови на различни чорапи. Кој ги парира кај вас дома и како се снаоѓате на оваа тема, еве јас конкретно имам проблем не можам да си најдав два исти страшна работа :icon_lol:. Одсабајле сум вицкаст па ајде тема за тоа :icon_lol:.

Јас ги земам сите чорапи у иста боја и аутоматски сите се спарени, има разлики во должини али то не е битно

Јас ги земам сите чорапи у иста боја и аутоматски сите се спарени, има разлики во должини али то не е битно

Бели :icon_lol:?

Само јас дома имам бели чорапи, па не е проблем (на другите им ставив ВЕТО за бела чарапа). Исто така предложив дома (сите да имаат своја боја), во момент само сестра ми прифати и тоа шарени. :pos::ROFLMAO:

У задњо време како тато и мама почнасфа наргиле да користиф... машина за прање не е ни тој што беше.Губи ги десни чарапе поготоо тија без компир на пету,дали комшија ни ги краде знам он не еде компири само праз сади:ROFLMAO:
У двор ми е самовилска вода од сфе леви црни тегет и кафени чарапе.У задњи дваес године не сам облејка бели чарапе, а ни снег више не е тој што беше.Тија што су зачувани разликују ги по дугачак палац, која е лева која десна.На тату су му фраерски чарапе, ваљда мамин фетиш, она му ги купуе нешто у стилу пет за сто, мене ми се сфиѓаф, краду ги од жицу и палу патике.А и приметија сам најјак сегз сс девојку ми се дешаа док у мом кревету плута и плови и од кебе се трие татина фраерска чарапа.Не се носиле туѓи чарапе, жимикур, женски још малце носени улошке ке си дааф на искачање за викенд : ) Боди давате ли си ? За чипкани еротинчни гаќе знам дека да

Последно уредено од модератор:
Не сортирам, ги гледам на жица прани или на сушара им пристапувам полека на околу 40цм до нив, замижвам и ставам рака на очи за секој случај и викам три пати Сортирајте се ве молам! се вртам полукружно така замижан ја тргам раката легвам да спијам дента се разбудвам ко за беља ги најџвам наредени во фиока. Еј бре си се чудам стално ми успеват.

Ќе си купиш вакви и немаш гајле повеќе со тоа.
sock.jpg

Ќе си купиш вакви и немаш гајле повеќе со тоа.
sock.jpg
Еј добра идеја ова за мајка ми оти еден со еден чорап везе немаат еден тегет еден црн, еден краток еден долг хаос у фиока

Еј добра идеја ова за мајка ми оти еден со еден чорап везе немаат еден тегет еден црн, еден краток еден долг хаос у фиока
А ти не знаеш сам да си ги средиш чорапите место што мрчиш за мајка ти по форуми? :rolleyes:

Јок, иста марка, ист производител, ама купени во различно време, различна боја имаат - различен број пати перено.

Едино цел камион да купам одеднаш... :rolleyes:

Идам на сонце или под јака сијалица.

Секогаш спастрени онака фино здиплени после перење. Нај интересен стил ми е оној кога се виткаат чорапите во топка али во наша куќа тоа ни било ни ке се случи. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom